torsdag, juni 30, 2011

Artichoke sokker.


Samstrikksokkene på Projo er ferdig. Disse var morsomme å strikke, selv om de virket noe rar underveis.
Mønsteret er laget av Janel Laidman.









Sokkene er strikket i selvfarget Sisu. På dette bildet er de blirr litt for lyse riktignok.
Strikket på pinne 2,5.











Den rare fellingen gir en merkelig fasong på sokkene, men de sitter som støpt på foten og er veldig behagelig i bruk.
samstrikk er morsomt. En del av mønsteret hver uke gjør at en ikke mister fokus på det en skal strikke.

Jeg fikk det til...


Jeg har lenge tenkt på å lage Elf Clobber, men den engelske heklebeskrivelsen fristet ikke så veldig. Likevel måtte jeg selvsagt gå igang.
Bråtene ble strikket raskt og enkelt, men heklingen ble utsatt. Jeg leste gjennom mønsteret flere ganger, men forstod ikke de engelske heklebegrepene. Dermed ble det hele lagt på is.

Men en dag tok jeg dataen fatt og søkte op de forskjellige heklebegepene. Det lå mange fine filmklipp på nettet så det hele ble en enkel affare når jeg bare satte igang.









Dagene på sykehuset er over. Kuren gikk inn som den skal, så nå er det bare å satse på få bivirkninger slik at vi kan ha litt feriefølelse med barna. Vi skal ikke ha ferie før om lenge, men skoleferien er jo begynt uansett.
Jeg skal ha enda en kur samt bilder og evaluering før vi kan reise på tur. Sukk, trodde dette var siste kur før ferien, men det blir stadig endringer.. Men pytt, før eller siden kan vi reise på tur vi også...
Og siden jeg var på sykehuset fikk jeg inspirasjonsblader av min kjære. Likte alle bladene godt, hver på sin måte.

tirsdag, juni 28, 2011

Effektiv dag.


Siden jeg fikk en dag hjemme i dag som jeg ikke hadde planlagt, så fant jeg ut at jeg skulle bruke den til noe nyttig.
Dermed fikk vaskemaskin og tørketrommel jobbe med det de kan best hele dagen. Jeg fikk brettet tøy og lagt det på plass etterpå.
Innimellom gikk jeg gjennom kjøleskapet og ryddet og sorterte der. Et kjøkkenskap fikk samme runden.
Da stod jeg igjen med bl.a dette som er på bildet. Diverse smårester av mel og gryn samt rømmerester, vaniljekesam og melk.


Alt ble blandet sammen med litt olje og gjær, og vips så hadde jeg en stor brøddeig.
Etter heving ble deigen formet til tre brød. Ny heving og så steking.









Herlige, saftige, grove brød til brødmåltider og niste.
Supert å utnytte smårester til slikt.

Kur 6 (13).

I går var jeg på sykehuset for å forberede til ny kur i dag.
Da vi var underveis til sykehuset i morges ble jeg oppringt om at apoteket ikke klarte å skaffe kuren tidsnok i dag så kuren måtte utsettes, men de visste ikke om det ble kur i ettermiddag eller i morgen.
I formiddag ringte de igjen og sa at kuren kommer med fly fra Oslo i kveld, og så blir det oppstart i morgen tidlig.
Dette er siste kur før sommeren. Skal bli herlig med ferie en stund. Dvs, det er selvsagt avhengig av bildene da, men de blir ikke tatt før om noen uker. Spennende.

Så da fikk jeg en helt ubrukt dag ekstra her hjemme. Den blir nok brukt på bl.a samstrikksokkene. tror også jeg skal kaste meg over noeså kjedelig som å vaske og rydde kjøleskapet. Ikke det mest spennende jeg vet, men greit likevel. Kanskje jeg skulle rydde et kjøkkenskap også i samme slengen?

søndag, juni 26, 2011

Spraglesokker.


Spraglesokkene er ferdig. Det har de forsåvidt vært noen dager, men så var det det å få tatt bilder...
Etter å ha sett diverse flotte sokker på diverse blogger har jeg jo lært at sokker skal presenteres med bilder der sokkene presenteres med sko i passende farger.
Det ble ingen lett oppgave da disse sokkene går i brunfarger, men dette var det nærmeste jeg kom.













Sokkene er strikket i Austerman Step med Aloe Vera og Jojoba oil. Et godt garn å strikke i, og sokkene ble både myke og gode. Flettemønsteret ble jeg inspirert til å strikke etter å ha sett de nydelige "Rødstrømpene" på A`s Almanakk.














Sokkene er strikket til minstemann, men han eide ikke sko i brunnyanser. Dermed måtte pappaen sko lånes, men det blir nok noen år før minstemann vokser inn i de skoene...

Stakkers lille vovsen...


Hunden vår var så merkelig på torsdag. Hun gikk så sakte og rart og med kryl rygg. Vi lurte fælt på hva det kunne være, men ville se det litt an utover dagen. Det ble liksom ikke hverken værre eller bedre. Men om ettermiddagen ringte vi dyrlegevakten og fikk beskjed om å se det an til neste dag siden hun spiste og drakk som vanlig.

Fredag var hun om mulig enda værre. Da var det bare å komme seg til veterinæren.
Der ble det tilbragt flere timer med mange undersøkelser. Hun ble dopet ned ganske raskt før det ble tatt 3 forskjellige blodprøver, ultralyd, røntgen og diverse "trykkinger" både her og der.
De lurte på om hun kunne ha en vridning i magesekken eller tarmene, eller om det kunne være et fremmedlegeme i tarmene. For å være helt sikker ville de åpne henne i buken for å sjekke. Heldigvis ombestemte de seg og ville se det an enda et døgn.








Så hun ble sendt hjem med en smertestillende sprøyte, temmelig omtåket og med veneflon i foten. Ikke noe kjekt å være hund da...













Lørdag var det å stille hos veterinæren igjen. Da virket det som den smertestillende sprøyten endelig virket litt bedre, så da gikk hun hvertfall noe bedre. Fremdeles vegret hun seg for å gå i trapper og hoppe opp/ned fra noe, men likevel litt bedre enn dagene før (den smertestillende sprøyten skulle virke i et døgn).

Veneflonen ble tatt ut og erstattet med en fin bandage i rosa, med røde hjerter...
Det ble etter enda flere undersøkelser konkludert med at hun mest sannsynlig har fått et hekseskudd i ryggen.
Dermed blir det smertestillende i 5 døgn, for så å håpe på at det hele vil gå over. Fremdeles hyler hun høyt når hun prøver å riste seg, men ellers virker hun nokså bra så lenge hun bruker smertestillende.

Clue 3.



Clue 3 i samstrikksokkene på Projo er ferdig. Dette var en enkel og grei del som det gikk raskt å strikke.

Gleder meg til neste del som kommer i morgen.

mandag, juni 20, 2011

Sokker på gang, samt urter til maten.


Garnet jeg viste tidligere er i ferd med å bli sokker. Jeg har prøvd flere mønstre, men garnet er så spraglete at mønsteret forsvinner uansett vanskelighetsgrad.
Garnet er Austermann Step med Aloe Vera og Jojoba Oil. Veldig godt å strikke med og mykt og godt når det er strikket. Hadde det bare vært noe roligere farger...





Etter å ha prøvd meg frem med flere mønstre, endte jeg opp med et enkelt flettemønster. Inspirasjonen fant jeg på bloggen til A`s Almanakk (link på høyre side). Hun har strikket noen nydelige Rødstrømper med fletter.








Ellers så har jeg samlet urtene mine i sink-baljer. Synes de tar seg bedre ut da.












Her er det Rosmarin, gressløk, sitronmelisse og Salvie.


















Og her er det Persille, Løpstikke og Koriander.

Mange gode smaker som blir god i maten fremover. Kommer tilbake til hva vi bruker den til utover sommeren. Kan forresten nevne at Sitronmelissen er super i formkaker. Gir den en herlig frisk sitronsmak med en snert av krydder.

torsdag, juni 16, 2011

Ferdig med clue 2.


Clue 2 på samstrikksokkene på Projo er ferdig. Et morsomt mønster som er lett å følge.
Vil du se sokkene i flere farger kan du melde bli medlem på Projo-forum.
Gleder meg til fortsettelsen av sokkene, men det blir ikke før 21.juni. Må nok finne noe annet arbeid i ventetiden ja...







I dag har vi et nydelig vær her vest, så da er det best å benytte seg av muligheten til å trekke litt frisk luft uten følelsen av å drukne... Jeg har vært litt rundt omkring i hagen i dag og plukket inn noen blomster. Her representert ved en litt samlet bukett til salongbordet.
















Denne bukettene står på spisebordet og er stor og rotete, men det er en viss sjarm med det også...


mandag, juni 13, 2011

Mens man venter på clue 2...


Hva gjør man når man venter på clue 2 på samstrikksokkene på Projo?
Vel, man kunne jo selvsagt gjort ferdig noe som var påbegynt. F.eks den lille genseren til minstejenta som opptar nesten all plass i strikkekurven. Men det ville jo være veldig fornuftig, og så fornuftig er jeg visst ikke... Kan det ha noe med at genseren ser helt merkelig ut sålangt? Eller kan det være fordi jeg rett og slett ikke liker mønsteret? Ikke vet jeg, men jeg finner stadig unnskyldninger for å utsette den enda mer. Tror rett og slett at jeg skal rekke den opp igjen og heller strikke henne en annen genser til vinteren.
Vel, jeg fant hvertfall ut at jeg måtte ta en tur på loftet i garnlageret og finne meg noe annet strikketøy i dag. JEg koste meg lenge med alt garnet før jeg valgte med meg noe. Det ble først og fremst mange smårester av Lidl-garn som jeg tenker å strikke kluter av. Jer er såvidt kommet igang med første klut. Supert tv-strikk.



Så fant jeg ut at jeg måtte begynne å tenke på høsten og sokkebehovet her i huset. Dermed ble det med diverse sokkegarn også. Det brunlige nøstet blir samstrikksokker på Projo, denne gang med perler.
De røde og de blå nøstene blir sokker, men jeg vet ikke helt hvilke mønstre jeg skal velge der ennå.
De to røde nøstene fikk jeg forøvrig til jul av minstejenta. Hun hadde kjøpt diverse nøster, og disse to er fra den gaven. JEg har aldri prøvd Senjagarn før, så det skal bli spennende. Nøstene kjennes veldig myke og gode ut hvertfall.

fredag, juni 10, 2011

Samstrikksokker Projo.



Del 1 av samstrikksokkene på Projo er ferdig. Neste del av mønsteret kommer på søndag tror jeg. Morsomt med slik samstrikk, og veldig kjekt med mønsteret som kommer i deler. Da vet en ikke hvordan sokkene blir før de er ferdig.


Det skal egentlig strikkes inn perler i mønsteret, men det har jeg valgt å hoppe over. Er redd det kan bli litt "klumpete" om en skal ha sokkene i støvler/støvletter.


Garn: Selvfarget Sisu

Pinner: 2,5mm

onsdag, juni 08, 2011

Projo-sokker.


Bittami har designet et nydelig sokkemønster til
Projo Jeg måtte bare strikke sokkene med en gang jeg fikk mønsteret. Det er bare så nydelig...




Mønsteret er lett å følge, og godt skrevet. Må innrømme at jeg tolket starten litt feil, så bråtet er ikke helt som det skal bak på foten, men det kan ikke klandres mønsteret. Bare jeg som var for ivrig med å komme igang, og ikke leste gjennom hele mønsteret...















Er ikke dette mønsteret bare helt nydelig? Her sees halve fronten og halve baksiden.
















Det nydeligehjertemønsteret på forsiden av foten.











Jeg har ikke brukt orginalgarnet. Mønsteret er laget til Projo sitt eget sokkegarn, og kjøpes sammen med mønsteret.


Jeg måtte bare prøve mønsteret med en gang jeg fikk det og derfor brukte jeg garn jeg hadde liggende.

Garnet er Sisu, selvfarget med cool aid. Veldig fornøyd med fargene og sjateringene.


Pinner 2,5mm

Mønsteret heter forøvrig "I heart Projo".





Kjapt, enkelt og godt.



Det er tid for diverse avsluttninger. Da blir det ofte oppfordret til å stille med kake, boller eller muffins.
Vi skal på en slik avsluttning i dag, og kake måtte bakes... Da er det greit med enkle, kjappe og smakfulle oppskrifter.














Dette er en slik kake. Kjapp, enkel og smakfull. I tillegg kan den varieres i det uendelige.











2 Egg
135g sukker
100g smeltet og avkjølt smør
110g hvetemel
1ts bakepulver
1ts vaniljesukker

Eggedosis av egg og sukker. Tilsett det tørre samt smeltet smør. Røres forsiktig sammen og helles i en avlang form, men la ca 1/4 av røren være igjen. Den røren tilsettes 1ss kakao, 1ts vaniljesukker. Røren blir nå litt tykk og kan tilsettes litt juice eller melk til passe konsistens. Hell denne røren over den lys i kakeformen og rør litt rundt med en gaffel. Stek kaken ved 175grader i ca 45 minutter.
Ha over litt glasur om ønskelig.
I stedenfor kakao kan kaken tilsettes 100g hakket sjokolade, eller 100g hakket cocktailbær
blande med 0,5dl hvetemel, eller 2 epler i småbiter, 100g hakkede aprikoser, eller.... Tilsett rett og slett det du liker best.
Lykke til!

Paradoxical Mittens.



Her kommer bilder av Paradoxical Mittens, som jeg lovet tidligere. Vottene ble gjort ferdig i helgen på hytten. Herlig mønster og greie farger.
















Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke strikket kontrastfargen øverst i en annen farge. Dette ble jo ikke noen kontrast... Burde vært i en mye friskere farge, men det får være til neste par.









Og flere par blir det nok strikket. Vottene sitter perfekt på hendene og varmer godt siden de er strikket med to farger hele veien.

Garn: "Oleanna-garn"
Pinner: 2,5mm

søndag, juni 05, 2011

En flott helg.

Helgen har vi tilbragt på hytten i et flott vær. Desverre glemte jeg kamera hjemme, så det blir dårlig med fotobevis denne gang...
Lørdag var det flott vær hele dagen. Jeg brukte første del av dagen på å klippe hunden utendørs. Veldig greit, så slipper en alle hundehårene inne.
Etterpå ble det lunch. Bord og stoler ble rigget opp, og jeg laget til maten. Siden det snart er jordbærtid, holder vi på å tømme frysen. Dermed ble det hjemmelaget, oppvarmet pizza og ripssaft til lunch. Smakte godt i solen...
Så var det endelig strikketid. Dette hadde jeg gledet meg til. Strikketøyet ble funnet frem (Paradoxical Mittens), solbriller på nesen og rumpen i stolen. Herlig.... en liten stund. Egentlig var det temmelig kaldt, men det er full sol og jeg aktet ikke å gå inn.
Strikkejakken ble funnet frem, brillene på nesen igjen, og rumpen i stolen igjen. Herlig.... en liten stund. Egentlig var det fremdeles temmelig kaldt. Men inn? Ikke talom, det er jo sommer!
Vindanorakken ble hentet, brillene på nesen og rumpen landet i stolen igjen. Herlig.... en liten stund. Fremdeles egentlig ganske kaldt. Jaja, solen er jo varm da, men det kom en iskald trekk fra nordvest.
Hm, etter å ha prøvd med hetten på hodet i håp om at det ville hjelpe, så var jeg i ferd med å gi opp. Men et siste forsøk ble prøvd.
Ullpleddet ble hentet og tullet rundt bena. Sukk, DA var det mulig å sitte ute, endelig. I 5 minutter. Så forsvant solen bak en treklynge.... Der ble den værende 30 minutter, men tror du jeg gikk inn? Nei, skal man sitte ute og strikke i solen, så sitter man ute... Br....
Men vottene ble ferdig, og hadde det ikke vært for at det hadde vært litt flaut å bli observert, så hadde jeg jammen tatt de i bruk med en gang...
Neste strikketøy ble funnet frem, og innen solen kom frem igjen var jeg godt igang. Sokker denne gang, i et nytt, og helt nydelig mønster. Selvfarget garn og pinne 2,5mm.
Bilde kommer i løpet av uken.

I morgen er det sykehus og kur nr 15 denne vinteren. Kommer sterkere tilbake med bilder når kuren er over.

onsdag, juni 01, 2011

Endelig varm på bena...


Hva skal man kalle dette da? Pulsvarmer-sokker? Tå-løse sokker? Fryse-på-tærne-sokker? Vel, kjært barn har mange navn heter det, og kjære er de blitt hvertfall. Endelig kan jeg være varm på bena selv om tærne er fri.
Minstemann ble helt fasinert og syntes sokkene var superkool, så han la straks inn en bestilling. Ser ikke helt nytteverdien der, men skal nok fikse et par til han uansett.













Sokkene fungerer perfekt slik de var ment for, men garnet er jeg ikke fornøyd med. Det er nokså hardt og kjennes litt "stikkende" når jeg går med sokkene.
En annen ting er at sokkene ikke er så smarte å bruke i sko da de glir bakover når en tråkker inn i skoen (innesko). Kunne muligens fellt noen masker før ribbekanten mot tærne, men det får bli ved neste forsøk.