torsdag, oktober 31, 2013

Egostrikk, og en ubuden gjest..



 Etter all inspirasjonen fra alle blogginnleggene med "Ull i bruk" måtte det jo nesten ende med et egoplagg i etterkant. Til mitt forsvar kan jeg nevne at Messi-genseren til minstemann er ferdigstrikket. Nå gjenstår bare ørten maskesting og montering... Men innimellom er det greit med nytt strikketøy. Jeg strikker det i en tråd Plumet og 3 tråder Oleannagarn.
 Det høres sikkert fryktelig tykt ut med 4 tråder på pinnen om gangen, men til pinne 6 er dette helt passelig. Trådene er veldig tynne hver for seg. Som vanlig begynner jeg med ermene. Dette skal bli en genser med ribbestrikkede ermer, glatt front med en flette på hver side, og ribbestrikk i sidene. Jeg så en slik genser en dag i forrige uke og fikk den ikke ut av hodet etterpå.
Jeg er fornøyd med tråden, fornøyd med fargen og fornøyd med luven på strikketøyet, men av en eller annen grunn så er det liksom noe som ikke stemmer helt. Jeg merker det på at jeg strikker noen omganger, tar en pause og strikker litt igjen. Hva som ikke stemmer helt klarer jeg ikke finne ut så derfor strikker jeg videre. Muligens burde jeg hatt glatte ermer fordi ribbestrikk fyller mer, men da blir genseren helt ulik den jeg har sett og likte så godt. Så da fortsetter jeg litt videre jeg, så finner jeg kanskje ut hva det er som ikke stemmer helt...
I dag er det Halloween. Vi pleier ikke gjøre så mye ut av det annet enn et godt måltid middag og en film med litt godteri til kvelden. Siden minstemann skulle ut av dørene i dag så tok vi det i går. Men noe skrekk skulle det tydeligvis bli i dag også.
 For denne karen oppdaget jeg på salongbordet i morges!! Den er slett ikke invitert inn her, og ikke fikk den noe knask heller. Satser på at den ikke steller istand noen knep i ettertid, den måtte nemlig forlate huset ganske kjapt...

mandag, oktober 28, 2013

Deilige votter i restegarn.

 Helgearbeidet mitt ble ferdig i går, så dette var jammen meg et kjapt par votter. Fargene er valgt ut fra hva jeg hadde på hytten, men jeg likte de slik de ble.
 Vottene er strikket til meg selv, og passer som hånd i ha... eh..vott.
 Nærbilde av mønsteret om noen skulle ønske å kopiere.
 Innsiden av vottene har et enkelt mønster med annenhver maske i ulik farge. Jeg har strikket kiletommel, men det kommer ikke så godt frem på bildet siden jeg ikke ønsket å markere kilen.
Nå er fristelsen stor for å gå i gang med et par til i andre farger, men det er vel begrenset hvor mange par votter jeg trenger. Har jo liggende noen i skuffen allerede...

Vottene er strikket i totrådsgarn fra Hillesvåg (hvitt og lyseste lilla), samt Pt2 (mellomlilla og mørk lilla) og et garn som heter Bergen (grønn, husker ikke produsent).
Pinne 3mm og 3,5mm.
Vottene ble vasket i litt varmt vann slik at de ble noe tettere. Herlige varme votter til en kald dag.

lørdag, oktober 26, 2013

Nesten en helgekrise...

Her var det snakk om nærmere full krise i heimen i går....
Vi er på hytten og jeg hadde tatt med meg strikketøy for helgen slik jeg pleier. Men maskene gikk fort over pinnen og garnet ble raskt spist opp. Mye raskere enn jeg hadde regnet med, og jeg hadde ikke mer garn med meg... I tillegg hadde jeg glemt å ta med Styrbord Barbord-sokkene enda jeg visste at neste del av mønsteret ble gitt ut i går!
Hva gjør man så??
Sitte med hendene i fanget resten av helgen var ikke noe tema. Problemet var at jeg hadde ikke pinner liggende her ute fordi jeg ryddet i garn og pinner en gang jeg var her for en stund siden. Greit å rydde da, men å fjerne alle metallpinner uten å erstatte de med bambus eller andre gode alternativer var ikke så smart.
For å roe abstinensene noe så kikket jeg i garnlageret her. Det er ikke stort, men her er noen nøster i en liten kiste.
Jeg plukket med meg noen farger jeg mente jeg kunne sette sammen og planla hva jeg kunne få ut av det.
I dag fikk jeg kjøpt bambuspinner på butikken slik at jeg slapp å sitte tomhendt, og vips var jeg i gang med et par votter.
Vottene strikker jeg etter hånden min og mønsteret bruker jeg etter bildet i forrige innlegg. Tror det kan bli greie votter. Enkelt og greit mønster med korte fargeskift og aldri mer enn to farger på hånden. Det hvite garnet er opprekksgarn så foreløpig ser det litt ujevnt ut, men det retter seg nok i en vask vil jeg tro.

GOD HELG til dere som titter innom bloggen!

fredag, oktober 25, 2013

Ull i bruk - nærbilde.

 Tusen takk for alle kommentarene på forrige innlegg. Jeg setter virkelig pris på at dere tar dere tid til å skrive noen ord.
Det kom et spørsmål om å få se et nærbilde av en av gensrene jeg la ut forrige gang, så her er det.
Mønsteret gjentas som det fremkommer av bildet.
                                                       
Genseren er helt enkel og mønsteret er lett å kopiere. Dette er en genser som er grei om en ønsker å få brukt garn en har liggende. En kan jo velge mange forskjellige fargevarianter og evt også velge å skifte til flere farger enn det jeg har her.

Nå så jeg at det var spørsmål om "ull som ikke er i bruk, og hvorfor" som går igjen på mange blogger..
Jeg har ikke bilder av de plaggene for her blir det rekket opp ganske raskt når jeg ikke er fornøyd. Og det er sjelden jeg gjør noe helt ferdig hvis jeg kjenner underveis at jeg ikke liker det av en eller annen grunn.
Men Skappelgenseren har jeg levert fra meg fordi den røyter fælt og at halsen er så vid.

Så er neste spørsmål om jeg nå skal gå i gang med et egoprosjekt... Jeg ble veldig fristet av å se alt det fine dere andre har strikket så det blir en jakke eller genser til meg selv ganske raskt. Men først skal jeg være flink og gjøre ferdig Messi-genseren til minstemann. Mangler bare et erme så det håper jeg å få ferdig i helgen.

Hvordan er det med deg, ble du fristet til å sette i gang med noe nytt etter å ha sett alle innleggene med "Ull i bruk" på bloggene?

tirsdag, oktober 22, 2013

Ull i bruk.

 Monstermønster oppfordret til å legge ut "Ull i bruk" på bloggen, og det er det mange som har gjort. Det er så inspirerende og kjekt å titte innom de forskjellige bloggene og se hva folk har strikket opp gjennom årene. På bloggen til Monstermønster finnes en liste over en del av de som har fulgt oppfordringen.

Mitt bidrag er heller kjedelig er jeg redd. Jeg er ikke flink til å strikke til meg selv. Opp gjennom årene har jeg strikket mye til barna siden de stadig var i vekst og likte strikkeplagg. Nå er det bare minstemann som nyter godt av ullplaggene, så kanskje jeg skulle velge å strikke litt mer til meg selv etter hvert...
 Vel, vi får ta en gjennomgang av de strikkeplaggene jeg har liggende i skapet som er mine.
Dette er Sinnasaujakken som så mange strikket.
En herlig jakke strikket i Wollmeise. Den er akkurat passe varm, passer fint og har holdt seg veldig godt. Det er ikke lett å se at den har vært både brukt og vasket. Jeg måtte fikse halsen da den var ferdig strikket for jeg likte ikke at halsen ble så vid.
 En annen favoritt er denne genseren. Den strikket jeg så tidlig som i 1985 mener jeg. Mønsteret var utgitt i et ukeblad og jeg falt pladask. Mønsteret hadde en del feil så det ble en del frem-og-tilbakestrikk før den ble ferdig.
 Denne genseren har jeg fått mange kommentarer på. Nå er den litt for vid og kort, men hadde jeg somlet meg til å strikke et bråt nede så hadde den vært helt ok fremdeles.
Genseren er strikket i Heilo og har holdt seg utrolig godt selv om den er noe tovet under ermene.
 Fanakoften. Dette er også et årgangsarbeid. Denne jakken inneholder masse historie.
Da jeg skulle på min første date med min kjære så var koften akkurat ferdigstrikket. Gjett hvem som satt og festet tråder i vill fart før jeg skulle gå... Og koften fikk være med på mange treff med meg og den unge herren. Og både koften og kjærligheten har holdt i alle disse årene!
Etter en del år ble koften lagt i en kasse på loftet sammen med koften til min kjære (som jeg strikket til han til jul det første året vi var sammen), og glemt.
Noen år senere fant eldstejenta koften og ville bruke den. Men den var for stor så hun fikk sin egen.

Siden koften likevel var kommet frem i lyset igjen tok jeg den i bruk, og det er den fremdeles. Nå henger den på hytten og er herlig varm og god å krype inn i mens peisen varmer opp stuen.
Koften er strikket i Heilo og har holdt seg fantastisk godt. Ingen nupper eller toving.
 Dorthegenseren var det også veldig mange som strikket. Denne har jeg ikke brukt så mye. Den loer og er fryktelig varm. Nå er den også blitt alt for stor (det er jeg som har krympet, genseren har holdt fint på fasongen), så denne har Fretex fått. Halsen er også veldig vid, noe jeg egentlig ikke liker.
Genseren er strikket i Lanett og et mohairgarn fra Stof 2000.
Denne genseren har jeg vist på bloggen før. Den er også en årgangsgenser som ble strikket på 80- eller 90-tallet. Den ligger fremdeles i skapet, men er lite i bruk nå. Her var det også tanken å få strikket på et bråt nede, men ting tar tid...
Genseren er strikket i Per Gynt mener jeg å huske.

Så da må konklusjonen være at det er på høy tid at jeg strikker meg noen nye plagg. Og etter å ha sett alle de inspirerende innleggene til dere andre så er fristelsene store...

søndag, oktober 20, 2013

Utfordringer er ikke et hinder...

 Jeg har nok litt for lavt magnesiumnivå i kroppen for tiden. Det er cellegiften som tapper kroppen for bl.a kalium og magnesium, så derfor fyller jeg på med dette i tabelettform.
Men noen ganger går det i glemmeboken og da får jeg kramper på de rareste steder. Har du prøvd krampe i nakken, eller under haken f.eks? Ingenting å anbefale, det er faktisk skikkelig vondt. Men det er ikke så ofte jeg er plaget med det altså, så det går helt greit.

Men krampe i fingrene har jeg ganske ofte, og spesielt når jeg strikker med tynne pinner har jeg oppdaget nå.
 Stadig vekk så står en finger rett ut og er pinnestiv, eller krøker seg sammen i en merkelig vinkel. Uansett så går det over etter en stund.
 Det er selvsagt ikke noe tema å legge bort strikketøyet. Jeg bare prøver å holde pinnene på en litt annen måte en stund, og vips, så er krampen borte. Og når den kommer igjen er det som oftest i en annen finger, og det er jo fint. Variasjon over et tema skal være positivt har jeg hørt...
Clue 1 av Styrbord Barbord-sokkene til Bitta er ferdig. Morsomt strikketøy som jeg gleder meg til å fortsette på. Må bare vente til fredag, og det er jo lenge til...
Jeg kan jo bruke ventetiden på å gjøre ferdig genseren til minstemann, men jeg lurer på om jeg skal sette i gang med enda et par Styrbord Barbord sokker. Disse jeg har strikket er herrestørrelse, kunne jo strikket damestørrelse også...

lørdag, oktober 19, 2013

Nydelig sjal, og mysteriealong.

 Se hva jeg har fått av Mimouna!! Et aldeles nydelig sjal som hun har strikket. Det er så tynt og lekkert, men varmer herlig rundt halsen.
 Da jeg var på loftet og ryddet i garnlageret sorterte jeg garnet etter hvilken type garn det var. I tillegg hadde jeg to sekker ved iden av meg. En til Mimouna, og en til Fretex.
For en stund siden var minstemann oppom til Mimouna med sekken, og samme dag kom hun med to pakker til oss.
En til minstemann som inneholdt et Smiley pannebånd og en legofigur (pannebåndet er ute på tur for øyeblikket), og en til meg som inneholdt dette nydelige sjalet.
Tusen takk enda en gang Mimouna, dette ble jeg virkelig glad for!

I dag var jeg på loftet igjen for å hente noe garn. Du verden så lett det var å finne de rette kassene med garn! Smart med en ryddeøkt...
I sokkegarnkassen fant jeg et nøste med rød Opal, og i Sisukassen fant jeg gressgrønn (ser ikke slik ut på bildet), hvit og blå Sisu.

Dermed er jeg klar til å sette i gang med mysterie-sokkealongen til Bitta, Styrbord og Barbord. Det kommer en del av mønsteret hver fredag fremover. Første del kom i går.


torsdag, oktober 10, 2013

Vil du se garnlageret mitt?

 Jeg har, og har hatt et rikt garnlager på loftet. Nå har jeg fått ryddet, sortert og gitt bort en del. Men det er jammen ikke lett å sortere hva en skal ha og hva en kan gi bort...

Det ble i grunnen rikelige mengder igjen på loftet, men nå er det i allefall system på det. Denne kassen inneholder bomullsgarn i flere farger og varianter.
 Ull/bomullsblandinger. Duett og Lerke.
 En kasse med Sisu ble det også. Flere farger ligger lengre nedi kassen. Gjett om jeg skal kose meg med den flotte boken til Bitta og dette garnet bl.a...
 Diverse varianter av Alpakkagarn. I posen er det en stor kveil med Sandnes alpakka.
 En kasse totrådsgarn for det meste.
 Tynt, fint garn. Både babygarn, annet mykt og tynt garn og diverse kamgarn.
 Sokkegarn. Mange forskjellige sorter som Opal, Arwetta, Projo sokkegarn, Viking og Sandnes. Også mange av disse nøstene skal omformes til "Bitta-sokker".
 Ulla (supert, utgått garn fra Dale!), Per Gynt, Smart, Heilo....
 Tynnere garn. Daletta, Lanett og diverse andre.
 Kosekassen. Her er det flere hesper med Meiser bakerst, Debbi Bliss, samt andre luksusnøster.
 Vanlig bruksgarn. Karisma, Viking sportsgarn, Drops merino...
Tykkere garn. Peruvian Highland wool, Alfa, Nepal...

Ingen tvil om at jeg har nok å finne på fremover når flyttingen er overstått.

Nå er alt garnet jeg har fått i poser og sekker kommet i rett kasse sammen med andre nøster i samme tykkelse. Deilig å få en skikkelig oversikt.
Og når en jobber med slik sortering så kommer inspirasjonen susende. Det klør i fingrene etter å sette i gang...

Pulsvarmere.

 Neste par med Annepålandet pulsvarmere er ferdig. Denne gangen ble jeg fornøyd. Sitter godt på hånden og er varme, myke og gode.
 Pulsvarmerne er strikket i Peruvian Highland wool, på pinne 4mm. For øvrig et herlig garn som jeg bestilte på nettet for flere år siden. Den gang bestilte jeg et nøste av hver farge, så derfor stripene. 50g var jeg redd kunne bli for lite, og det viste seg å stemme..
 Dagene tilbringes denne uke stort sett på loftet. Utrolig så mye et loft kan romme når en begynner å rydde.
Minstemann har høstferie og er flink til å hjelpe til. Her prøver han å komme seg inn i skoskapet der han og en av søstrene pleide å leke da de var små. Tenk at det var plass til begge to inni der den gang, nå er det ikke plass til han engang...
Dette er minner etter mannens 50årsdag. Da laget vi slike bordkort. Hver dukke stod foran hver kuvert med et navneskilt i hendene.
De små skulle forestille kokker som stod med skilt med navn på maten vi hadde på koldtbordet. Minstemann fikk en idè om at han ville ha slike bordkort til konfirmasjonen sin til neste år, men da ville han ha sort dress på figurene. Tror vi får sette de små grå i virksomhet etter nyttår, foreløpig har vi nok med rydding og flytting...

mandag, oktober 07, 2013

Håndarbeidstid igjen.

 Tenk, endelig et innlegg uten bilder av boss-sekker, og endatil med bilder av håndarbeid!
Forrige uke tok vi det litt med ro når det gjelder rydding og pakking. Siden det er høstferie denne uken her vest så ville megleren vente med visning og annonsering av boligen vår til nest uke. Helt greit for oss, så kunne vi bevilge oss en litt roligere uke. Noe som resulterte i litt håndarbeidstid faktisk.
Jeg startet med noe lett og lite, for jeg orket ikke gå i gang med Messigenseren til minstemann sånn med en gang. Dermed ble det et par "Annepålandet pulsvarmere". Hun har vært så snill å legge ut oppskrift på bloggen sin så da var det lett å la seg friste.
 Disse er strikket i Karisma på pinne 4mm. De kunne nok med fordel ha vært strikket på pinne 3,5mm, men de ble grei uansett. Litt stor til håndmodellen min her.
Det blir nok flere av disse vil jeg tro, og muligens også noen "Hele", som hun nettopp har lagt ut bilde av. En enkel og grei oppskrift på varme og gode pulsvarmere.
 Da pulsvarmerne var ferdig tok jeg fatt på genseren igjen. Bolen ble ferdig, og etter diskusjoner med den unge designeren kom vi frem til at halsen skulle være firkantet.
Ermene skal være mørk blå. Jeg strikket først et erme og kjente hele tiden at det ble litt stivt og at jeg burde ha byttet til et nummer tykkere pinner, men pinnene lå hjemme, og vi var på hytten... Men da vi kom hjem i går rekket jeg opp ermet og begynte på nytt.
Bolen er strikket i tredobbelt Oleannagarn, mens ermene blir strikket i dobbel Ulla fra Dale.

Ulla er et utrolig flott garn. Jeg fatter og begriper ikke hvorfor Dale sluttet med det garnet. Det er mykt og godt, og gir et plagg med litt glans. Rett og slett et herlig garn! Jeg var akkurat innom garnutsalget til Dale da de skulle selge ut garnet så jeg kjøpte en del kilo, men nå er det bare restene igjen her. Satser på at jeg har nok til disse to ermene i denne fargen hvertfall.

Ermene skal for øvrig være litt smale opp til overarmen, og så skal fargen skiftes til rødt som om den røde genseren er en stor t-skjorte som er utenpå den blå. Blir spennende å se hvordan resultatet blir.

tirsdag, oktober 01, 2013

Travle tider...

 Først av alt må jeg bare beklage at det har vært så stille på bloggen den siste tiden.

Her går det i pakking og rydding fremdeles. Vi har vært på husjakt i ca 3 år, men har ikke funnet det vi var på jakt etter før for ca en mnd siden. Da fant vi huset vi har lett etter. Alt stemte, endatil området det ligger i! Dermed var det å by og krysse fingre for at vi fikk det, og det gjorde vi tilslutt. Minstemann har valgt seg sitt soverom og vi andre to har planlagt resten av rommene slik vi ønsker. Selvsagt blir det hobbyrom på meg.

Det er 18 år siden vi flyttet forrige gang, så en kan si vi hadde glemt hvor mye som må gjøres når det gjelder å flytte... Vel, vi husker jo at vi jobbet og slet da også, men denne gangen synes jeg det er litt vel mye å fikse.
 Egentlig så er det ganske kjekt også faktisk, for det blir så ryddig og fint når en får ut alt en ikke trenger lengre. Og når en har god plass er det mistenkelig lett å bare lagre på ting en ikke bruker. Dessuten er det veldig inspirerende å rydde. Du verden så mange planer jeg har fremover når vi er kommet i orden i det andre huset. Symaskinen tror jeg kommer til å gå seg varm... Jeg har samlet alle rester etter lappetepper i to esker og disse har jeg planer om å utnytte til både løpere og tepper.

Jeg er ikke i form til å bære og flytte på diverse ting så jeg pakker i sekker det vi ikke skal ha. Sekker med oransje lapp går til Fretex, og sekker med grå lapp er boss. Mannen og minstemann har oppdraget med å bære sekkene i bilen og levere de der de skal. Flinke mennene mine...

Nå er vi ferdig med å rydde bort det vi ikke skal ha i 1. og 2. etg. Da gjenstår loftet (er begynt der så smått) og to rom i kjelleren. De andre er vi faktisk ferdig med.
 Før vi kom skikkelig i gang med ryddingen var vi en helg på hytten og da fikk vi plukket inn en god del av eplene. Selvsagt ble det lun eplekake til kaffen den dagen.
 I går hadde vi først takstmann på besøk for å taksere huset. Så kom megler, og tilslutt fotograf. Megleren har selvsagt vært her tidligere også og bl.a gitt oss tips om hva vi skulle gjøre før fotograferingen. Det å velge megler er for øvrig litt av en jobb. Det finnes jo så mange, og alle er ivrige etter å få selge huset ditt. Prisene varierer, og mye er ulikt når det gjelder hva prisene inkluderer. Vi valgte å følge magefølelsen og er svært godt fornøyd foreløpig hvertfall.
 Et av tipsene fra megleren da han var her første gang var å bruke fargerike puter og buketter når huset skulle fotograferes.
Jeg kjøpte to buketter med roser og en med Asters som jeg satte sammen til tre buketter siden det var tre bord vi skulle ha de på.
Resultatet synes jeg ble bra.
 Puter ble også innkjøpt, i tillegg til de vi allerede hadde i hus. Nå er det bare spennende å se hva fotografen har fått til. Og selvsagt hvordan det går med salget av huset. Blir spennende tider fremover.

Dette er en håndarbeidsblogg egentlig, men du verden så lite håndarbeid det blir gjort her for tiden. Når kvelden kommer og jeg setter meg ned så orker jeg sjeldent å finne frem strikketøyet.
Jeg har strikket litt på Messi-genseren til minstemann, men nå har den jammen havnet på loftet i en pose med diverse garn. Oppdaget det i dag da jeg hadde tenkt å bevilge meg en liten strikkepause midt på dagen. Trapper er ikke min favorittsyssel for tiden da pusten er så elendig, så å gå opp to etasjer var lite fristende. Dermed ble det ikke strikket noe i dag heller. Men i ettermiddag må jeg på loftet i allefall så da skal jeg nok finne frem strikketøyet også.
Lover å komme tilbake med bilder om ikke så alt for lenge.