Her kommer oppskriften på Aniskringlene som dere ønsket:
100g smør
3dl melk
50g gjær
4ss sukker
1ts kardemomme
1ts stjerneanis (malt)
ca 1liter hvetemel
Smelt smøret, varm melken til passe varmt for gjærbakst og bland dette. Ha i alt det andre og bland godt.
La gjerne deigen gå i mikseren i 5 minutter etter at alt er blandet.
La deigen heve til dobbel størrelse. Bak ut kringler og la de heve ca 30 minutter igjen.
Stekes ved 240 grader i ca 12 minutter.
Smaker herlig til julefrokosten. Godt alene, eller med ost/pålegg.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
7 kommentarer:
Så koseleg at du legg ut oppskrift :) Tusen takk! Helsing fast lesar av bloggen din :)
Så deilige disse så ut mmm. :))
Takk for oppskrift.
Klem fra Mette.
Takk for oppskrifta , aniskringler er det beste som fins
Dette ser godt ut. Det er nesten så jeg kan kjenne lukten helt hit. :)
Så flott, tusen takk, hobbyvenn :-)))
Ser aldeles nydelige ut! Herved er aniskringler på lista over det som skal bakes før jul :)
Lykke til alle sammen. Aniskringler er virkelig bare helt herlig. Og her i huset blir det ikke jul uten disse til julefrokosten. De er så myke, lukter herlig og smaker så godt.
Legg inn en kommentar