tirsdag, august 18, 2009

Skolestart igjen.




Vi pleier hvert år før skolestart å ha en handledag sammen med barna. Da står nye skoleklær og diverse utstyr på planen.

I dag var en slik dag... "barn" fra 11 - 17 år som skal shoppe kan være en utmattende affære, men i dag gikk det veldig greit.

Først ut var minstejenta. Hun er enkel å handle med. Egne meninger om hva som er fint og ikke, men kan fremdeles ta imot råd og tips. Hun fikk både topper, bukser, gensre og sko. Det hele gikk forbausende raskt og smertefritt.



Så var det eldstejenta sin tur. Hun har helt egne meninger og hører ikke på råd og tips fra oss "gamle". Da er taktikken mer som denne: "Skal du ha den må du betale den selv, Men noe i denne stilen kan du få..." Vi blir stort sett enig også da, og det er liksom helt greit at en 17åring og foreldrene er uenig om klesstil. Og så lenge klærne ser noenlunde ok ut så spiller det jo ikke så stor rolle....




Etter disse to "damenes" påfyll til garderoben var vi nokså sultne alle fem. Pappaen hadde sprunget i skytteltrafikk ut i bilen med handleposer så han hadde jammen gjort sin jobb av det hele også..


En av fordelene med å handle på et kjøpesenter er at det finnes opptil flere spisesteder å velge mellom. I dag ble det middag på 4 og pizza på minstemann. Veldig godt å slappe av en stund igrunnen.

Så var det minstemann sin tur. Han er i alderen der han stort sett skal ha det som er tøft, underforstått klær i aldersgruppen 18+. Egentlig var han ikke så opptatt av kleskjøpet i det hele tatt. Han hadde kjøpt nytt playstation-spill(bilspill) og var mest opptatt av å komme seg hjem å teste det... men etter diverse prøving i diverse butikker hadde også han fått det han trengte til høsten og skolestart. Så er bare spenningen hvor lenge det går før han har glemt igjen diverse på skolen, i svømmehallen....
Vel hjemme var det moteoppvisning av jentene. Minstemann forsvant inn i playstation-verden og var vel fornøyd med den pålagte kleshandelen og hadde absolutt ingen behov for å prøve klærne enda en gang...

Før, da barna var mindre så var det mye viktigere med blyanter, viskelær, matbokser, drikkeflasker osv. Nå ofret de ikke slike ting en tanke, her var det klær og sko som stod i fokus. Igrunnen veldig kjekt, selv om hver alder har sin sjarm...


Bildet er noe misvisende, for de to jenten har kjøpt helt ulike klær utenom disse tingene her...

Da er det bare å ønske barna et flott, nytt skoleår og håpe på mange fine høstdager fremover.

1 kommentar:

LivM sa...

Kjenner til at slik shopping kan være veldig slitsomt, men innimellom gikk det som du også sier, veldig greit! Fine jenter klar for skolestart!