torsdag, august 29, 2013

Messi-genser og bildesvar.

 Jeg strikker på Messie-genseren til minstemann fremdeles. Det er et enkelt og greit strikketøy med ensfarget garn og bare rettstrikk. Dessuten er det tredobbelt (svært tynt) garn og pinner nr 5mm. Ermene skal ifølge designeren (minstemann på 15) være blå, men jeg har ikke fått klarhet i hvilken blåfarge det gjelder ennå. Du finner skissen til genseren i et tidligere innlegg.
Vi har vært så heldig å fått sommeren tilbake en stund og da benyttet jeg anledningen til å sitte ute og nøste opp litt garn til genseren. Garnet er på en stor spole så det må over i mindre nøster før jeg kan strikke med det. Greit å ta det utendørs så slipper jeg alt støvet inne.
Det er så herlig å sitte ute i solen og kjenne den gode varmen den gir. Og når en da kan putle med noe en liker i tillegg, ja da kan en nesten ikke ha det bedre. I dag er det riktignok overskyet og fare for regn til kvelden, men det får vi bare godta. Vi hadde nok ikke satt så stor pris på sommeren om vi ikke hadde hatt noen regndager innimellom også.

I forrige uke var jeg på ny ct-scanning for å se om cellegiften jeg går på virker fremdeles. Og i går var jeg hos legen for å få svar på bildene.
Forrige gang (3mnd siden) viste bildene at svulstene var stabile og det var legen fornøyd med. Jeg var litt skuffet for at de ikke hadde krympet for det er jo det som egentlig er håpet, men det er visst ikke helt sannsynlig etter så mange års behandling. Det viktigste er bare å få stoppet veksten.

Men denne gang, etter 6 måneders behandling viser det seg at svulstene har krympet!! Det var en stor overraskelse for både legen og oss. Men selvsagt veldig gledelig.
Riktignok så hadde den største svulsten vokst litt, men det var visst logisk og ikke så farlig. Den trenger gjerne mer tid siden den er størst, og kan evt stråles senere.

Så da fikk jeg ny energi til å takle de dumme og til tider nokså slitsomme bivirkningene av kuren. Nå når jeg tar cellegift hver eneste dag i tabelettform så blir jeg ikke så utslått som jeg ble av kurene jeg fikk intravenøst, men da fikk jeg noen uker innimellom til å komme meg på. Nå er jeg stort sett sliten jevnt over, men ikke så ille som de andre kurene. Jeg klarer fint å fungere her hjemme, men trenger bare litt mer tid til pauser og slikt innimellom. Og da er det greit å finne frem strikketøyet!

7 kommentarer:

sissel sa...

Tynt garn det var det jammen, men uansett er det morsomt å strikke genser til en som har lyst på det. Kommer til å bli stilig med blå ermer også.

Godt å lese at kulene har krympet :) Liker, og jeg regner med at du takler å være sliten når det går den veien - man tar alt som en positiv ting, og du klarer jo heldigvis å strikke.

Klem med ønske om ei god helg.

MayM sa...

Genseren kommer til å bli fin. Sølvi. Det er viktig å glede seg med de fine soldagen, spesielt nå som høsten kryper nærmere for hver dag. For en hyggelig nyhet du fikk. Jeg har sagt de mange ganger at jeg beundrer ditt pågangsmot og ditt livssyn :-)

Hanne sa...

Så hyggelig med gode nyheter om krymping av svulstene.
Og den genseren kommer sikkert til å bli sprek med blå ermer. Ha en riktig fin helg:-)

Vibekes lille ullne sa...

Så flott å lese om positive prøvesvar! Det var veldig bra! :)

Den siste sommervarmen må nytes! Her har det også vært veldig fint i det siste, men nå har skyene kommet.

Fin rød strikk, det er så deilig med enkle prosjekter innimellom. Jeg derimot skal få ferdig et litt avansert sjal med nesten 500 masker i helgen. God helg! :)

2ne sa...

Så godt du har fått høre gode nyheter i dag - forsatt lykke til på kuren, krysser fingrene for deg.
Kjekt og sitte ute - må passe på det deilige været for vi vet ikke når den siste sommerdagen blir. Godt å slippe støvet inne også.
Kjempeherlige ugler du har laget :-)
God helg.
Stoooor klem :-)

mimouna sa...

Flink designer du har, og han er heldig som har en mamma som kan strikke etter tegningene han lager. :)

Fantastisk at svulstene har begynt å krympe, da går det rette veien.

Satser på at værmeldingen stemmer, da får vi kanskje noen flere fine dager før sommeren gir seg helt. Det hadde vært deilig.

hobbyvenn sa...

Tusen takk for koselige kommentarer alle sammen. Det varmer.... Her har bloggingen blitt litt utsatt for det har vært andre store ting på gang. Kommer tilbake til det i neste innlegg. Nå må jeg sette igang å rydde. Generalopprydding faktisk. (Et lite hint til hva som er i gjære, Hehe).