søndag, juli 30, 2006


Lørdag stod også i bærenes tegn.. Rips, solbær og rabarbra ble plukket og saftet. Vi har noen bærbusker i hagen og det er utrolig mye en kan høste i løpet av en ukes tid...









Her i huset er vi tilhengere av den "gammeldagse" saften der en koker opp bærene først, og så siler de gjennom et klede. Deretter blir den rene saften kokt opp igjen med sukker før den haes på flasker. Det er nok litt mer tungvindt enn å bruke saftkoker, men resultatet blir en saft med kraftigere smak og farge.






Og her er deler av lørdagens arbeid. Disse kommer godt med til vinteren.

3 kommentarer:

Grete sa...

Åh, så godt med heimelaga saft. Du lager den på samme måte som bestemoren min. Og den smakte alltid så mykje betre enn anna saft.

hobbyvenn sa...

Ja, det er nok en temmelig gammeldags måte å lage saft på, men den smaker utrolig godt da... Tenker litt slik at om det er mye arbeid mens det står på så har vi jo glede av det hele året etterpå.

Marita BK sa...

mmm, hjemmelaget saft er det aller-aller beste!!