lørdag, november 08, 2008

Kvede-gelè.


Endelig er jeg klar til å få lagt inn oppskrift på Kvede-gelèen.
Her er eplene delt opp. Jeg pleier dele eplene i fire, og ta ut kjernene på halvparten av alle eplene.









Eplene haes oppi en panne og tilsettes vann. Ca 2 dl på liter epler.











Eplene og vannet trekkes i ca en halv time under lokk.












Etter de er kokt skal massen siles. Det bør henge ca 30 minutter, eller lengre.















Saften som er silt skal nå kokes opp igjen sammen med sukker. Ca 1 dl sukker pr dl saft.





Varm opp saften i en panne, og tilsett sukkeret. La dette trekke så alt sukkeret er oppløst, og ca 15 minutter etter dette. Saften skal ikke koke, bare trekke. Ta av skum når gelèen er ferdig, og hell den i glass.



Kvede-eplene inneholder mye stivelse, så en bør ikke vente for lenge før en heller "saften" i glass for da stivner den.







Kvede-gelèn smaker herlig på nystekte scones.





















Og her er krukkene ferdig til gaver og matbod....

8 kommentarer:

sol sa...

Mmm, det ser godt ut! Hyggelig med hjemmelagde spisegaver, de pleier å slå an.

Elin sa...

Så skikkeligt godt ut :D

Wenche sa...

Kvede-gelen din så kjempegod ut.Heldig de som får en slik i gave.Ha en god helg.

trulte sa...

Så godt det ser ut. Hr aldri hørt om disse eplene før. Godt med hjemmelaget gele.

hobbyvenn sa...

Den smaker kjempegodt. Og ikke er det vanskelig å lage den heller...

mimouna sa...

Mmm, det så fristende ut. Kvde-te er veldig godt, dette smaker vel noenlunde likt?

petronellas sa...

Wow dette ser bare helt herlig ut. Har desverre aldri smakt Kvedegele selv, men har hørt at det skal være veldig godt. Visste faktisk heller ikke at Kvede kan vokse i Norge - Har hørt at det vokser i Danmark - men nå vet jeg bedre :-D

Dette var jammen et lærerikt besøk - Takk for det og ha en riktig fin kveld :-)

Anonym sa...

Kveder er ikke epler!