Endelig er jeg klar til å få lagt inn oppskrift på Kvede-gelèen.
Her er eplene delt opp. Jeg pleier dele eplene i fire, og ta ut kjernene på halvparten av alle eplene.
Eplene haes oppi en panne og tilsettes vann. Ca 2 dl på liter epler.
Eplene og vannet trekkes i ca en halv time under lokk.
Etter de er kokt skal massen siles. Det bør henge ca 30 minutter, eller lengre.
Saften som er silt skal nå kokes opp igjen sammen med sukker. Ca 1 dl sukker pr dl saft.
Varm opp saften i en panne, og tilsett sukkeret. La dette trekke så alt sukkeret er oppløst, og ca 15 minutter etter dette. Saften skal ikke koke, bare trekke. Ta av skum når gelèen er ferdig, og hell den i glass.
Kvede-eplene inneholder mye stivelse, så en bør ikke vente for lenge før en heller "saften" i glass for da stivner den.
9 kommentarer:
Mmm, det ser godt ut! Hyggelig med hjemmelagde spisegaver, de pleier å slå an.
Så skikkeligt godt ut :D
Kvede-gelen din så kjempegod ut.Heldig de som får en slik i gave.Ha en god helg.
Så godt det ser ut. Hr aldri hørt om disse eplene før. Godt med hjemmelaget gele.
Den smaker kjempegodt. Og ikke er det vanskelig å lage den heller...
Mmm, det så fristende ut. Kvde-te er veldig godt, dette smaker vel noenlunde likt?
Wow dette ser bare helt herlig ut. Har desverre aldri smakt Kvedegele selv, men har hørt at det skal være veldig godt. Visste faktisk heller ikke at Kvede kan vokse i Norge - Har hørt at det vokser i Danmark - men nå vet jeg bedre :-D
Dette var jammen et lærerikt besøk - Takk for det og ha en riktig fin kveld :-)
Kveder er ikke epler!
Jeg lager mye godt av kvede, bl.a. likør. Men, vær forsiktig med bruk av kjernene, de inneholder blåsyre, altså er de giftige. Ihvertfall er kjernene i japansk ildkvede giftige, vet ikke om dette gjelder de store kvedene i butikken, men du bør undersøke det.
Legg inn en kommentar