Dette er en forholdsvis liten oppskrift, så det går kjapt.
5dl melk eller vann
0,5dl olje
1ss mørk sirup
1dl solsikkekjerner
2ss linfrø
1 egg
1ts salt
1 pose tørrgjær/evt 50g gjær
Ca 450g grovbakstmel
Ca 500g hvetemel
Sesamfrø
Melk eller vann varmes til fingervarmt (noe varmere om du bruker tørrgjær)
Ha olje, melk/vann, sirup, salt og frø + kjerner i bakebollen. Ha i melet, begge sorter, samt egget. La maskinen jobbe deigen sammen til en god deig. Det er en fordel om du lar maskinen jobbe deigen godt sammen, gjerne i 5 minutter.
Sett deigen til heving 30 - 40 minutter.
Da er deigen blitt dobbel størrelse, minst. Kna deigen og form til brød som du enten setter direkte på en stekeplate, eller legger i brødformer. Hev deigen enda en gang, ca nye 30 - 40 minutter. Sett på ovnen.
Stek brødene ved 200 - 220 grader i ca 40 minutter. Jeg formet bare to brød av deigen, men den kunne nok med fordel vært delt i tre.
La brødene hvile en stund mens du nyter herlig brødbakst-lukt i huset.
Nyt brødet når det er lunkent, men dette smaker også godt neste dag...
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
3 kommentarer:
Hjemmebakt brød er utrolig digg!
Deilig, ingenting er som hjembakt brød :-)
Herlig! fikk vann i munnen her.
Legg inn en kommentar