tirsdag, juli 18, 2006

Jødekaker.



På HB i dag var det en som etterlyste oppskrift på Jødekaker. Det er noe som jeg forbinder med mine besteforeldre. Var i Ryfylke på sommerferie hvert år, og da fikk vi det. Ofte var jeg og handlet for farmor og fikk lov å kjøpe en Jødekake til å spise på hjemveien... Nam nam, stor stas... Jeg har laget de mange ganger, men da har det vært kjevle-deig. I dag fant jeg en oppskrift på HB som var utrolig enkel og rask å lage:

1/2 liter kefir \

1/2 kg sukker / røres sammen.

Ha i 600 g hvetemel

125 g smeltet margarin/smør

1 1/2 ts hornsalt

Settes med skje på stekebrett. Perlesukker og evt litt kanel i midten av hver kjeks. Stekes ved 200gr i ca 10 min.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Med et hint av aske

Bergenpuls sa...

Med smak av aske!