torsdag, mai 24, 2007

Kanskje kommer kongen...I går var det Festspillåpning i Bergen. Som vanlig er så arrangeres det "Kongekorpset" som er et sammensatt korps av mange skolekorps fra Bergen. Dette er en tradisjon som har vært slik i nesten 50år!
Som bildet viser er ikke Bergensere spesielt redd for litt regnvær, så mange var møtt frem for å se og høre. Og ryktene fortalte at kongen skulle komme slik han pleier...
...og etter antall politimotorsykler som kom, så var det nok sannhet i ryktene denne gangen også...

Marianne Juvik Sæbø sang "Nystemten" for kongen og dronningen (og oss andre som lyttet) mens korpsene spillte samstemt og flott. Korpsene spillte nokså mange melodier, så det ble lenge å stå for alle musikantene og drillerne. Imponerende å få så mange barn/unge til å stå så rolig SÅ lenge uten noe tull! Skikkelig flinke barn!!Kongen og Dronningen fikk med seg flere musikalske opplevelser fra korpsene og minst to drillkorps drillet.Etter en stund forsvant de kongelige og musikanter og drillere kunne få litt varme i kroppen igjen. En flott opplevelse for både musikanter og tilskuere, så det blir nok ikke siste år vi kommer for å lytte til kongekorpset.
Og selvsagt var Bergens egen "borgermester"/ordfører tilstede.


2 kommentarer:

LivM sa...

Så fint for dem at de fikk være med på arrangementet. Synd at det var regn, men pytt, pytt!!

hobbyvenn sa...

Bergensere er ikke så redd for regn vet du... Men det hadde jo vært enda bedre om det var sol selvsagt...