fredag, februar 08, 2008

Votter og lue.


Vottene til eldstejenta er ferdig for noen dager siden, men måtte tørke og børstes før fotografering. Her er det ferdige resultatet. Helt enkle, men akkurat slik eldstejenta ville ha de.

Vottene er strikket i "Ulla" fra Dale.
Jeg liker garnet veldig godt, og kan ikke fatte og begripe hvorfor det skal ut av produksjonen. Se bare hvor flott det tover! Ofte når en tover annet garn så blir det et litt "knudrete" resultat på overflaten. Ulla blir helt glatt og fint, men tovet. Her er vottene børstet lett med en stålbørste og da blir overflaten myk og god, men likevel stødig og fast.
Etter vottene til eldstejenta, måtte jeg teste "Butterfly hat" som så mange har strikket. Denne er strikket av et garn fra garnlageret som jeg ikke aner hva heter. Det var nøstet opp i to nøster, men uten navn. (Har fått garnet slik.) Det minner litt om et garn som het Pretty eller noe slikt. Det virker ikke som det er 100% ull, men varmt, mykt og godt er det nå i allefall.

Mønsteret var kjapt å strikke og gir en fin effekt på luen.
Garnet er svakt melert, men det er det ikke så lett å se her.

2 kommentarer:

trulte sa...

Så flott lue. Den ble veldig fin. Lekker farge også. Nydelig lappeteppe. Nå blir nevøren din glad tenker jeg. Med Brann på også ser jeg !

hobbyvenn sa...

Selvsagt er det Brann på trulte. Man er da Bergenser!