torsdag, juli 01, 2010

Er det noen sak da....

Er det noen sak da, om en ikke har alle musklene i hold så lenge en har så god støtte som jeg har? Nei, da kan man klare det meste.Eldstejenta hadde et ønske om å få et nytt skap på rommet sitt, og det syntes vi var en god idè. Men som kjent har slike ting ofte en tendens til å føre mye mer med seg. Så vi fant ut at rommet kunne likegodt stelles skikkelig når vi først var igang. Her er vi igang med rydding. Dvs vi og vi fru Blom, jeg sitter for det meste på en stol og dirigerer...


Eldstejenta må trå til som flyttehjelp sammen med pappaen. Vanligvis er det min jobb, men nå har jeg mer enn nok med meg selv opp og ned trappene..

Men det aller mest spennende i går var at vi var en tur på Ikea. Nå trenger nå gjerne ikke det å være så spennende da, men for meg så var det første handletur siden jul!
Mannen fikk en la-a-ang liste med ting vi skulle ha i møbelavdelingen, mens eldstejenta og jeg tok for oss gardiner, puter, lys, blomster....
Eldstejenta og mannen var nokså skeptisk til at jeg ville klare turen på Ikea og hadde nok sine bekymringer. Jeg følte meg trygg på at jeg ville klare det om jeg bare fant et og annet sted å sitte underveis.
Eldstejenta passet på som en smed til å begynne med og ga klar melding "mamma, her er en benk, sitt her du mens jeg henter litt vann til deg" .... " mamma bare gå bort dit og sett deg du, så passer jeg handlevognen imens" ... "Er du sliten, skal jeg finne noe du kan sitte på?" ...
Men handleturen gikk utrolig greit. Det gikk fint å gå i butikken, selv flere runder slik vi måtte. Kunne jo ikke bli ferdig bare på èn runde, vi fant ikke alt da. Men etter to runder i hele 1.etasje så var vi rimelig fornøyd, og pappaen var også ferdig, så vi betalte og leverte det meste til fraktavdelingen. Så kommer varene i hus i dag...
Og så gikk vi en runde til, for vi hadde glemt noe.... Og etter det tok vi en runde i kafèen og spiste middag sammen med ca halve Bergens befolkning tror jeg... Uansett, en herlig tur ut sammen med to utrolig gode støttespillere.


Og rommet til eldstejenta kommer nok til å bli bra det. Hun maler gulvlistene sine selv, mens mannen har tatt seg av jobben med dekketeipen. Han er også teknisk ansvarlig så han må fikse oppheng av tv, musikk, montere møbler.... Jeg har malt døren hennes og listene rundt. Nå skal jeg snart igang med å sy nye gardiner til rommet. Og om ting tar lengre tid enn vanlig, så blir vi nok ferdig likevel.


7 kommentarer:

Therese sa...

Må innrømme at jeg elsker IKEA :-) Kjenner mestringsfølelsen på dine vegne, jeg vet ett og annet om å takle ting man ellers ikke ville ofret en tanke.

Men jeg har vel også lært at alt går meget bedre med et positivt sinn. Man orker ikke stort mer, men ting blir så mye enklere å forhilde seg til.

Lykke til med resten av rommet - legg gjerne ut bilder når dere er ferdige :-)

2ne sa...

Så koselig at du hadde en flott dag på Ikea og så heldig din datter er som får et nytt rom.

Gratulerer så mye med 50-års dagen - utrolig mange flotte blomster og gaver du fikk - regner med du hadde en strålende dag.

Deilig med sol og sommer så langt, ønsker deg en strålende dag :-)

Stooor klem

Strikkelitol sa...

Spennende!! Du må legge ut bilder av resultatet! Heldig datter du har!

medina sa...

Det er koselig med oppussing, men aller kosligst når man er ferdig:)Jeg har bare vært to ganger på ikea. Vi bor ganske langt unna, men jeg har klart å kjøpe kjøkken der likevel. Ha ei fin helg!

MayM sa...

Er sikker på at rommet blir veldig flott. Det er artig å få lov til å være med å sette sitt eget preg på rommet en skal ha. Flink er hun til å hjelpe til også. God sommer til deg og dine, hobbyvenn.

Bitt@mi sa...

Så flinke dere er, og for et herlig samarbeide dere har i familien:-) Godt å høre at også du får være med litt, da regner jeg med at formen er stigende.
Ønsker deg og dine en fortsatt fin og koselig sommer:-)
Stor klem!

Wenche/chawo sa...

Så koselig at dere hadde en flott tur til IKEA,de har mye fint der.Tror nok rommet blir veldig flott.Ønsker dere en trivelig helg.