fredag, mars 15, 2013

Fremgang på biljakken, og litt flere saker også faktisk..

 
 Undrenes tid er tydeligvis ikke forbi... Biljakken til minstemann (som slett ikke er liten lengre) begynner å ta form endelig. Nå er alt kommet inn på rundpinne og jeg er igang med raglandfelling.

Denne jakken har vært litt av et stev å komme gjennom. Garnet er vondt å strikke av, jeg har rekket opp 3 ganger på bolen (halve bolen strikket 3 ganger) og jeg har for lite av to av fargene. Slik er det når en strikker av garnlageret.
 Men det positive er at jeg nå ser enden på arbeidet og det gleder jeg meg til. Minstemann venter utålmodig på jakken, men enda gjenstår det mye arbeid. Bl.a så skal det broderes med maskesting en stor bil på ryggen av jakken.

  Jeg holder på å lage meg et nytt hobbyrom. Det er igrunnen sterkt overdrevet. Rettelse: Min mann, min sønn og jeg holder på å lage nytt hobbyrom til meg. Med mine skavanker hadde det tatt år og dag om jeg skulle gjort det alene. Heldigvis er de så snille at de stiller opp og hjelper til.

Vi har i fellesskap malt det første strøket på veggene og satser på å bli ferdig med andre strøk i morgen. Veggene blir helt lys grå.
 Utgangspunktet var en sovesofa som skal settes inn på det rommet.

 I den sofanen kunne jeg godt tenkt meg et deilig ullpledd (endelig kommer jeg til poenget, i forhold til bildet..), så i dag var jeg på loftet og hentet meg diverse grå nøster i tillegg til hvitt. Har også tenkt å ha sort garn sammen med dette. Planen er å strikke firkantede lapper og sy de sammen etterpå. Tror det vil bli fint.

 
Nå har jeg strikket opp ca 1,7kg garn fra lageret mitt, så nå var det tid for en belønning tenkte jeg *kremt, kremt*.
Vel, de to siste dagene har det altså ramlet inn 5 hesper med WM.
Tanken er å strikke meg en jakke, men det blir ikke riktig ennå (skal ikke bruke alle hespene sammen altså). Har visst nok annet å sysselsette meg med foreløpig.
 
Aller først gleder jeg meg til å få ferdig hobbyrommet, og selvsagt bli ferdig med biljakken.

10 kommentarer:

mimouna sa...

Hobbyrom høres bra ut! Og biljakken blir fin!

Kjekt å "snope" litt også, spesielt nytt garn. ;)

God helg til deg og dine.

LivM sa...

Nytt hobbyen er jo bare så spennende. Skjønner at du gleder deg. Jakken blir super, men det er jo ikke farlig å finne garn du som har loftet fullt. Herlig nytt garn du har kjøpt deg. Lykke til !

2ne sa...

Så koselig jakke, herlig fargekombinasjon :-)
Ønsker deg en riktig god helg.
KLEM

Tesha sa...

Ja, her var det framgang å spore! Jeg fikk meg et sånt rom for omlag et år siden. Nå er det nesten ikke plass til meg lenger. Rydde? Tja - ikke nå...
Lykke til med både gamle og nye prosjekter!!! God helg!

Bodil sa...

Spennande biljakke du strikkar. Og lukke til med hobbyrommet :) God helg.

Vibekes lille ullne sa...

Jakka blir flott og jammen er du tålmodig! Tror ikke jeg hadde fått den ferdig i det hele tatt. Deilig med nytt hobbyrom og gode hjelpere og garnbelønning må vi ha når vi strikker fra lageret. Jeg gikk visst på en liten smell i går jeg også. :)

Anonym sa...

Hei.

Flott med noen "familie prosjekt"
Du strikker jo til din sønn og din mann, da er det jo kjekt og i demmes interesse at du får deg et fint hobbyrom, så du kan strikke isdede for og male.

men sikkert kjekt og gjøre noe sammen også.

Lykke til med alle prosjektene.

Hilsen "Rosa"

hobbyvenn sa...

Tusen takk for koselige kommentarer. Joda , det er veldig kjekt å gjøre noe sammen. Hobbyrom har jeg hatt lenge, men da et rom som ble brukt som kontor, lager, hobbyrom og gjesterom... Nå får jeg et eget rom, som også kan huse en og annen gjest om nødvendig.

Kristine Tønnevold Davidsen sa...

Så mye fint du lager!!! Jeg er spesielt interessert i å se biljakken når den blir ferdig, den har du jo snakket mye om og vist frem flere ganger. Husker da du viste tegningen sønnen din hadde laget og ville ha på jakken. Skikkelig detaljrik var den!! Skal du bruke hele tegningen eller plukker du bare detaljer fra den? Spennende blir det uansett!! :-)

Og eget hobbyrom da, det kunne jeg tenke meg også. Med hyller der alt garnet kunne ligge fremme så jeg kunne se det hele tiden!!! Mmmmm......... ♡ ♡ ♡

Håper du ellers har det bra og at den helsemessige situasjonen holder seg stabil!!! ♡ ♡ ♡ Klem

StrikkePia

hobbyvenn sa...

Jeg kommer til å bruke tegningen slik den er på jakken, hvertfall er det målet foreløpig. Blir det for detaljrikt hopper jeg galant bukk over enkelte ting... Tiden får vise.
Hobbyrommet går fremover. Ferdig malt og diverse hyller er kommet opp. Bilder kommer på bloggen i løpet av dagen.