tirsdag, mai 22, 2007


Etter at bladene har trukket i 5 - 10minutter så brukes en stavmikser til å mose bladene i vannet. Har du ikke stavmikser kan bladene hakkes fint med en kniv. (La de evt avkjøles først.)




















Så lages en melgjevning: 100g smør smeltes og 110 g hvetemel tilsettes mens det røres. Når alt melet er rørt inn spees det med vannet og bladene som du har kokt opp. Så tilsettes 3 hønsebuljongterninger og evt en liten skvett fløte.
La dette trekke til det er blitt godt varmt, og server. Gjerne med brød ved siden av.




Vil du gjøre det litt ekstra fint kan du legge oppi en liten skje med (lett-)rømme, et lite haneforblad og litt paprika.
Suppen smaker nydelig og kan godt serveres som forrett i et selskap!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så kult at dere kaller det for hanefot, vi kaller det for hynsalabb, altså hønefot!
Norge er et herlig land!

hobbyvenn sa...

Hehe, kanskje vi Bergensere fokuserer mer på den mannlige varianten... *gliser*