mandag, oktober 29, 2007

HEIA BRANN!


Gullet er heme`! Jammen vant Brann gullet i seriemesterskapet i år.
Må jo bare innrømme at den helt store fotballentusiasten er jeg ikke, men man er da patriot i allefall. Og kampen i går der Brann slo Viking fulgte vi med på både gemalem, minstemann og jeg. Morsom kamp der mor ble grepet av patriotisme og hoppet (jada, veldig forsiktig) i det røde garnet for å strikke noe til minstemann.


Og dermed ble dette til. To skate-Brann-luer i dobbel Viking superwash på pinne 5,5. Kjapt og greit ble det til to luer og to svettebånd.

Luene laget jeg slik:
La opp 80 masker og strikket 3 rett,1 vrang ca 11cm. Så fellte jeg en maske i annethvert rettmaske-felt, totalt 10masker. Strikk 3 omganger (2rett, 1vrang, 3rett, 1vrang) før det felles en maske i de resterende rettmaskefeltene som består av 3rettmasker. Strikk så 3 omganger 2rett 1vrang, før en feller en rettmaske i annethvert rettmaskefelt igjen. Fortsett slik å felle med 3 omganger mellom til det bare er 1rett, 1vrang på omgangen. Disse maskene strikkes 6omganger før en tar alle maskene på en tråd og knyter fast. Fest løse tråder, og sy evt på et merke..
Luen sitter godt på hodet og er veldig elastisk. Den passer både 9åringen her i huset og en voksen.

2 kommentarer:

duvi sa...

Kan vel ikke kalle meg patriot, da jeg er nordfra og bor i Rogaland. Himmel så godt det gullet smakte

hobbyvenn sa...

Ja det kunne ikke blitt bedre... Gull er gull, og vestland er vestland. Viking får nok sin sjangse de også..