lørdag, oktober 22, 2011

"Ble dere ikke glad?"For en stund siden tok jeg nye bilder av mage/lunge-regionen med tanke på kreften.

Det har vært herlig med nesten to mnd fri uten cellegiften i kroppen. Da jeg fikk pause var det nettopp det det var, en pause. Både legene og jeg var klar over at jeg skulle igang med nye kurer når disse ukene var over.


Derfor hadde jeg time hos overlegen i går for å få svar på bildene og klargjøres for nye kurer.

Vi (mannen min og jeg) satt på venteværelset og ventet og ventet. Ikke uvanlig det da, og ikke var vi spesielt engstelig heller, for vi visste at jeg skulle igang med nye kurer. Men ventetiden ble nokså lang da den første halvtimen var gått etter at jeg skulle vært inne hos legen, og ingenting skjedde. Enda en halvtime gikk, og fremdeles satt vi på venterommet... Folk kom og gikk (til andre leger), men vi satt. Endelig ble det vår tur, etter 1t15min etter oppsatt time. Hm ikke verdens beste start, men overlegen var i godt humør og beklaget at hun var så forsinket.

Så kom hun frem til saken: Hun startet med at hun hadde blitt svært frustrert over radiologens brev om vurderingen av bildene. Han kunne fortelle at det var ikke bra. Stor forandring på lungene fra forrige gang. Huff hadde overlegen tenkt, dette kan da ikke stemme? Hun hadde søkt råd hos sin overordnede for å få råd om hva som kunne gjøres for meg. De hadde syntes det var merkelig at det kunne bli en så stor forandring på så få uker. Og heldigvis hadde de begynt å studere bildene selv, og da oppdaget de at radiologen hadde sett på feile bilder!!


Så når de fikk opp de rette bildene så de at det ikke var dukket opp nye flekker, og ingen hadde vokst av de som var der, og noen hadde endatil gått tilbake i størrelse!


Både mannen min og jeg var så innstillt på nye kurer nå at da hun fortalte det så klarte vi ikke å oppfatte det helt. Vi bare satt som to store spørsmålstegn. "Ble dere ikke glad?" spurte overlegen litt betuttet, og selvsagt ble vi det. Veldig glad til og med, men det tok en stund å oppfatte det hele.

Alle blodprøvesvarene var helt tilbake til det normale også. Benmargen og leverprøver er helt fine og det var endatil praktisk talt ikke mer væske i lungene.

Væsken i kroppen er standhaftig og ser ut til å være fastlåst, men den forsvinner nok gradvis den også.


Så nå har jeg nye 6 uker pause. Og gjett om jeg skal nyte de. Jeg har allerede nok planer for mange uker, så det blir ikke noe problem å fylle ukene med arbeid.

Overlegen regner med at jeg måtte igang med nye kurer i begynnelsen av desember, men det er helt ok, for nå vet vi at kuren virker og at jeg kan forberede julen i god tid. Julegaver er jeg igang med, og bakst og pynting klarer jeg fint når alt kan forberedes og klargjøres mens jeg er kurfri. Så her er det travle, aktive dager i vente, men gjett om det gleder meg! Formen blir stadig bedre og jeg kjenner meg klar for det meste.

26 kommentarer:

A-I sa...

For en deilig beskjed å få! Krysser fingrene for at det fortsetter i de baner!

LivM sa...

Dette var jo bare helt fantastisk. Skjønner godt at dere ble satt litt ut av den beskjeden. Fortsatt fingre krysset og riktig lykke til videre!

Smarie sa...

Fantastiske nyheter :-) Lykke til videre,og nyt ukene du har kurfri !

reSIRIkulert sa...

Så hærleg å kunne få ein lengre pustepause frå noko så alvorleg og utmattande...
Måtte tida mot jul verta fyllt med glede og kos :)

Unknown sa...

Gratulerer, helt fantastisk :-)

Bodil sa...

Det var ein fantastisk beskjed å få. Lukke til vidare :)

Anonym sa...

Ojj for ein fantastisk beskjed å få ;)Lykke til vidare!!
Klem frå Dati

Linda sa...

Så BRA!!! For ein positiv nyhet. Ingenting er betre enn dette. Kanksje eg eg skal ta meg ein tur til bergen for å helse på deg når du har ein fin periode framfor deg.

Izzy/Trulte sa...

Så fantastiske tilbakemeldinger!! Gratulerer :) Nyt "pause-ukene" og lad batteriene. Ønsker deg alt godt og lykke til videre. Klem

MayM sa...

For en fantastisk beskjed å få når en har psykisk forberedt seg på en ny tøff omgang med medisiner. Unner deg virkelig dtte hobbyvenn. Masse klemmer til deg og dine :-)

Birkus sa...

En fantastisk god nyeht å få. Ønsker deg noen flotte kurfrie uker!

Anonym sa...

Jeg forstår godt at det tok tid å "ta inn" en sånn godnyhet! Sjøl fikk jeg tårer i øynene da jeg leste det. Dere er helt utrolige - stå på!!!

hobbyvenn sa...

Tusen takk alle sammen. Joda, det var gode nyheter, og herlig med enda en pause. Skal nyte den hver dag... Og Linda, selvsagt er du velkommen til Bergen. Du kjører mest sannsynlig omtrent forbi huset vårt på vei til Bergen..

lise sa...

Fantastiske nyheter, og så vel fortjent! *klem*

Therese sa...

Herlig!!! :-)
Gode nyheter blir man ikke lei, altså.

Nyt kurfrie uker.
Klem

Guri sa...

Så fantastisk deilig det må være å få en sånn beskjed! Nyt dagene for det fortjener du virkelig!!

LAs masker sa...

FLOTT! - Kos deg i tida framover!!

StrikkePia sa...

Så gode nyheter!!! Kjempe flott!! :-)

Sissel sa...

Fantastiske nyheter ;)

Vibbedille sa...

SÅåååå herlig å lese at tilstanden ikkje er verre iallefall! TENKER på DEG titt og ofte må du tro!

Syns du er fullstendig enestående! For et MOT og pågangsvilje! Beundringsverdig av øverste klasse!

KOS deg og NYT tiden frem mot JUL, det skal eg! Blir ikkje alle gavene ferdig finnes det heldigvis mye fint i butikkene ;))

GOOOOOO`klem fra Vibbedille ;))

Torild sa...

Å for en gladmelding.jeg tror alle som følger deg har vært spent på dette.Lykke til videre Dette går den rette veienStor klem til deg:))))

2ne sa...

Så glad jeg ble på dine vegne - godt med positive resultater selv om du vet hva du har i vente.
Tusen takk for kjempekoselige kommentarer i bloggen :-) Ønsker deg en strålende uke og god bedring.
Stooor klem

medina sa...

Så urolig bra:))) Kos deg virkelig denne tiden, så håper vi det går like bra neste gang:))

Anne Elise sa...

Så herlig !!! Blir så glad for å lese slike gode nyheter!!
Lykke til videre og tusen takk for hilsen!!

ANNEPÅLANDET sa...

Så fine nyheter, og så godt å høre!! Nå må du kose deg masse også, og ikke bare jobbe da! Ønsker deg lykke til fremover!

Hanne sa...

Fantastiske nyheter. Ønsker deg fortsatt fin framgang!
Pludrehanneklem