torsdag, april 19, 2012

Abstinenser og omorganisering.

 Strikkeabstinenser kan faktisk være ganske plagsomt. I går var de svært nærgående og plaget meg hele dagen. Den vonde armen er såpass vond at det å tenke på å finne frem strikketøyet er uaktuelt. Men det er de faktiske forhold, strikkeabstinenser forholder seg ikke til slikt... Så hele dagen kriblet det i hendene etter å sette igang. Selv ikke det å bla i strikkeblader hjalp. Så utpå kvelden gikk jeg en tur på loftet og kikket på alt garnet mitt. Det hjalp faktisk litt, og da jeg begynte å omorganisere i garnkassene glemte jeg abstinensene for en stund.
Dette er restekassen med sokkegarn. Ikke så mye av hver farge, men det kan bli fine sokker med flere typer og farger sammen.
 Jeg har også en kasse med Selbu gammelserien. Dette kjøpte jeg da vi var i Trondheim (og besøkte
Selbu en av dagene) for noen år siden. Jeg hadde planer om å strikke både det ene og det andre, men er ikke kommet igang enda.
 En kasse inneholder 1kg hvit Sisu og 1kg lyseblå Sisu.
 Så kommer vi til en av de større kassene. Her er det flere lag med sokkegarn. Øverst ligger Viking sportsragg, Sisu (enkle nøster), Silja og Sterk.
 Laget under består av Perfect, Raggegarn (grøss) og Hifa forsterkningsgarn.
 Under der ligger masse kosegarn. Ytterst til venstre er det selvfarget Sisu, så cherry tree hill, Zen (supergarn!), et jeg ikke husker navnet på, men som er både godt å strikke med og veldig holdbart, så Projo sock og Hillesvåg sokkegarn. Fremst ligger mer Projo sock, og diverse rester.
Det aller nederste laget i denne kassen består først og fremst av Opal, men også noen andre sorter der jeg bare har et nøste eller to av hver.
Tiden gikk utrolig fort når jeg holdt på med dette og jeg koste meg virkelig. Jeg har mye mer garn, så det blir nok flere slike koselige stunder på loftet.

I dag er jeg forøvrig ferdig med mine 15 strålebehandlinger. Nå er det ferie i ytterligere en måned før neste time hos overlegen. Da blir det mest sannsynlig nye cellegiftkurer uken etter, men det vet jeg ikke sikkert før det er bestemt. Da jeg var hos overlegen på fredag fikk jeg beskjed om at jeg skulle gå med armen i fatle i enda 6 uker og ikke belaste den i det hele tatt. Men jeg fikk lov å STRIKKE når armen ikke lenger gjør vondt. Foreløpig er det for vondt, men forhåpentligvis blir jeg bra lenge før de 6 ukene er gått...

14 kommentarer:

mimouna sa...

Begynner å krible litt når jeg ser sånne garnkasser. Har litt ymse på lager jeg også, gøy å sortere og planlegge. Så får vi håpe armen din er snill med deg og blir bedre snart.

StrikkePia - Kristine sa...

Så mye spennende garn du har!! Jeg glemmer ikke de restegarn sokkene du strikket for en tid siden og viste her i bloggen. Du er så flink til å sette sammen farger til fine sokker selv om du har lite av hver farge. Jeg satt virkelig her og siklet. Tro meg!!! :-)

Jeg ønsker deg alt godt, og håper du fort blir kvitt vondtene i armen. Tenker mye på deg skal du vite. <3 <3 <3 Klemmer godt på

Dyveke sa...

Så mye fint garn. Jeg håper inderlig du snart er i strikkeform igjen!

amylin sa...

Morsomt med garn! Fint å ha noe og se på mens man venter.

Vibbedille sa...

Hei du herlige dame ;)
Jammen hadde du mye fint garn! Kan godt skjønne du har abstinenser! ER jo verst når man ikkje kan for det er da man vil det mest!
Tenkte på en ting, eg har nettopp begynt eller prøvd meg på Granny Stripes-det mener eg man skal få til å hekle uten at armen nødvendigvis skal bli anstrengt....men nå husker ikkje eg hvilken arm som er vondt hos det? Hvis det er venstre tror eg gjerne det kunne gått? Tenkte da på Opal nøstene dine og når nr 3-det glir omtrent av seg selv ;)

Håper du får tiden til å fly og at du snart er "på armene" igjen ;)

Masse lykke til+eg sender deg gode tanker/Vibber ;))

Mega Go`klem fra Vibbedille ;))

Ann Elisabeth sa...

Herlig med alt garnet og for en orden du har! Her har jeg en oppgave med garn-rote-lageret mitt... usj...

Får ta det siden ;)

Lykke til fremover, så håper jeg armen leger seg raskt slik at du får strikke alt du vil igjen :)

Klem er sendt deg fra roterommet!

hobbyvenn sa...

Tusen takk for koselige kommentarer og klemmer. Det hjelper godt.
Det er høyre arm jeg har problemer med desverre, så hekling er ikke så lett det heller Vibbedille.
Garnlageret mitt er slett ikke i orden Ann Elisabeth, det er rett og slett kaos... Men jeg har planer om å bruke tiden fremover til å få orden. Tar en kasse og to om gangen så blir det nok oversiktlig til slutt...

Knutine sa...

Her var det mye flott garn. Ja,du fikk sortert og brukt endel tid på dette.
Angående Viking sportsragg så er det så mykt at det fint kan strikkes gensere/bukser av det.
Har gjort det,og genserne/buksene ble myke,fine og slitesterke.
Lykke til,og ha tålmod med armen:-)

Mvh Wenche

Bodil sa...

Her var det mykje "gotteri". God bedring med armen, og gode tankar frå meg :)

Bitt@mi sa...

Ååå, jeg kjenner igjen sånne strikkeabstinenser, og de er virkelig plagsomme. Godt det hjalp med et kose/rydde-besøk i kassene da.
Håper armen skynder seg å bli smertefri, sånn at du kan ta i pinnene igjen. Og hvis det drar ut i langdrag, får du ty til rydding igjen:)
Lykke til med armen og andre ting framover!
Klem fra meg:)

Sissel sa...

Deilig, deilig garn du har. Alltid godt å kose litt med og rydde litt i det. God bedring med armen, og håper den snart er frisk nok til å strikke med:)

LivM sa...

Å det loftet ditt skulle jeg gjerne eid! Utrolig mye lekkert garn du har så her kan det bli mange flotte prosjekter!

Anonym sa...

Åååå her var det mye herlig garn. :)
Ha en kreativ dag.

MayM sa...

Her var det mye garn å strikke av når du kommer i form til strikking igjen :-)