søndag, september 09, 2012

Valgets kval, og Dorthe nr 4.

 Gjett om jeg hadde en kosestund på loftet på fredag. Jeg fant frem kassen med supergarnet mitt. Den kassen som jeg til stadighet utsetter å bruke av fordi garnet liksom er for fint å bruke...
 Nå har jeg bestemt at jeg skal strikke meg en "Sinnasaujakke" i noe av garnet fra kassen. Derfor måtte jeg se om jeg fant noen hesper som passet sammen av det jeg hadde. Jeg klarte ikke bestemme meg, så her er tre bilder med alternativene jeg endte opp med. Tror jeg likte fargene på det øverste bildet best, men disse fargene er også fine. Eneste er at de to lilla er nokså ensfarget, og jeg kunne godt tenke meg litt fargespill i stripene.
 Dette er også fine farger, og kanskje litt mer dempet. Kanskje det blir litt kjedelig? Uansett hvilken variant jeg velger så blir sauene i hvit angoragarn fra sekken fra min mor, samt noe sort til ansikt og bein. Hvilken variant ville du valgt?
 I helgen har vi vært på hytten på Tysnes. Både i går og i dag har vi stablet ved. Egentlig et kjekt arbeid. Dette er laet vi stablet i dag. Da jobbet vi sammen både minstegutten og vi to voksne. I går var det minstemann og jeg som stablet, men da var det ikke fullt så mye ved.
 Minstemann har bygget garage til bilene sine nå i helgen. Her var det snakk om full konsentrasjon med hammer, spiker og sag. Resultatet ble han veldig fornøyd med..
 På fredag begynte jeg på Dorthe-genser nr 4! Denne gang til en søt niese som også ønsket seg en slik. Hun ville ha den i grått, så da var det bare å lete i garnlageret for å finne noe å bruke. Nå er snart begge ermene ferdig så da er det bare å gå igang med rygg og forstykke. Jeg har lovet meg selv at jeg skal strikke "Sinnasaujakken" etterpå så dermed har jeg en fristende gulrot innen rekkevidde.
Da vi kom hjem i ettermiddag var det litt huskaldt så mannen fyrte opp i ovnen. Gjett om det var to som var rask med å finne den varmeste plassen å hvile på...

8 kommentarer:

Sissel sa...

Imponert over alle Dorthegenserene du har strikket:) Og jeg syns den øverste fargekombinasjonen var finest. Har lyst på sinnasaujakke selv også. Kos deg foran peisen, det er deilig det:)

Ann Elisabeth sa...

Går unna med Dorthe-genserne skjønner jeg :) Flink du!
Og ja, jeg synes nok du skal gå for den øverste "røde" garnkombinasjonen.
Spennende å se sinnasaujakka di etterhvert!
Ha en herlig søndagskveld!

2ne sa...

Ja, her går strikkepinnene varme skjønner jeg :-)))) Flotte gensere blir det også. Jeg liker også den røde garnkombinasjonen best.
Ha en riktig fin søndagskveld :-)
Klem

StrikkePia sa...

Jeg liker fargene på det øverste bildet jeg. :-)

Vi har en varmeelskende hund vi også. På hytten (Byrknesøy i Sogn) er jeg blitt fortalt at han nærmest ligger under ovnen ofte. sånn rent bortsett fra at han ikke får plass under der da, men varmekjær er han. :-)

Hundene dine er så fine. Hva er mankehøyden på en puddel i denne str? Jeg klarer ikke helt se for meg hvor store de er på bilder. Derfor jeg lurer. Flotte er de uansett og jeg tror de har det veldig godt hos dere. :-)

Håper alt er bra med deg. Så bra som det kan bli i din situasjon. Du er tøff!! :-)

Jeg har foresten nettopp vært på loftet og hentet ned en pose med diverse garn. :-)

Linda sa...

Trur eg hadde gått for dei øverste fagane. Tassen og likar seg godt framfor ovnen her og.

Hilde sa...

Er så imponert at du er begynt på den 4. Dorthe genseren. Jeg er nettopp begynt på min andre. Det blir nok en tredje også, for min datter ønsker en sånn en. Kjenner meg igjen med garnet som liksom er for fint til å brukes. Man venter bare på det rette plagget som er verd garnet :)).

Tesha sa...

Gjett om jeg kjenner meg igjen i den "spare til en annen anledning" tankegangen...
Flotte farger, alle sammen. De røde var spenstige og spennende. Men jeg likte også de nederste veldig godt. Ikke kjedelige. Bare fine!

nragnhild sa...

Pjuh, her har du litt å drive med framover ja! :) Men så masse fint som du lager så blir det garantert bra! :)