mandag, desember 10, 2012

Lyslykt-mønster.

 
Her kommer mønsteret som jeg lovet.

Jeg brukte helt vanlige drikkeglass.
Heklenål nr 2,5mm og bomullsgarn som passer til dette.

Start med å hekle så mange luftmasker at det går rundt glasset, og fest de med en kjedemaske i første luftmaske. Masketallet må gå opp i 6. Jeg trengte 48 masker.

1.omg: Hekle en fastmaske i hver luftmaske, 48fm, og fest med en kjedemaske i første fastmaske.
2.omg: Gjør som forrige omg.
3.omg: Nå begynner selve mønsteret. Hekle 3luftmasker (dette erstatter 1. stav), hopp over 2  fastmasker på forrige omgang og hekle *5 staver i neste fastmaske, hopp over 2 fastmasker og hekle 1 stav i neste fastmaske, hopp over 2 fastmasker*.  Gjenta det som står mellom stjernene omgangen rundt. Fest omg med en kjedemaske i tredje luftmaske fra starten på omgangen.
4.omg: Hekle 3  luftmasker (som erstatter 1.stav på omgangen) samt 4 staver på toppen av de 3 luftmaskene i forrige omg. Hopp over 2 staver og hekle en stav i 3. stav på forrige omg. Hopp over 2 staver og hekle 5 staver i neste stav, fortsett slik omg ut. Fest omg med en kjedemaske i 3.luftmaske på omg. Hekle 2 kjedemasker på toppen av 5-stavgruppen og start neste omg med 3 luftmasker som omg. 3.
Slik fortsetter du heklingen med annen hver 5 og en stav til trekket til glasser er høyt nok.

Mine glass vider seg ut oppover så jeg heklet en luftmaske før og etter 5-stavgruppene når jeg var kommet ca halvveis på lykten.

Øverst heklet jeg to omganger med en fastmaske i hver stav, og på den siste omgangen tredde jeg noen perler på tråden og heklet de inn over hver enkelt-stav.

Lykke til, bare spør om noe er uklart.

4 kommentarer:

mimouna sa...

De var fine! :)

Berit S sa...

Så flott mønster! Takk for at du deler. Dette har jeg tatt med meg videre. :)

Tika sa...

Kjempeflotte lyslykter. Disse må jeg prøve meg på :)

2ne sa...

Lekre lykter du har laget og så fint med mønster :-)
Flotte adventsgaver du har fått så langt også - spenning hver dag dette.
Quilteklem