torsdag, juni 20, 2013

HUV-pakke...

 HUV står for Hemmelig UVenn. Det er en morsom bytteordning. Man melder seg på, får et navn til en person en skal seende pakke til, og mottar en pakke fra en annen. Siden dette heter UVenn, så betyr det at en skal sende noe garn en ikke liker selv. Altså noe uvennlig garn...

Jeg sendte min pakke tidlig i uken, og i går mottok jeg den jeg skulle ha...
Her kan en jammen si det ligger mange utfordringer. Det rosa garnet er skikkelig syntetgarn, de to blå bak og det orange er temmelig tykt og glinser i solen, altså ikke 100% ull her heller. Det røde er tvunnet helt likt Triplex som er et godt garn, men det ser litt syntetsik ut det også. Kanskje det bare er fordi det ligger i en uvennpakke.

De tre nøstene i midten tror jeg blir den største utfordringen. Skrekk og gru for et garn. Det hvite er nok en rest blandingsgarn, men kan nok brukes. Verre er det med det brune ytterst til høyre.
 Dette er mohairnøstene: Gult, knitrete garn, Ingen aning om hva det kan brukes til ennå.
Det kongeblå blir muligens en lue. Turkist mohairgarn virker litt tovet og er ganske tykt. Flott farge om ikke noe annet... Blir kanskje et sjal.
De lilla er helsyntetisk og skikkelig ekkelt. Det klistrer seg liksom fast til fingrene. Får vri hodet litt her ja.
 Dette garnet var det jeg tenkte skulle bli den største utfordringen, men i natt våknet jeg kl 3.30 og da visste jeg hva jeg skulle bruke det til. Snakk om at underbevisstheten jobber for en. Vent å se...
 Dette bomullsgarnet inneholder 96% bomull og 4% syntet, så det lurer jeg på å rett og slett prøve å strikke en klut. Muligens ikke noe sjakktrekk med løkkene i garnet, men jeg får prøve.
Så over til noe fint garn. Dette er så absolutt ikke uvenngarn.

 Det er 10 nøster med bomullsgarn som jeg har planer om å omforme til Bittami`s kjøkkenkluter.
Det kommer et nytt mønster hver fredag, første mønster forrige uke.

Formen min har ikke vært helt på topp denne uken (litt feber ++) så det ble ingen klut på meg denne uken, men det kommer nok. Formen er hvertfall bedre i dag så da tar jeg nok igjen det forsømte etterhvert.

Men aller først skal jeg gjøre ferdig teppet mitt. Alle rutene er sydd sammen, så nå er det bare å bli ferdig med kanten rundt. Det tar imidlertid lengre tid enn jeg kunne ønske, Men slik er det jo når noe er nesten ferdig.

Lykke til til alle dere andre med uvennpakker, det blir spennende å se hva dere lager av uvennlighetene.

Ønsker alle en fin helg etterhvert!

5 kommentarer:

nragnhild sa...

Så moro, her har du fått litt av noen godbiter!! :) Lykke til!

hobbyvenn sa...

Hehe, godbiter og godbiter fru Blom... Vel, vel, jeg elsker utfordringer så nøstene skal nok få bli til noe etterhvert.

LivM sa...

Misunner deg ikke slike pakker, men du er jo rå til å få fine ting av det meste. Lykke til! Gratulerer med dagen!

hobbyvenn sa...

Tusen takk LivM. Vi har hatt en flott tur til Voss i dag på fotballcup. Jeg hadde med meg Uvenngarn, men det var så vondt å strikke av at det ble lagt bort etter times tid. God helg!

Frk.Badegakk sa...

Jeg beundrer dere som tør å hive dere på denne greia. Her var det jo flere "lekkerbiskener" =P Blir spennende å se hva det ender opp som!