tirsdag, juni 11, 2013

Litt søm igjen..

 Skolen til minstemann har sommerfest for barn og foreldre før sommeren hvert år. I den forbindelse skal foreldrene ha med seg en gevinst til utloddningen. Jeg fant ut at jeg kunne sy en løper i lappeteknikk.
 Men fordi jeg nå har strikket så mye i restegarn kom jeg på at jeg ville sjekke i alle søm-restene jeg hadde liggende om det var noe der jeg kunne bruke.
Det var det absolutt. Jeg fant noen blokker som jeg sydde da jeg skulle lære meg lappesøm-teknikken. Den gang hadde vi dårlig råd og det var slett ikke snakk om å kjøpe stoffer for å sy noe, så her er der mange gode minne gjemt. Sengetøy, bluse, skjorte, skjørt, og noen stoffprøver jeg fikk av en tante av meg.
Blokkene ble sydd sammen slik at de danner de lyse kvadratene. Jeg kunne valgt å få mørke kvadrater, men da hadde jeg ikke stoff som passet til kantingen.

Jeg måtte lete ganske grundig i stofflageret mitt for å finne den rette rosafargen til å ha rundt blokkene for den er ikke så lys og så ren rosa som på bildene. Mer ferskenrosa på en måte. Men et rosa bomullsstoff fra Stoff og Stil passet bra. 
Ytterst kantet jeg med et mørkt stoff jeg hadde (fra Panduro) for å ta opp fargen i midten av hver Log Cabin-kvadrat.
Håper premien kommer til noen som setter pris på den, og liker rosa...

Og jeg er selvsagt fristet til å sy mer av restene jeg har i alle verdens farger og fasonger. Noen kvadrater, noen trekanter, noen remser osv, mye å kose seg med altså...

 Husker du bildene av teppet i forrige innlegg?
Alle heklelappene var lagt ut over gulvet for å få et bilde av de og se hvor stort teppet var blitt til da. Vel, det lå ikke lenge slik som på det bildet... Millie oppdaget alle de morsomme lappene og måtte selvsagt teste ut hvordan det var å løpe over der med ballen sin...
Ikke lett å få oversikten her, men jeg hadde heldigvis fått bildene jeg trengte.

Synderen er en skikkelig spilloppmaker og morroklump, og du verden så søøøøt. Å være 1,5år og fremdeles valp i hodet gir mange morsomme øyeblikk i løpet av en dag. Og vi ville ikke vært de foruten en eneste dag!

8 kommentarer:

Elin sa...

Så fin løper du har sydd! Du er jammen flink. Jeg håper jeg en dag skal lære meg å sy litt mer avansert enn å legge opp en bukse og slikt. Ha en fin junikveld:-)

Kristine Tønnevold Davidsen sa...

Vår valp er drøyt 6 år og passert 32 kg. ♡ ♡ ♡

Den løperen skulle jeg gjerne hatt!!! Mamma syr slike ting, så jeg tenkte å vise den til henne siden hun leser masse blogger om søm. :-)

Håper alt er vel med deg og at du har gode dager!!! ♡ ♡ ♡

hobbyvenn sa...

Tusen takk begge to. Løperen er ikke vanskelig å sy, så dette ville du klart Elin. Det viktigste er å være nøyaktig når du skjærer stoffene og når du syr.
Så koselig at du likte løperen Kristine, kanskje du får en slik av din mor..
32kg, oj, våre hunder er 6 og 8 kg...Litt enklere å ta under armen da.

Barwitzki sa...

Hei jeg fand deg i bloglandet. Jeg strikker veldig gjerne. Egendlig jeg strikker siden jeg var for 15 år i Norge. Jeg var mye ganger i Norge, i Vestlandet og Oslo også. Og jeg elsker landskapet og mennesker, derfor jeg lærer norsk også. Dessverre siden jeg lærer norsk var jeg ikke i Norge. Men jeg reise igjen til Norge:-)
Din teppe blir deilig. Og så storfin du har lage løperen også. Skriver meg gjerne, jeg gleder meg. Ha en fin dag. Hjertelig hilsen Viola.

hobbyvenn sa...

Så koselig at du fant bloggen Viola. Jeg har vært på bloggen din også, den anbefales... Tusen takk for kommentaren.

Hannesol sa...

Hihi søte Millie! :)Teppet ditt blir virkelig fint! Jeg har mønsteret liggende klar men har/hadde ikke helt bestemt farger og garn ennå.Men etter å ha sett ditt er jeg overbevist om at hvit bunn må det bli! Lekkert!

Knutine sa...

Du er så flink,at jeg blir helt matt.
Ikke alle kan trylle frem en sånn flott løper til utlodning.

Artig med valp,ønsker meg,ønsker meg..
Men får ikke;-(

Ha en flott uke.

Wenche

2ne sa...

Koselig og se litt lappesøm her :-) Dette ble virkelig en flott gevinst.

Nydelig teppe du hekler - blir vel litt av en jobb og få sammen alle bitene. Skjønner jo godt at den firebente koste seg ;-)