torsdag, mars 20, 2014

Min nye følgesvenn.

 Her ser du min nye følgesvenn. Det er et apparat som produserer oksygen direkte fra inneluften i huset. Veldig greit å slippe å bruke gassbeholdere som en må passe på når de blir tomme. Den blir ganske enkelt ikke tom, så lenge den fores med litt strøm da.. Den brummer litt for seg selv, men gjør ellers ikke stort av seg. Den gjennomsiktige slangen er ca 15 meter lang og i enden av den er jeg. To små "pinner" som stikker inn i nesen min forer meg med oksygen hele døgnet. Dvs hvis jeg skal ut av huset bruker jeg en gassbeholder som er mye mindre, oppi en ryggsekk den ble levert i.

Siden jeg har strålt lungen har pusten blitt dårligere, men håpet er at hevelsen i vevet skal gå ned og jeg skal klare å puste uten oksygen med tiden. Gjør det i perioder nå også, men da er det temmelig tungt.
Og en av grunnene til at strikketøyet er borte ser du her. Høyre arm er veldig hoven pga lymfeødem. Ikke lett å bøye fingrene rundt en strikkepinne nå, men det kommer nok bedre tider igjen. Må bare vente litt.

Tusen takk for kommentarene dere tar dere tid til å skrive!! Jeg setter stor pris på hver enkelt.

13 kommentarer:

Mitt lille roterom sa...

Så bra at den nye følgesvennen din gir deg hjelpen du trenger.
Og huff, ja.... ikke godt å strikke når armen er så hoven...

Ha fine dager fremover <3

Klem fra Ann Elisabeth

mimouna sa...

Pappa hadde en sånn maskin, så den vekket litt minner. Men det er en god følgesvenn å ha når pusten er tung. Håper du kan parkere den om ikke så lenge.

God bedring med armen! *klem*Vibbedille sa...

Syns du skal stæsje opp den "vennen" din litt eg, det gjorde eg med sondepumpa mi hehe Passer litt bedre inn liksom hehe

Den armen så ikkje god ut gitt! Kjipt at det går utover strikkinga!!Hva med en sånn stor strikkering og rykt garn? Da kan du bruke venstre hånden og så kan du produsere luer og sjerf ;) Har mange ganger vurdert en slik ring fordi eg syns det ser så kult ut ;)

Håper det snart blir bedre og at pinnene klirrer snart ;)

KOS deg og ha en flott kommende helg ;)

Go`klem Vibbedille ;)

hobbyvenn sa...

Takk for kommentarene. Nei det er ikke lett å strikke med en slik arm. Og dessuten så er den så tung å holde! Mye væske inni der..
Jeg har prøvd å strikke med tykt garn og tykke pinner Vibbedille, men det er ikke lett.
Blir så utrolig sliten i armen og fingrene.

2ne sa...

Ønsker deg riktig god bedring og håper du får bedre pust og arm snart. Bra det finnes hjelpemiddel som kan gjøre at du kan være hjemme. Stoooor klem :-)
Flotte kort du har laget også.

Hilde sa...

God bedring!!
Den armen din så vond og tung ut, håper ødemene forsvinner snart. Bra at du får hjelp med pusten. Varme tanker:))

Siddis back home sa...

Håper bare det kan hjelpe deg og at du snart blir bedre, ikke gøy å gå slik i lang tid! Ha en riktig god helg til deg, her pakker vi for lang flytur!

Kari Marie H. Danielsen sa...

Hei. Den armen såg rett og slett vond ut. Har selv lympheøden og går til behandling hver uke. Du må komme deg til behandling hos ein fysiterapeut som kan med lympheødem behandling. Alle utgifter blir dekka og tror det er nesten ubegrensa med bahandlinger du får nå. Før var det i alle fall 80 i året. Bare et tips fra meg:)

Kristine T. Davidsen (StrikkePia) sa...

♡♡♡♡♡♡ Kjære deg, tenker masse på deg!!! Har ikke mulighet for å kommentere hos deg når jeg leser på mobil, derfor blir det sjeldne kommentarer herfra desverre. Men nå har jeg fått nettbrettet mitt igjen fra service, og da går det fint å kommentere!! ♡♡♡♡♡♡♡
Jeg håper du får snarlig bedring. Synes du er fantastisk positiv og optimistisk. Du ser lys selv i det mørkeste mørke, og det beundrer jeg deg for!!! Håper du finner andre ting å holdd på med som gir deg litt hobby i hverdagen nå når du ikke kan strikke. ♡♡♡♡♡♡♡♡♡ Ønsker deg masse snarlig god bedring!!! ♡♡♡♡♡

Anonym sa...

Riktig god bedring. Håper ting blir lettere snart. Både med pust og handa. Varme tanker fra "Rosa"

Bodil sa...

God bedring og varme tankar frå meg :)

medina sa...

Hei, det er lenge mellom hver gang jeg er innom bloggen min nå, men når jeg er der titter jeg innom deg også. Synd at du plages med helsen. Men du holder motet oppe på en kjempefin måte. Håper det ordner seg for deg. Flott hobbyrommet du har fått

hobbyvenn sa...

tusen takk for alle kommentarer. Joda jeg har hatt lymfemasasje jeg også på armen, men det var så lenge jeg lå på sykehuset. Nå når jeg er hjemme blir det for mye styr å komme meg ut hver uke, i tillegg til bandasjering og slikt her hjemme. Armen er ekstra oppsvulmet nå pga bivirkninger fra noen tabeletter jeg må ta etter strålinge. Blir nok bedre med tiden.