tirsdag, januar 25, 2011

Restesokker.


Restegarn-sokkene er ferdig som dere ser. Tok meg sammen og fikk strikket sokk nr 2 slik at jeg slapp å passe på alle de bitte små restene som lå her på vent.
Sokkene ble igrunnen overaskende søte synes jeg.Med sort bakgrunn ble fargene litt klarere slik de er i virkeligheten. Et morsomt arbeid som jeg sikkert kommer til gjenta en gang.
Sokkene veier 62 gram og er strikket i diverse sokkegarn, og noe annet ullgarn.De sorte og koksgrå stripene skifter med en farget tråd mellom pinne 1 og 4. Den fargede tråden skifter farge hvor som helst på omgangen. Jeg strikket bare de 4 siste maskene emd dobbel tråd i de to fargene. Ser du nøye på bildet her kan du se at den mellomrosa og den lyse rosa går over i hverandre.


Selvsagt festet jeg alle trådene underveis, men noen ender er litt lange så de klippet jeg av til slutt. Synes disse trådrestene var så fine der de lå sammen. Men disse skal jeg kaste altså, et sted går selv min grense for restebruk... (Husker jeg så i en eller annen blogg noen som hadde tovet slike små rester, men kan ikke huske hvor eller hva det var.)

12 kommentarer:

Grete sa...

Det var morrosomme sokker i striper. Fint og bruke opp rester.

Smarie sa...

Flotte sokker ;o) Skikkelig bruk av restegarn ;o) Flink du er.

hisae sa...

Så flotte farger det ble i restesokkene dine

LivM sa...

Festlige sokker. Det var smart å bruke så mange farger sammen!

Annepålandet sa...

Kjempefine sokker!! Smart med sort bakgrunn, da trer fargene så fint fram.
Håper formen er bedre nå - ønsker det alt godt!

Ruth sa...

Kjempefine sokker! Greit å få brukt opp litt rester :)

Berit sa...

Restegarn sokkene ble knallfine, skikkelig gla' sokker. :)

Mener jeg også har lest et sted at slike bitte små avklipp-rester kan bl.a bli brukt som fyll materiale, enten det skal toves eller ikke. Jeg har ikke prøvd selv, men jeg er dessverre ikke flink til å bruke restegarn, selv ikke til restegarn sokker. *må skjerpe meg*

dorthe sa...

Kjempefine sokker du har laget:-) litt godt å få brukt opp restegarn:-)

Lisbeth sa...

Jeg leste et eller annet sted at noen la restene i en skål på terrassen sånn at småfuglene kunne forsyne seg når de skal bygge rede.
Men det var visst viktige at de ikke var for lange da.

Søte labber, forresten.

hobbyvenn sa...

Takk for hilsene. Og jammen kom det ikke et tips til å utnytte de aller siste trådrestene også. En liten hilsen til fuglene som skal bygge rede var jo veldig koselig da. Trådrestene gikk i bosset her, men dette var en fin tanke. Må visst tenke på det ved neste korsvei...

Hilde sa...

Så skjønne og fargeglade sokker! Jeg liker så godt sokker i litt glade farger!
Hilde

Beate sa...

Så flotte de sokkene ble. Har vel liggende en del rester etter en del sokker.

Hmm, skal være snill mot småfuglene her omkring og ikke legge ut trådrester som lokkemiddel. Kattan mine er alt for glad i å jakte på sånne småttinga...