lørdag, august 06, 2011

Ferietur til Asker.


Da er vi hjemme igjen etter en ukes tur på østlandet. Veien fra vest til øst var en flott tur som vanlig. Været var nokså grått en stund over Hardangervidda, og vi fikk noen skumle mørke skyer som fulgte oss en stund. Det ble litt regn noen korte stunder, men resten av turen gikk i sol og varmt vær.
Vi ankom hotellet i Asker på lørdagen, men brukte dagene på å farte rundt omkring.

Søndag var vi på Norsk Folkemuseum på Bygdøy.
Det var en flott opplevelse. Mange hus fra forskjellige årstall og ulike steder i Norge. Også miljøene rundt husene var tidsriktig. I noen av husene ble det også drevet håndverk etter gammel tradisjon.
Dette var en nydelig dag med full sol, så gjett om det ble temmelig hett etter en stund... Da var det godt at en kunne sette seg inn og få kjøpt kald drikke og is.


Mandag hadde vi planer om en tur til Maihaugen på Lillehammer. Men på veien tok vi noen avstikkere da vi ble oppmerksom på hva vi kjørte forbi. Dermed fikk vi studert Vikingskipet på Hamar på nært hold... (bildet er tatt i bilen, men vi gikk utav bilen også altså).
Neste stopp på turen var Prøysenhuset ved Rudshøgda. Også dette vel verdt å besøke. Her kan en se masse av Prøysens arbeid og hvordan han levde.

Så kom vi endelig til målet for turen: Maihaugen. En kjempefin opplevelse. Vi gikk både lenge og vel blandt gamle og nye hus og kikket på både det ene og det andre. Alt var lagt så flott opp med lydbånd en kunne spille av for å høre om livet til de som hadde bebodd husene.


Etter en lang vandring blandt alle husene kom vi tilbake til inngangen, og der var der en flott utstilling. Mange gamle håndverk var stillt ut i små båser der en kunne se hvordan ting ble laget. Alt fra boktrykker, skredder, hjulmaker, skomaker, smed, urmaker, vever, sølvsmed, skinnmaker, kurvmaker.... og sikkert mange jeg nå har glemt. Med andre ord et sted som virkelig anbefales!

Tirsdag ble det en tur over grensen for litt shopping. Det ble ikke så mye handel å skryte av, men litt fulgte oss selvsagt hjem igjen. Bl.a litt hobbysaker, krydder (store bokser), knekkebrød og godteri.

Onsdag skulle vi til noen gode venner av oss, så da ble det litt kleshandel på Liertoppen kjøpesenter. Ettermiddagen og kvelden tilbragte vi med vennene våre og hadde det riktig så koselig.


Torsdag tok vi en tur til Skarnes for å hilse på MayM (og hennes familie), samt handle endel på Projo. Alltid koselig å være sammen med de, så det ble ne skikkelig koselig stund (se innlegg under).


Fredag var det meldt regn, og det ble det jammen også, så da fant vi ut at vi likegodt kunne vende nesen hjemover igjen. Det ble stedvis temmelig vått under hjemturen, men vi hadde det varmt og tørt i bilen så det gjorde ikke noe uansett.

Nå er vi tilbake på gamle trakter og koser oss med bilder og minner fra turen. De kommer nok inn i album om en stund.

Bortsett fra fredagen så har vi hatt et eventyrlig flott vær med full sol og varme rundt 26 - 28 grader hver dag. Snakk om feriefølelse!

4 kommentarer:

Anne-Ruth sa...

Ser ut til at dere har hatt en fin ferietur :o) Var du innom husflidshuset på Maihaugen? Når jeg var innom der for et par uker siden hadde de forskjellige produkter strikket i moskusull, det var myke og deilige produkter!

StrikkePia sa...

Det høres ut som dere har hatt en fin ferie. Og endelig fikk jeg se bilde av restegarn sokkene jeg har ventet så spent på, de i Viking sportsragg og Perfect. Liker så godt fargekombinasjonen!! Stjeler den ideen jeg, håper det er greit. Jeg vet ikke om jeg har den flerfargede, men jeg har natur Perfect, det går også an. Noe flerfarget finner jeg nok, ellers skaffer jeg det!! ;-)

Ha en strålende fin kommende uke- Tenker ofte på deg. Fikk foresten ikke tatt inn den rabarbraen, og nå er det for sent. Den ser ikke særlig appetittelig ut lenger... ;-)

hobbyvenn sa...

Nei Husflidshuset fikk jeg ikke med meg Anne-Ruth. Hvor lå det mon tro?? Men strikk med moskusull har jeg kjent på før, og det er utrolig mykt og varmt. Skulle gjerne prøvd å strikke noe med det.
Så bra at du likte sokkene StrikkePia. Selvsagt må du bare strikke like. Kjempekoselig det. Synd med rabarbraen, men du får bruke den neste år. JEg skal hente inn andre avling i dag tenkte jeg. Herlig å ha i frysen, eller safte.

2ne sa...

Ser du har vært på mine trakter - ser nesten ned til Vikingskipet fra hvor jeg bor :-)
Ser ut som dere hadde en fin ferietur.