fredag, september 30, 2011

Kosedag med barna.


De to minste hadde time hos kjeveortoped i går, og vi bestemte oss for å ta en kosedag samtidig.
Det startet hos kjeveortopeden kl 9.45. Det viser seg at begge to skal ha streng på tennene både oppe og nede. Minstemann blir førstemann, mens minstejenta skal trekke 4 tenne i første omgang.
Begge to jublet da det ble bestemt at de skulle ha streng. Husker da jeg var ung, da var det jammen stas å slippe det...

Siden det bare var en forundersøkelse ble det bare tatt bilder og en avstøpning av tennene denne gangen, så de var begge i fin form da vi reiste videre til sentrum.Det var et nydelig vær (her har ikke tåken lettet enda) og varmt og fint. Bergen viste seg fra sin beste side, og vi lekte litt turister.
Minstemann måtte selvsagt teste å hoppe på steinene ved Ole Bull statuen. Litt bekymret for at han skulle plumpe uti vannet jeg da, det ville nemlig vært helt likt han... Men han kom seg tørrskodd over både en og to ganger.

Videre ble det måltaking for bunad for minstejenta. Hun har valgt Bergensbunaden, og jeg gleder meg til å gå igang med å sy den.

Så ble det lunch, før diverse shoppingsentre ble besøkt. En morsom dag med mye tull og tøys underveis.
Vel hjemme var det bare å gå igang med middagen. Det var Får-i-kålens dag i går, så da ble det valgt. Enkelt og greit å lage, og herlig på smak.

Før vi reiste om morgenen så vi såvidt på frokosttv, og der skulle de lage Fårikål samt Tilslørte bondepiker. Sistnevnte liker barna veldig godt, så da ble det desserten i går.
Først måtte vi koke eplemos, og riste diverse kjeksrester i stekepannen. Resten var bare å blande det hele lagvis med pisket krem. Smakte herlig...

1 kommentar:

Linda sa...

Så kjekt då. Eg har ein gutunge som har hoppa på dei same steinane. Han datt ikkje uti, men den tenta som møtte han på same steinen ho trødde uti. Og gjett om far hennar vart sint. Ha ei fin helg.