onsdag, februar 13, 2013

Ny restelue - med oppskrift.

 Min neste restelue er ferdig. Denne gang ble det rosa som ble gjennomgangsfargen. Her kommer en oppskrift om du vil strikke en slik.
 Her er mitt garnutvalg før jeg begynte å strikke. Det er lurt å ha med noen kontraster så fargene ikke går for mye i hverandre.
 Jeg strikker luene med pinne 3,5mm og bruker alt slags garn. Er det veldig tynt så bruker jeg det dobbelt.
 Hver omgang krever ca 2 meter garn innkludert tråd til festing i hver ende.
 Legg opp 96 masker og strikk 1 rett, 1 vrang ca 6 cm.
 Nå går du over til rettstrikk over alle maskene. For hver omgang bytter jeg farge. Da knyter jeg den nye tråden i den jeg nettopp har avsluttet omgangen med.
 Så er det bare å strikke videre. I starten av omgangen fester jeg den nye og gamle trådenden ved å strikke den inn. Strikk første maske på omgangen med den nye fargen. Så tar du trådendene fra denne og forrige omgang og legger under tråden. Strikk en ny maske.
 Flytt så trådendene over tråden du strikker med, og strikk neste maske. Slik fortsetter du til trådendene er strikket inn. Annen hver gang over og under tråden. Strikk luen så høy du vil før du begynner på fellingen.
Felling: Strikk 2 masker, *strikk 2masker sammen, strikk 14 masker *, fortsett som mellom stjernene til du er kommet til siste felling. Der blir det bare 12 masker siden du strikket to masker i starten (for å unngå felling først eller sist på omgangen).
 Strikk to omganger uten felling før neste felleomgang. Der strikker du som ved forrige felling, men med en maske mindre mellom fellingene. Fortsett slik til du har 9 masker mellom fellingene. Da strikkes det bare en omgang mellom hver felling.
 Og når du har 5 masker mellom fellingene felles det hver omgang til det bare er 12 masker tilsammen på pinnene. Disse maskene trekkes sammen på en tråd. Knyt godt og fest evt en dusk i enden.
 Innsiden av luen ser mest sannsynlig slik ut etter at du er ferdig. Nyt at du er ferdig å feste alle trådene. Klipp bort de små trådendene.
 Slik ser fargene ut på min lue. Hvordan blir din?? Legg igjen en kommentar om du strikker en slik lue så kommer jeg innom og ser hvordan den blir.
Luen plassert på et hode som er litt for stort. Tror uansett det er like godt, mannen var ikke overbegeistret for fargene.

6 kommentarer:

Vibekes lille ullne sa...

Nydelige farger i den lua! Lurt å ha en farge som gjennomgangstema tydeligvis. :)

mimouna sa...

Veldig fin mix av rosafarger, du finner sikkert en mer takknemlig mottaker av denne. Di får heller lag en en blå til mannen kanskje? ;)

mimouna sa...

Her ble det litt skriveleifer i farten. DU får heller lage en blå til mannen, skulle det være.

StrikkePia sa...

Nydelige farger, denne skal jeg prøve meg på!! Skjønner ikke helt det med å strikke inn trådene, men tenker det muligens går et lys opp for meg når jeg prøver det. :-) Har en del ullgarn av ulike typer som går på den pinnen du har anbefalt. :-) Blir nok ikke noen veldig gjennomgangsfarge, mer litt av hvert for å få brukt det opp. :-)

Jeg hadde glatt brukt den luen din om den hadde passet og muligheten hadde vært der. Elsker rosa!! :-)

Tesha sa...

Flotte restegarnsluer! Kjempesmart måte å bruke restegarn (og uvenngarn) på og samtidig få et godt og varmt resultat!!!

Anonym sa...

Dette ble en kjempefin lue. varme gode farger sammen med litt kontraster. ble inspirert av denne ja. Og takk for oppskriften.

Hilsen "Rosa"