lørdag, februar 23, 2013

Votter og lue.

 Jeg har en herlig niese som er Justin Bieber-tilhenger, så da jeg så dette mønsteret tenkte jeg på henne.
 At hun skal på fjellet i vinterferien passet jo veldig bra.
 Dermed hadde jeg en ummskyldning til å strikke disse morsomme vottene.
 Det er Jorunn Jakobsen Pedersen som har designet vottene. Mønsteret kan kjøpes via Ravelry. Mønsteret er lettfattelig og enkelt, og finnes bl.a på norsk.
Disse vottene er strikket i Villmark (Idena) og noe restegarn (det blå).
Jeg brukte pinne 2,5mm for å få de litt mindre enn oppskriften som tilsier str 3mm/str dame.
Vekt: 78g
 Jeg har også strikket en av februarluene i luealongen på Uformelt. Luen heter Pretty Gallopavo og er strikket i Nepal. Egentlig skal bråtet strikkes høyere, men jeg valgte å heller forlenge mønsteret på luen endel for jeg likte ikke det høye bråtet.
Garnet fikk jeg i gave til jul og det var et nytt bekjentskap for meg. Jeg har hørt mange lovord om Nepal, men ikke prøvd det selv (det var dette med garn-kjøpe-stopp...). Garnet var mykt og godt å strikke med og passet fint til mønsteret.
Pinne 5mm.
Vekt 100g


Noen har lurt på hvordan det går med formen min. Den er igrunnen ganske grei. Jeg er nettopp (ferdig for 2 uker siden) ferdig med 12 strålebehandlinger av nedre del av ryggen. Det var minimale forandringer på benet, men maximale endringer på fungeringen, hehe. Neida ikke så ille da, men det lille som var endret var at det trykket direkte på bl.a Isjiasnerven. Det var umulig å ligge og stå. Men etter 3 strålinger så var smerten borte, men de strålte selvsagt resten av de 12 behandlingene likevel.

Så nå er det bare å komme seg gjennom strålesmertene i foten. De er til tider ganske plagsomme. men det er blitt bedre enn det var, så om noen uker er det nok borte.

Nå er jeg akkurat igang med ny cellegift-kur. Det var en merkelig opplevelse. Det er nemlig cellegift i tabelettform og de taes hjemme.
 Jeg fikk utrolig lite informasjon om hvordan de virker og hva jeg kunne vente meg av kuren, men men. Det står jo mye informasjon i pakkningsvedlegget, men der fokuseres det mest på bivirkninger. Og de er det utrolig mange av... Nå har jeg hvertfall tatt to tabeletter i går og to i dag, så får vi se etterhvert. Foreløpig merker jeg veldig lite. Muligens en litt rar følelse i magen, men det er det eneste.
 Blir nok mer etterhvert som kuren går inn. Jeg skal ta to tabeletter hver dag i 30 dager.

7 kommentarer:

Ann Elisabeth sa...

Herlige votter og lue du har laget!
Og flott å høre at du er i "god rute" når det gjelder sykdommen.
Sikkert merkelig ja å være hjemme og ta "cellegift"....Og mange ganger synes jeg at man får vite lite når det gjelder medisiner generellt hvis man ikke gravær og spør selv....

Ønsker deg alt godt!!

Lørdagsklem fra Ann Elisabeth

2ne sa...

Kjempeflotte votter du har laget - heldig den som får disse :-)
Flott lue også.
Utrolig hva du skal igjennom...... Håper du får hjelp av tablettene, ønsker deg riktig god bedring.
Stoooor klem

StrikkePia - Kristine sa...

Har tenkt masse på deg!! Og jeg er så fri å spørre, du velger selvsagt selv om du vil svare og hvor/hvordan!!
Altså, hvilken type kreft er det du har fått stråling av ryggen for? Jeg har tidligere hørt om at stråling kan hjelpe på smerter, og tenkte på det da jeg leste innlegget ditt over her. :-)

Jeg har aldri helt forstått hvilken type kreft du har, annet enn at jeg har resonert meg frem til at du har noe med lungene, tror jeg.. Men jeg har ikke villet spørre og grave. Føler det blir å ta et for stort steg inn i ditt privatliv. Men siden du har skrevet så åpent i dette innlegget, tar jeg sjansen på å spørre nå. Men jeg respekterer og aksepterer om du ikke vil svare på det også!! <3 <3

Luen du har strikket er utrolig flott. Likte den med en gang. Den vil jeg også prøve meg på!! :-)

Fortsatt god helg til deg og dine!! :-)

medina sa...

Nydelige plagg du har laget. Jeg ønsker deg god bedring:))

Bodil sa...

Flotte og populære vottar du har strikka :) Ynskjer deg god bedring og alt godt.

KRØLLEMIKKEL sa...

Tøffe votter! Fin lue også!
Lykke til med cellegiftbehandlingen!

hobbyvenn sa...

StrikkePia og evt andre som lurer på det samme som henne. Jeg har skrevet om kreften her på bloggen helt siden første operasjon i 2008. Første spredning ble oppdaget i september 2008 så bla dere tilbake og evt les derfra om dere lurer på noe. Det er litt mye å skrive om alt jeg har vært gjennom siden da en gang til...