mandag, februar 11, 2013

Restegarnsluer og en uvillig sinnasaujakke.

 Her går det fremdeles i uvenngarn og restegarn. Ser det er så populært med hønsestrikk igjen. Jeg strikket mye av det da det var populært for ørten år siden. Den ene genseren har jeg faktisk enda. Skal se om jeg ikke kan hente den ned fra loftet så kan dere få se den.
 Men dette er altså en lue med garn i nesten like mange typer som det er farger. Her er både mohair, ull, ull/bomullsblandinger og noe akryl. Men luen ble grei den, og varmer rundt ørene gjør den hvertfall.
 I mangel av modell måtte Zita trå til. Hun har en engels tålmodighet til å sitte rolig mens luen danderes på hodet. Synd hun ikke har et hode som passer til luer, eller kanskje like greit. Hun ville sett temmelig rar ut da... Luen fikk gul dusk denne gang, så da er det jammen ikke mye igjen av det nøstet heller.
Enkel luemodell med ca 100masker. Pinne 3,5 og 4mm. 6 fellinger på annen hver omgang.
Vekt 50g
 Neste restegarnslue likte jeg veldig godt. Denne synes jeg ble riktig så fin.
Også her er det brukt mange forskjellige typer garn. Tykkelsene på trådene er også ulike, men det vises ikke på luen.
 Hele luen er strikket med bare en omgang av hver farge. Riktignok kommer fargen igjen flere steder, men bare en omgang hver gang. Det blir nesten som himmelskjerfene som så mange startet på i fjor.

 Luen er strikket med pinne nr 4mm og er en helt enkel luemodell der en legger opp ca 100masker og strikker til luen er lang nok. 6 fellinger på omgangen, med to omgangers mellomrom for å få den litt høyere enn en forrige. Flerfarget dusk på toppen.
Vekt 60g
 Sinnasaujakken er et kapittel for seg selv. Jeg har strikket knappestolper og sydd de på, men tok de rett av igjen.
 For de som har fulgt bloggen så husker dere gjerne at jeg gikk tom for det røde garnet og måtte gå over til en annen rødfarge som lignet litt.
 Men da jeg hadde sydd på knappestolpene ble fargeforskjellen veldig tydelig. Rett og slett ikke fint. Jeg har igjen nok garn av det mørke til å strikke en stolpe, men ikke to. Mulig jeg må følge Vibbedillens eksempel og bruke en stolpe i hver farge. Men uansett så blir fargeforskjellen stor. Dermed havnet jakken i kurven igjen i påvente av nytt pågangsmot... 
 
Da jeg skulle finne smårester i blått til luen fant jeg også mange smårester i rosa,. Disse er nå samlet og blir nok til en rosa lue en dag vil jeg tro. Morsomt å få brukt alle de smånøstene som ligger. Noen ganger er det bare snakk om en meter med tråd, men det går fint an å bruke i en slik en-omgangs-lue. Morsomt er det også. Det eneste som kanskje er litt viktig er å ha en liten kontrastfarge innimellom. Da kommer de andre fargene bedre til sin rett også. En annen ting som er viktig, er å feste tråder etterhvert. Her er det snakk om maaange tråder. Jeg pleier å strikke trådene inn mens jeg strikker. Eller er jeg redd luen hadde blitt liggende i påvente av feste-tråder-modus..

10 kommentarer:

2ne sa...

Fargerike og fine luer du har strikket :-)
Lykke til med jakka - skjønner at den havnet litt i kurven igjen - men du finner nok ut av det til slutt tenker jeg.
Ønsker deg en krativ og flott uke.
KLEM

MayM sa...

Flotte restegarnsluer. En ide for flere av oss som snart drukner i garnrester :-)

Anonym sa...

Hei!
Korleis gjer du det når du strikkar inn endane som blir når du skiftar tråd?

På førehand: Takk!
Mvh. Venke

Elin sa...

Så flink du har vært til å bruke restegarnet ditt. Resultatet ble jo kjempefint:-) Bakdelen er jo selvfølgelig alle trådene som må festes. Det er nesten mer jobb enn å strikke lua.Det er alltid mye inspirasjon å finne i bloggen din. Ha en fin, ny februaruke!

Bodil sa...

Smart bruk av restegarn. Eg og har strikka stolpar og sydd dei på slik som du har gjort. Håper du finn ein farge du blir fornøgd med. Her finn du min.http://spinneglede.blogspot.no/

StrikkePia sa...

Så flotte luer!! Likte begge veldig godt, men spesielt den i blått må jeg tilstå. Igjen har du imponert meg med restegarns bruk. Du er fantastisk!!! ♥ ♥
Jeg strikket ferdig en Jacques Cousteau Hat (gratis oppskrift på flere språk, bl.a. norsk og engelsk. Jeg foretrekker den engelske siden jeg er vant til den) i går, og har tatt vare på den resten som ble igjen. Kanskje rundt 20-25 gr, som jeg ellers ville kastet. Denne skal jeg lage restegarn lue av. :-)

Måtte du få en fantastisk fin uke. Med mye kos og glede. Tenker masse på deg ♥ ♥ Varm Klem

hobbyvenn sa...

Tusen takk for at dere har tatt dere tid til å legge igjen kommentar. Det setter jeg stor pris på.
Venke: Jeg skal straks igang med en ny restegarnslue og da kan jeg prøve å få tatt noen bilder som viser hvordan jeg fester trådene. Kommer tilbake til det når luen er ferdig.
StrikkePia: Så kjekt at du ble inspirert! Det gleder meg masse. Alt restegarn kan brukes til luene, så her er det bare å samle og strikke.. Lykke til!!

ANNEPÅLANDET sa...

Kjempefine luer! Og så er det så morsomt å strikke sånn med små garnrester.
Er utrolig imponert over alt det fine du har fått ut av uvenngarnet ditt!

Irene sa...

Så mange fine luer du har fått ut av restegarnet ditt.

mimouna sa...

Så gøye luer! Helt etter mitt hjerte også, klat alt garn kan brukes!

Håper du finner ut av sinnasaujakken også.