mandag, november 04, 2013

Nasjonal strikketv og en ny liten kar..

 Fikk du med deg Nasjonal strikkenatt? Det gjorde jeg. Eller, jeg holdt ut til ca kl 01.30.
 Med tanke på lørdagens planer om pakking i kasser og sekker så tok fornuften overhånd og jeg tuslet i seng. Jeg visste jo at programmet ville komme i reprise både lørdag og søndag så da var det ikke så ille å gå glipp av resten av programmet. Synes det var både underholdende og inspirerende.

 Og ønsket om en rokk er hvertfall ikke blitt mindre!!

Jeg hadde utstyrt meg med to spoler garn, pinner nr 3 og siste nummer av Familien (23/2013).
Jeg synes musefamilien i bladet var så søt, så dermed var alle planer om egostrikk-genser og maskesting på Messigenseren glemt...
 Jeg strikket i vei og koste meg med strikketv hele kvelden. Musen var enkel og grei å strikke, men som vanlig med slike ting så er det en del plukk også.
 Jeg strikket største størrelse, men har planer om å strikke de andre størrelsene også. Denne musen ble ferdig strikket til tv, men montering ble tatt i dag. Foreløpig mangler den både snute, værhår og øyne, men det kommer. Verre er det med buksen, den må vente til vi er kommet i orden i det andre huset. Alle stoffer er nemlig pakket ned nå...

Så du strikketv, og i såfall, ble du inspirert?

7 kommentarer:

mimouna sa...

Jeg gjorde det samme, fant loppekassen klokken to og så resten i reprise. Var ikke så spennende mer siden de ikke hadde sjanse til å slå rekorden. Men det var uansett koselig å se på. :)

Sjarmerende mus, og pussig nok strikkes det fra spoler her i huset også nå. Selv om jeg jukser og bruker flere tråder sammen, hehe.

hobbyvenn sa...

Spolene har såpass tynt garn her også, så jeg strikker med dobbel tråd..

ANNEPÅLANDET sa...

Jeg måte også gi meg i to-tida. Koselig, men litt langtekkelig utpå natta.
For en koselig liten mus!

Bodil sa...

Koselege mus, og ja, det er kjempekjekt å spinna :)

Hannesol sa...

Koselige mus du lager. Jeg satt oppe til 5, mest fordi jeg skulle strikke ferdig ett sokkepar. Koselig program, men litt monotont og ingen nerve etter en stund syns jeg.
-Har forøvrig ikke kommet igang med egostrikken i det hele tatt jeg...

Anonym sa...

Hei hei.
så mye fint du får til selv opp i flytte sjau "pakking".

Jeg fikk også med meg deler av nasjonal strikkekveld, og det meste av strikkenatta. Jeg la meg ved 5 tiden da dem ikke klarte første rekord, måtte få noen timer i senga. Visste ikke det skulle gå i reprise, men da det gjorde det fikk jeg med meg innspurten.

Jeg strikket på en brikke i kunststrikk så tiden gikk fort, man trengte jo ikke SE på TV heletiden, man fikk jo med seg når det skjedde noe.

Strikket Jan-Eriks brikke s 12 i dobbelt boka Kunststrikk og kunststrikk 2 av Ragnhild Falch Ervik. Jeg strikket den i hvit.
Har og strikket 68 omganger av 136
på Venkes duk side 38 i samme bok.
Liker godt hennes måte og skrive mønster på. Er ikke like glad å strikke etter diagram, derfor liker jeg hennes bøker.
Har og andre bøker med kunststrikk duker, men liker Ragnhild sine bøker best.

"Rosa"

Anonym sa...

Hei igjen.
Jeg la opp en duk fra en bok som heter Kunststrikk av Karen Marie Vinje "åttearmet stjerne" s 54, ser jo veldig fin ut,men en større utfordring. Jeg strikker den i julerød, Maxi heklegarn, startet med pinne 2,5, men tok opp og la oppigjen på pinne 2, ble tettere og finere, men vanskelig og strikke vridde masker første omgang, og mye vrangmasker oppover, ingen pinner rett mellom hver mønsteromgang, selv om ene annhver omgang har kast og rett masker, holdt på og gi opp, men nå går det mye bedre.

Blir ting til julesalg på manighetshuset, og noen julegaver, er jo tid for slikt nå.
Ha en fortsatt fin uke.
"Rosa"