søndag, januar 12, 2014

Gult ble natur, og usosialt ble sosialt..

 Jeg rakk opp igjen det gule mønsteret jeg aldri klarte å komme inn i og fant et mann-og-kone-mønster som var greiere å strikke. Dessuten byttet jeg ut den gule fargen med en naturfarget. Det er mulig den lyse fargen blir litt for lys i forhold til de andre fargene, men det får jeg se etter hvert.
 Koftemønsteret fant jeg i denne boken. Det er Kristin Holte sin koftebok. Mange flotte kofter inspirert fra gamle mønstre.
 Opprinnelig skulle koften min bli slik som dette, men det gule mønsteret ble for usosialt å strikke.
Derfor valgte jeg å bytte det ut med mann-og-kone-borden fra denne koften som det også er mønster på i boken.

Jeg strikker koften i Skjøllingstad 2trådsgarn og Dale sitt utgåtte Ulla. Ulla er et favorittgarn så det er godt å strikke med. Skjøllingstadgarnet minner mye om Hifa og Finullgarn. Garn jeg ikke liker å strikke med, men vet at resultatet blir bra etter vask.
Koften strikkes på pinne nr 3mm.

Husker du at jeg nevnte Tysnesvottene i forrige innlegg? Her er et dårlig bilde av kvinnevottene, "Tysnestauso".  Synes den er så fin og har så lyst å strikke den. Ser jo at mønsteret er enkelt å kopiere, men det greieste er å kjøpe mønster og gi æren til den som har laget mønsteret. Så vet du noe om hvor det evt kan skaffes så gi en liten lyd!!

9 kommentarer:

mimouna sa...

Synes det ble finere med de mann- og konebordene. Et bra bytte!

Blir spennende om du får tak i vottemønsteret da. Kanskje det finnes et lokalt husflidslag eller noe på Tysnes som har det?

Anonym sa...

Den kommer til å bli kjempefin :-)

Tika sa...

Jeg likte den nye borden din godt, og syntes ikke det ser ut til at den stikker seg så mye frem (på bildet i alle fall). Gleder meg til å se fortsettelsen :)

LivM sa...

Kanskje du kan nøste litt utifra denne artikkelen, mailadr til artikkelforf ligger her http://www.tysnesbladet.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130420/ARTICLE/130429999/1047&template=printart

MayM sa...

Denne blir kjempefin :-)

Bodil sa...

Spennande kofte du held på med, og fine bordar :)

hobbyvenn sa...

Takk for kommentarer.
Joda, jeg har finlest artikkelen LivM, men det står ingen ting om hvor evt mønsteret kan skaffes. Forrige gang jeg leste om vottene stod det at designeren ikke hadde bestemt seg for om hun ville utgi mønsteret i det hele tatt... Skal sjekke med garnbutikken der ute neste gang vi er på hytten.

LivM sa...

Ja det stemmer det. Men jeg tenkte at en kontakt med art.forf kunne sette deg i forbindelse med henne direkte. Vel verdt å prøve!

Beate sa...

Ser ut som det blir en flott kofte