fredag, januar 10, 2014

Snipp, snapp, snute, så var julen ute.

 Da er julen ute av huset, eller hvertfall satt på vent 11mnd i loftsboden. Dvs treet møtte sin skjebne da min mann fant hagesaksen og klippet ivei... Det blir alltid så mørkt og litt trist når alle julelysene forsvinner, men nå er det kommet nye lys i staker og blomster på bordene så da ble det straks mye bedre.
 Husker dere denne koften? Jeg hadde planer om å strikke meg en slik etter å ha kjøpt garn på Sjøllingstad fabrikk. Vel, mønsteret er greit nok det, men jeg kom aldri helt inn i de gule mønsterbordene. Da blir det å sitte å stirre på mønsteret hele tiden mens en strikker og det liker jeg ikke så godt.
 Jeg strikket meg gjennom de rosa og de gule mønsterbordene en gang før jeg begynte å rekke opp. Fant ut at jeg kunne strikke det rosa mønsteret og blande det med en annen bord...
 ....men det endte med at jeg la det hele bort og strikket votter i stedenfor.
Dette er tykke, gode, varme og myke votter i voksen størrelse. Sitter som støpt på hånden.
 Helt enkle og greie hverdagsvotter som er super i bruk. Strikket i Alfa på pinne 5,5mm

Koften har jeg ikke glemt. Nå sitter jeg og kikker på retrokofter og kommer nok til å satse på et slikt mønster. Det er bare så vanskelig å velge...

Og så har jeg fryktelig lyst å strikke Tysnesvotten, men den finnes det visst ikke mønster på enda. Den finnes både i dame- (Tysnestauso) og herreutgave (Tysnesgut). De er så fine!!
9 kommentarer:

Bæsta,ka duuuu jøøøørrrr??? (sonjasside) sa...

Æ gjør akkurat sånn som du,sager av grenene på stua.Har funnet ut at det er effektivt. :) Den kofta blir fin.

mimouna sa...

Greit å lage sin egen variant når mønsteret ikke er morsomt å strikke. Blir nok bra med alternativ bord. :)

Tysnes-vottene kjenner jeg ikke til, håper du får tak i oppskriften da. Votter er kjekt å strikke, likte de tykke du hadde laget.

God helg!

MayM sa...

Det er en blanding av vemod og deilig hver gang en pakker bort jula og kaster ut juletre synes jeg. Den kofta var da bare helt lekker. Det mønsteret skulle jeg gjerne ha hatt :-)

Vibbedille sa...

Her bare lempet Ali treet utfor terrassen og rett ned på henteplassen, det er så greit;) Eg syns det blir så lyst når jula er ute, er jo rødt, litt mørkt men absolutt koselig i jula :) Men når eg vasker ut jula er det frem med lyse løpere og lyse lys og DA blir det lyst da :)

Skjønner hva du mener med den gule borden, ser ikkje ut som om det er mye som er memorerbart der, da blir det liksom ikkje flyt i strikkinga-blir litt stressa av sånt eg, men absolutt en nydelig jakke!

Votter har man uansett alltid brukt for og dine så veldig gode ut :)

KOS deg masse og NYT en herlig fredags kwell :)

Håper alt står bra til hos deg <3

Go`klem fra Vibbedille :)

my little scrapping corner sa...

Flotte votter, kos deg med jakkestrikkingen.

Edny sine puslerier sa...

Nytt år og nye muligheter;) Kofta blir nok like fin med egen vri. Og så blir den bare din;)

Hanne sa...

Det er ei nydelig kofte, men jeg skjønner hva du mener om at det ikke er så stas å strikke noe som forutsetter at man sitter med nesen i mønsteret hele tiden. Det er i hvert fall noe usosialt :-) Den blir sikkert veldig fin med din vri også!
Ønsker deg god helg.
Pludrehanneklem.

Hilde sa...

Her vandret treet ut i går, og greinene har mannen lagt utover i blomsterbeddene. Vi har endelig fått et lett dryss med snø, og du så lyst og fint det ble :-)
Håper du får en god uke med mye strikkeoverskudd.
Hilde

Knutine sa...

Det blir så tomt når julen blir lagt på vent..
Spesielt alle lysene.
Derfor tar jeg det bort når dagen er
på sitt lyseste,og drar på jobb.
Etter en aktiv senvakt så er det greit å komme hjem,og min kjære har tent lys.
Men jeg har julegardiner på kjøkkenet,og jeg kvier meg får å ta ned disse,da både kapper og liftgardiner jeg har fra før er i hvitt. Så kaldt enda ;-)
Så de skal få henge en stund til,tror jeg.
Skulle ha vasket vunduer etter at desemberstormene herjet.Skikkelig grøtete vinduer her,men må vel vente på det også da det er 21 - grader her i Orkdal nå.
Ha en flott uke med dine flotte strikkerier :-)