torsdag, september 14, 2006

Dagens middagstips..


Dette er populært her i familien! Fiskespyd går ned på høykant hos alle. Spesielt barna, de elsker det. I dag gikk det litt fort så jeg hadde ikke mer enn en type fisk, og heller ikke reke på tuppen slik vi pleier, men godt er det nå uansett. For å spare litt arbeid lager jeg et eller to spyd til hver, og så steker jeg resten av fisken og grønsakene sammen. Dette spiser vi til spydet, sammen med potet eller ris og evt salat. På spydet her er det fisk dyppet i egg og kavring, paprika i tre farger, sjalottløk og gulrot.

"Oppskrift"
ca 500g Fisk (laks, torsk, breiflabb,.. eller annen litt fast fisk) renset og oppdelt i terninger
1 egg piskes litt med 1/2 ts salt
Kavring eller brødrasp
Sjalottløk
Paprika helst flere farger
Squash
Sitron
Gulrot
Alt som skal på spydene deles opp i terninger, det er viktig at ikke gulerøttene blir delt i for store terninger for da vil de ikke bli gjennomstekt. Fisken dyppes først i egg og så i kavring. Så er det bare å tre alt på spydene. Fisk mellom hver grønsakterning. Stek spydene på middels varme til fisken er gjennomstekt. Press sitron over spydene og krydre med salt og pepper etter smak. Dette smaker utrolig godt og er veldig populært hos barn.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ååå, det så godt ut.,jeg er jo oppvokst med fisk til middag 5 dager i uka, så det savner jeg.Har ikke så god tilgang på fersk fisk lenger.Hva slags type fisk bruker du på spydene ?

Anonym sa...

Å, det ser og høres godt ut. Vi spiser altfor lite fisk, selvom alle liker det. Jeg kunne godt tenke meg ei oppskrift på dette her.

hobbyvenn sa...

Jeg legger ut oppskrift på fiskespydene i løpet av helgen, litt dårlig tid nå desverre.

Anonym sa...

Tusen takk for oppskrifta - skal garantert lages med det første.