onsdag, desember 20, 2006

Lappeteppet/julegave.


Teppet jeg nevnte tidligere, er ferdig sydd. Her er det jobben med å klippe alle sømrommene.. Hadde trodd det skulle gå kjapt og greit, men det tok faktisk 3timer og 10minutter! Og fremdeles et døgn etterpå all klippingen er det som om deler av tommelen min er nummen... Saksen var veldig skarp og god, så det var bare det at det ble mange ruter som skulle klippes på en gang. (Kunne jo laget teppet tidligere og delt opp klippingen på flere dager, men som vanlig er jeg ute i siste liten....)


Her er teppet ferdig vasket og tørket. Ble kjempefornøyd! Håper bare den "unge damen" som skal få det i julegave liker det... Begge jentene her i huset har hvertfall allerede "bestilt" et slikt til fødselsdagen..

Teppet er laget etter et teppe i boken "Lapper -stort og smått" av Lise Bergene.De blå rutene er i dongeri, og de har fått sydd et kryss tvers over slik at det vatterer mellomlegget. For at inntrykket ikke skulle bli for "søtt" valgte jeg å bruke noen hjerter med litt friskere farger.
Slik ser baksiden ut. For at ikke det skulle bli for kjedelig på baksiden, valgte jeg å applikere rundt hjertene med 3 forskjellige rosafarger på undertråden. Ikke så lett å se det på bildet kanskje..
..og ligger det et teppe på gulvet, så er det en som vet å benytte seg av det...

16 kommentarer:

Gimpelise sa...

wow, det teppet var knallfint.

Elisabeth Augusta sa...

Så flott teppet ditt ble. Ja, ting kan se kjappe og enkle ut men så var det mye arbeid allikevel. Da er det jammen bra at resultatet blir så supert.
Ha ei fin jul og godt nyttår!

Merete sa...

For et lekkert teppe! Masse jobb der du!

Anonym sa...

Vilket kanonjobb du har gjort! Superfint täcke! Kanske man skulle prova?

Elite sa...

Flott teppe du har laget. Det er tydelig at det besto kontrolltesten også!!

Virtuella sa...

Lekkert lekkert lekkert lekkert lekkert!!! Flink du!

Heklejenta sa...

Det er alltid så mye spennende å se på bloggen din. Og det sjarmtrollet du har av en hund er til å smelte av. Men så har jeg en stor svakhet for pudler da :)
Ønsker deg samtidig en riktig God Jul!

Marita BK sa...

Veldig lekkert og nå fikk jeg lyst til å sy et sånt jeg også. Jeg har samlet på dongeri i flere år for å sy nettopp et sånt til bilen! Takk for inspirasjonen! God jul til deg og dine!

Dolci sa...

Wow, for en jobb, og så utrolig flott det ble!!

Ønsker deg og dine en riktig god jul, og så sees vi nok på strikketreff etter nyttår.

hobbyvenn sa...

Tusen takk alle sammen! Så koselig at dere tittet innom bloggen. Og Gita, dette må du bare prøve ja... ikke vanskelig i det hele tatt, og det beste er jo at teppet er ferdig vattert når det er sydd sammen. Utenom klippingen er det ikke noe etterarbeid og det er jo herlig. Det blir nok ikke det siste teppet av denne sorten jeg syr.

Anonym sa...

Ønsker deg og din familie ei riktig god jul! Stempeltrykkene er sendt, så de kommer nok i mellomjula...

Elink72 sa...

WOW, så FLOTT teppe!! :-)

hobbyvenn sa...

Tusen takk enda en gang. Teppet er pakket ut av mottaker og hun ble fornøyd heldigvis.
Nina - stempeltrykkene er kommet frem. De var kjempefine!

karipia sa...

WOW. Det var et utrolig flott teppe. Dette er vel et teppe de fleste ungdommer ville hatt.

tintin sa...

Så flott teppe!
Jeg har også sydd et par olarufsetepper, og det er oppklippingen som er verst. Jeg fikk vannblemmer mellom pekefinger og tommel av all klippingen.

Anonym sa...

Fant teppet via Marita BKs blogg, - skikkelig fint! Tror jeg ble inspirert til å sy noe med dongeri og hjerter, ja... Takk!