mandag, mai 05, 2008

En liten tur i hagen.


Jeg tok en liten runde i hagen for å se på noe av det som spirer og gror. Dette er noen av mine favoritter. Det egentlige navnet er jeg ikke sikker på, men jeg har alltid sagt "ruteklokker". Disse er plantet her i hagen for veldig mange år siden, lenge før vi overtok huset. Bak disse står en annen favoritt, nemlig Peoner. De er bare på vei opp altså, lenge til de blomstrer..

Inni "Ruteklokkene" er det knallgule støvbærere. Dette er en veldig gammel staude som var mye brukt i de gamle hagene, men nå har den vært bort i mange år. Mener å ha hørt at den nå er på vei inn igjen.Kveden blomstrer veldig flott i år. Da er det håp om masse frukt slik at vi får laget mye kvede-gelè. Den smaker helt spesielt, og er veldig god som kakefyll bl.a..
Barnas favoritt på denne tiden av året er selvsagt Rabarbraen. Den er nå blitt spiseklar så nå er det klart for rabarbra-suppe, og DA er det vår...

2 kommentarer:

trulte sa...

Så koselig å se det grønnes. Nå skjer det fort. Løvet spretter fra time til time. ( det gjør pollen også)

Marita sa...

Ruteklokkene dine heter "Ruteliljer" eller "Fritillara meleagris" på latin. Jeg har de i min hage også er bloggen i hagebloggen min. Synes de er så nydelige. Jeg har dem i hvite eksemplarer også.