mandag, august 18, 2008

Matboks til frustrasjon!


Så er sommerferien over for i år. Den har gått utrolig fort med mange turer både hit og dit. Tror barna har hatt en minnerik og innholdsrik ferie også.
Nå er det tilbake til hverdagen med nistemat, lekser og ukeskjema. Igrunnen greit det også. Liker hverdager jeg, det er de vi har flest av, og da er det fint å kunne gjøre noe ut av de også.

Men èn ting jeg ikke liker er å bli lurt av smarte kopier.... Se på disse to matboksene. Ganske like ikke sant? Og flotte, fristende for barn i rett alder.

Men boksen til venstre på bildet er bare en utrolig dårlig kopi av den originale til høyre! Minstemann skulle velge seg ny matboks til skolestart, og da han fant denne på Europris var valget lett. Ingen kunne måle seg med denne. Boksen var pakket i plast, og jeg tenkte ikke på å åpne posen for å sjekke om dette var en boks som kunne brukes. Så dum går det an å bli... Dette var nemlig en av de tingene en kjøper som er totalt ubrukelig! Inni den orginale boksen er det et lokk/mellomlokk som støtter lukkemekanismen og gjør at ne kan putte noen spennende overaskelser eller vrukt/grønsaker under lokket. Dette mangler i kopien....

....noe som medfører at kopi-matboksen ikke lar seg lukke skikkelig. Den er for myk og gir etter for trykk, men lukkemekanismen henger ikke på. På bildet kan du også se at mothaken på kopien er alt for liten i tillegg.
Minstemann fikk seg ny boks med lignende trykk og var fornøyd, men kopiboksene skal leveres inn igjen. Vel var de rimelig, men hvem trenger matbokser til kr 39,50 som er ubrukelig? Kan bruke 80 kroner på noe annet jeg. (kjøpte to bokser) Og de originale matboksene betalte vi bare 10,- kr mer for i en lekebutikk!


Men etter alle frustrasjonen over de irrriterende matboksene så er nå skolestart et faktum. Alle tre er igang på skolene sine.
Minstemann med nye lærere, mellomste med nye elever og eldstejenta som begynner på videregående.

3 kommentarer:

trulte sa...

Ja, det er ikke alltid like lett å vite om en får dårlig eller bra varer i dag. Har opplevd det samme flere ganger og har da blitt meget ergelig. Tross alt er ikke prisforskjellen så stor, men forskjellen på bruksverdien er meget stor.

Hanne sa...

Matbokser som er virkelig gode er jo nesten umulig å få tak i. Spesielt når barna begynner å bli store og trenger mye mat. Skjønner godt din frustrasjon. Etter utallige forsøk med festlige bokser har vi gått over til ganske så kjedelige gjennomsiktige oppbevaringsbokser. De er store nok, og holder maten der den skal,nemlig inni boksen, og ikke løst i sekken, gjerne med brunostskiven fastklistret i
skoleboken.

amylin sa...

Matbokser ja, ikke lett å finne noen som er brukbare og samtidig faller i smak. Forresten utrolig fin Cobblestone du har strikket.