søndag, april 19, 2009

Flashback til 80-tallet?Vi har vært på hytten i helgen og jeg har strikket fisker. I jakten på mer restegarn til fiskene fant jeg en pose med dette.... Ja, ikke kurven jeg flettet forrige gang altså, men garnet og det som er strikket.


Dette skulle bli en genser til minstejenta for mange år siden....
.....og dette skulle bli genser til eldstejenta. Problemer var bare at jeg ikke likte garnet, og syntes ikke gensrene ble fine, så de ble lagt på vent, og glemt...Dette er de fire fargene jeg tydeligvis har i dette garnet. Der er to nøster av hver farge.

Garnet heter Lugano og er fra Hayfield.
Deilig mohair, hehe. Hvertfall 52% mohair, og resten i acryl ++ Husker ikke når garnet ble kjøpt, men det er mange, mange år siden. Det var i den tiden der mohair var det flotteste en kunne tenke seg å strikke med. Jo lengre luv jo bedre. Får nesten frysninger på ryggen i dag, men den gangen var det topp.

Garnet har lang luv, røyter rikelig og for sikkerhetsskyld er det lagt inn en sølvtråd i to av fargene...


Hva i all verden skal jeg bruke dette garnet til?
Jeg prøvde meg på et sjal, men synes ikke det ser helt bra ut.
Har du noen forslag så tar jeg med glede imot.

Dette burde nok vært en utfordring til Mimouna, hun er en mester til å utnytte ufyselige garnnøster....

7 kommentarer:

LivM sa...

Håper du finner noe å bruke garnet til, men siden den loer så blir det vel ikke lett! Kanskje det blir bedre etter å ha blitt vasket en gang?

MayM sa...

Hehe, her kjenner jeg meg igjen. Fant masse garn som var lagt bort for lenge siden. jeg grøsser bare ved tanken på alt det syntetisk garnet. Ga det bort til loppemarked jeg.

hisae sa...

Ja husker det godt, skikkelig nysegarn spør du meg. Tror jeg hadde plystret meg bort til søplebøtta med dette. Men gøy å finne ting man kjøpte i `gamle dager`.Hehe

mimouna sa...

Hehe, det der var da ikke så ille? Du får ta turen bortom med det da, jeg er ikke så langt unna. ;o)

Bitt@mi sa...

Så morsomt med slike gamle "skatter"! he he... husker at slikt garn var veldig populært tidlig på 80-tallet, da strikket jeg maaaaange gensere, og de hadde alle såkalt "båthals"
Fiskene dine blir nok til et flott teppe - så ut som fargene var fine i alle fall!
Ha ei flott uke:-)

Husfruen sa...

He he, husker jeg hadde sånne gensere på 80tallet jeg også, og med genseren stappet godt ned i buksen og ett tynnt belte til joho som vi så ut:)

Petunia sa...

Ja, skikkelig flashback!! hehe!