tirsdag, april 14, 2009

Påske-kos.

Påskeaften var det jakten på påskeeggene. Da barna var små lekte vi "Tampen brenner" for at de skulle finne eggene. Så ble de litt større og fikk skattekart for å lete etter eggene. I år fikk de oppgaver som var litt mer vanskelig, og som de måtte samarbeide for å klare. Sammen med hver oppgave lå det også noe påskegodt.
Første oppgave gikk ut på å fylle ut koordinater for å komme frem til 3 bokstaver som de skulle sette sammen for å få et ord som sa hvor neste lapp lå.
"Hjelp, dette kan ikke vi, sa de to eldste. "Å flott, sa minstemann, dette er jeg god på!...
Neste oppgave var et kryssord der løsningsordet ble funnet i en av rekkene loddrett. Dette er minstejenta god på, så det ble helst hun som løste denne oppgaven.

Oppgave 3 var en skikkelig vrien oppgave. Her var det snakk om en matematikkoppgave med mange forskjellige oppgaver. Denne oppgaven var det eldstejenta som tok ledelsen på. De skulle komme frem til to tall som skulle settes ved siden av hverandre, og så skulle de finne ut hva det kunne bety. Vi hadde trodd de måtte ha litt hjelp til å tolke dette, men det løste minstemann kjapt: Å, det er bilnummeret til pappa! Så ut forsvant de. Og under bilen lå neste, og siste oppgave.

Oppgave 4 var en oppgave der de fikk oppgitt at de skulle sette sammen bokstavene nr 21,19,5,14 og 20 i alfabetet. De bokstavene måtte så stokkes rett, og så fant de ut hvor de kunne lete etter påskeeggene... Dette ble faktisk den vanskeligste oppgaven, og også den morsomste.
Og endelig fant de påskeeggene og det ble en velfortjent kosestund. Selve jakten tok ca en time og kan virkelig anbefales. Skikkelig morro for både store og små...


1. påskedag var det et fantastisk vær, så vi kunne nyte kaffen i det fri. Dvs på terassen... Solen varmet skikkelig godt, så det ble en herlig ettermiddag. Kaken til kaffen var selvsagt påskegul på toppen...Og pynten forsvant barna med, som forventet...


2 kommentarer:

Fit mum sa...

For en herlig påske!!
Er utrolig imponert over "skattejakten" og oppgavene dere lagde!!

hobbyvenn sa...

Hehe, vet ikke hvem som har størst glede av oppgavene, men barna koser seg hvertfall de også..