mandag, januar 24, 2011

Votter og rester.



Disse vottene har jeg strikket temmelig mange par av nå. Har visst mistet tellingen, men de er kjappe å strikke uansett. Dette paret skal gå til en av de som fikk slike votter til jul. Hun har mistet den ene votten og spurte om en ny, men siden jeg ikke har den andre votten å måle etter strikket jeg likegodt et par. Da kan hun ha den enslige som ekstravott om hun skulle miste en av disse også.
Vottene er nemlig strikket slik at de kan brukes på både høyre og venstre hånd. Et supert mønster som er lett å følge. At det ikke tar mange timene å strikke de gjør de jo heller ikke mindre populær...








Votteparet over strikket jeg på sykehuset i dag. Men da jeg var ferdig hadde jeg fortsatt en times tid igjen på sykehuset før jeg kunne reise hjem.
Hva gjør man så når man sitter der med litt garn igjen, men slett ikke nok til å begynne på en ny vott? Vel, jeg delte garnet i to like deler og strikket et par enkle pulsvarmere. Minstemann liker så godt de helt enkle, de som ikke har tommelhull, men stopper oppå håndflaten.
Dermed hadde jeg bare igjen noen cm av garnet etter avfellingen. Og tidsmessig gikk det også greit. Måtte vente 10 minutter uten strikketøy før jeg kunne gå, men det kan man vel kalle godt beregnet likevel...

3 kommentarer:

MayM sa...

Ja, tiden må bare nyttes :-) Disse vottene dine er virkelig fine. Flotte pulsvarmere også.

Therese sa...

Oppskrift er her:
http://www.sticka.nu/patterns/lovikkavantar.pdf

Riktignok på svensk, da.

hobbyvenn sa...

Takk for kommentarene. Så koselig at dere titter innom bloggen. Alltid kjekt å se at noen har tatt seg tid til å legge igjen en hilsen.