lørdag, november 19, 2011

Juleforberedelser.Det er den tiden på året da jeg har det aller mest kjekt, og aller mest travelt... Jeg elsker å lage julegaver, kalendergaver, bake og stelle til jul. Men jammen tar det sin tid også.Hvert år går jeg i samme fellen med hvor lang tid det tar bare det å få kalendergavene oppi posene og knyte igjen, sette på nummer og få de i kurven...


I år mente jeg å huske at det tok lengre tid enn jeg pleide å beregne, så jeg satte av en halv dag til formålet. Vel, det holdt ikke.

Jeg brukte faktisk en hel dag på jobben! Da pakket jeg riktignok til to kalendere. De to yngste ungdommene får en felles kalender (hver sine gaver, men i samme pose) mens eldstejenta som er flyttet ut får en egen. Min kjære skal også ha en kalender, men den får jeg ta i neste uke. Det meste er klart.


Flettegryteklutene ble da ferdig. De er fra heklealongen på Projoforumet. Jeg styrte fælt med krepsemaskene. Det har jeg visst aldri heklet før.

De er heklet i rester av Tuva og Terne.

Men har man et problem så er det bare å nevne det såvidt på Projo så får en hjelp fra flere holdt.Dermed fikk jeg det til, så tusen takk til dere som hjalp.Krepsemasker var forøvrig en veldig grei kantmaske som jeg kommer til å bruke flere ganger. Enkelt og greit å hekle var det jo også.
Og så syr jeg på diverse hemmelig. Kan nok ikke vise det frem før over jul...Og så en liten advarsel.... Det er direkte farlig å lese på sengen!Vel, jeg lå fredelig og leste etter leggetid onsdag kveld. Mann og barn sov og det var stille og fredelig i huset. Varmt og godt under dynen og friskt og kaldt i rommet. Alt var helt fint med andre ord...Så skjedde det som har skjedd mange ganger før også, jeg sovnet. Men det er jo ikke noe problem, boken faller bare ned på gulvet eller i sengen.Bare det at denne gangen var det to ting som ikke var som vanlig: For det første leste jeg i en bok med harde permer. Spisse hjørner var det også... Og boken datt heller ikke på gulvet, men rett i hodet på meg. Jeg bråvåknet av noe som smalt i hodet på meg. Vondt var det, men jeg tenkte ikke noe mer over det da. La bare boken på plass og sov videre.


Neste morgen så jeg to røde merker i pannen og et bittelite søkk/hull, men regnet med at det ville forsvinne raskt. Det gjorde det imidlertid ikke.

Så nå vandrer jeg rundt med en diger kul i pannen. Det værste var at det jammen ble en betennelse der også, så nå går jeg på antibiotika!


Så moralen er: les ikke tyngre bøker på sengen enn at du tåler å få den i hodet, hehe. (Bildet er tatt for noen dager siden, kulen er enda større nå..)

4 kommentarer:

StrikkePia sa...

Enda godt jeg for tiden leser pocket bøker på sengen.... :-)
Håper kulen forsvinner fort og at antibiotikaen hjelper, og samtidig ikke tar kål på magen. Her slites det fremdeles, 7 uker etter antibiotika kuren ble avsluttet....

Jeg skal pakke to adventskalendere uken som kommer, og den ene har jeg ikke begynt på en gang.... Hjelp.... ;-)

Flotte grytekluter(var det det det var??) du har laget. Jeg kan hekle luftmasker, og det er det. :-)

siwi sa...

For seg gjordte pakkekalendere du lager da! Nei det får bli blader på senga her etter!

Sissel sa...

Huff og huff, den kulen så vond ut. Ikke bra å ha tunge bøker på sengekanten skjønner jeg. Tingene du har laget var kjempefine. Så flink du er med kalendre, alltid hyggelig og gøy :)

Randi K Design sa...

Fantastisk historie....! Hvem tenkte vel at aa lese paa sengen kunne vaere farlig! Jeg klarte aa faa en strikkepinne gjennem haandleddet da jeg skulle grabbe en pinne som var i ferd med aa falle paa gulvet....