onsdag, januar 11, 2012

Gimping er gøy.

I romjulen ryddet jeg i strikkekurven min, og da fant jeg gimpenålen min. Der har den lagt i fred lenge, men nå fikk jeg lyst å teste den igjen. Jeg fant frem det deilige garnet jeg fikk fra min kalendervenn og satte igang. Første forsøk gikk ikke så bra. Da jeg tok maskene av nålen kunne jeg rekke det opp igjen ved å dra i start-tråden.... Men ved andre forsøk fant jeg rett måte og da gikk det greit.
Som du ser ble det en hals til 14-åringen. Litt kort etter min mening (går to ganger rundt halsen), men hun ville ha den slik.

Dette bildet burde jeg vel egentlig ikke lagt ut for det er en feil på halsen... Finner du den? Jaja kanskje best jeg nevner det med en gang i tilfelle dere finner andre feiler, hehe. Vel, jeg har flettet remsene sammen slik en skal, men den ene remsen har jeg tydeligvis flettet sammen på vrangen.

Jeg gimpet en hals til, denne gang lengre, men den forsvant eldstejenta avgårde med før jeg rakk å blokke og ta bilde av...


Ermet til minstemann sin jakke vokser. Dvs ermet er ferdig, og jeg er såvidt igang med neste. Satser på å få tegnet opp motivet som skal være på ryggen i løpet av dagen. Spennende når en ikke helt vet hvordan det skal bli.

10 kommentarer:

Lisbeth sa...

Så spennende med en genser som du ikke vet hvordan skal bli!

Halsen ble kjempefin! Gimping er for meg en ny teknikk. Jeg har forsøkt en gang på Folkemuseet, men syns det var litt vanskelig.

gyldenkron sa...

Så spennende med gimping. Det har jeg aldri prøvd. Og jeg så ikke feilen :)

Anonym sa...

Den genseren skal det bli kjekt å følge med på!
Gimpehalsen blei veldig fin. Den "feilen" kan du jo bare kalle et designelement, ikke sant!?!

Guri sa...

Halsen var veldig fin! Det ser så vanskelig ut å gimpe, men det er vel sånn med alt som jeg ikke kan selv. Pent blir det i alla fall:)

Bodil sa...

Det var smart med gimpa hals. Og så flott den var :)

Grete sa...

Så morro at du har begynt og gimpe. Det er mange år siden jeg har gjort det. Genseren blir fin.

2ne sa...

Flott hals du ha laget. Vi lærte litt gimping i husflidslaget for noen år tilbake, men det er nok ikke noe for armene mine.
Ønsker deg en riktig god helg :-)

Muffin sa...

Gimping du, det er det ikke ofte man ser. Så fint det blir, og jeg ser iallfall ikke noen feil.

mimouna sa...

Gimping har jeg ikke prøvd. Men halsen ser fin ut den. Og jeg så i alle fall ikke noen feil.

Gratulerer med nytt familiemedlem, det var en sjarmerene liten sak. :)

Bitt@mi sa...

Ha ha.. jeg klarte ikke å se feilen, selv om du forklarte den... Men har aldri prøvd gimping, da. Syntes uansett at halsen var kjempefin, og når mottaker er fornøyd, ja da kan du bare lene deg tilbake og være fornøyd du også:)
Gleder meg til å se genseren ferdig!
Den kommer til å bli flott!