tirsdag, januar 24, 2012

Skotest med innlagt garnstopp...

I går var vi på XXL for å kjøpe sko. Det har vært kaldt og vått i lengre tid og veldig glatt. Ofte er det bare en tynn ishinne på asfalten, men den er utrolig glatt. Selvsagt kunne jeg kjøpt meg noen brodder å satt på turskoene, men det ble ikke slik.
Jeg har sett noen sko med pigger i sålen på diverse blogger og tenkte at det måtte jo være lurt. Dermed prøvde jeg noen slike i går. For det første satt de utrolig godt på foten, og for det andre så så de ut som vanlige tursko, ikke slike store tunge kladonser...

Skoene har pigger under hele sålen og er utrolig lette. Veldig behagelige på foten er de også. På XXL (neida jeg er ikke sponset) finnes skoene i to høyder. Ikke så veldig stor forskjell riktignok, men for meg passet disse lave best. Modellen finnes både i dame- og herre-modell.


Vel, i dag skulle skoene testes ute. Hundene og jeg gikk en tur som går både på asfalt, grus og jord/mark. Første utendørs-møte med underlaget er grus som var dekket med is og snø.
Der fungerte skoene supert. Ingen problem på noen måte.

Så var det over på asfalt som var brøytet og saltet. Der var det ikke helt optimalt å gå vil jeg si. Det ga en voldsom gjenlyd i murene vi gikk forbi, så her bør en ikke være av det sjererte slaget... Men skoen var ikke ubehagelig å gå med, bare litt merkelig følelse av at en kom litt høyt opp kanskje.

Endene på bildet var bare tilskuere til oss som gikk forbi elven der de holder til.


Så kom vi over på ubrøytet asfalt med masse is under og snø oppå. Her kom skoene virkelig til sin rett. Snakk om å gå fjellstøtt. Ikke et eneste glipptak hverken oppover eller nedover.


Jord og mark som var dekket med is og snø var like behagelig å gå på. Her på glemte stier jeg nesten ikke kan huske å ha gått, men det har jeg altså, for mange, mange år siden.

Er det ikke flott med slike dager der vind og regn er borte? For oss vestlendinger er det litt luksus. I dag var en slik dag da en bare kan være ute i evigheter og bare nyte naturen og den herlige friske luften. Og ikke minst - trekke luften langt ned i lungene og nyte at det er plass og mulighet til noe slikt. Fremdeles kjenner jeg gleden over å kunne puste normalt og ikke slik som da lungene var full i væske.

Denne bakken gikk jeg hjem fra skolen hver dag i et år for mange, mange år siden. Jeg husker bakken som utrolig lang og tung, men i dag var den mistenkelig kort og lite bratt... Riktignok gikk jeg bare i 4.klasse, men likevel, var den virkelig ikke brattere?

Vel, konklusjonen over skoene er hvertfall at jeg kommer absolutt til å bruke de når jeg går tur på slike dager som nå. At de er vanntett gjør de jo også supre i sludd og slapsevær.

Eh, det ble visst et lite stopp underveis på turen i dag. Jeg tok en bitteliten avstikker og da endte jeg opp på Nøstebarn sin butikk (selvsagt helt tilfeldig, tror jeg). Med en skitten og våt valp i hendene (den andre satt så tålmodig utenfor) så ble det heldigvis ikke så enkelt å handle så mye, så bare disse to hespene ble med meg hjem. Egentlig ville jeg hatt sort silkeull, men det hadde de ikke. Silkeullen finnes i mange fine farger, men sort lager de ikke. Derfor ble det en blå og en sort merinoull i stedenfor. Blir nok gode luer av det også.Må bare vise bandolærene, de er bare så søte...

8 kommentarer:

lise sa...

Velkommen i piggskogjengen!

mimouna sa...

Heisann, jeg kjente jo igjen stedene på den turen. Jeg og Klumpen hadde fast rute der til og fra barnehagen. Og jeg var like stolt hver gang jeg gikk forbi og ikke innom Nøstebarn. *viljestyrke* Fine nye magebelter på garnet deres.

Skriv gjerne hvordan de skoene fungerer etter en tids bruk også. Jeg kjøpte sko med innebygde brodder for noen år siden, og de ble slipt runde etter bare noen få turer. Dermed ble skoene superglatte og nærmest livsfarlige. Bar asfalt var nok ikke så bra for piggene. Men kanskje disse er mer holdbare? Da skal jeg sette et par på ønskelisten. :)

Si ifra hvis du vil ha selskap på tur, jeg er stort sett hjemme for tiden. Og jeg har ingen hunder som lufter meg, hihi.

Linda sa...

Slike skulle ein hatt. Kjekt tur med garnstopp. Kjekt å sjå at formen din er så bra som den er, og at det ikkje vart kurar denne gongen heller. Klem.

Anonym sa...

Ja, de så virkelig sterkt brukbare ut!
"Garnstopp"! Puh!!! Jeg trodde et lite øyeblikk at det betydde noe helt annet... Men så var det heldigvis bare et stopp for å kjøpe garn, ikke stopp i å kjøpe garn! Ha-ha, så feil kan man ta!

Siddis back home sa...

Gratulere med nye sko, slike er nok det beste på beina nå på glattisen.
Her i byen skal butikken som fører nøstebarn garnet legge ned, du minnet meg på at jeg må innom og se om de har mer igjen nå som de selger ut... ha en flott uke hos deg!

Muffin sa...

Så bra når man finner tursko man liker, det er ikke hver dag. Måtte kassere mine gamle utslitte og kjøpte "kladonser" i stedet. Det tar vel noen mil før jeg blir fortrolig med dem!

Knutine sa...

Hei:-)

jeg mener at min svigersønn som er lagersjef på en av XXL butikkene i Trondheim sa at det går ann å sette inn nye pigger.
Jobber sammen med en dame som har 2 forskjellige par Icebugsko og hun lovpriser de.
Skal investere i et par jeg også.
Tenk hvor masse turglede,og trygghet det ligger i disse skoene?

Ha en flott helg.

Mvh Wenche

Knutine sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.