mandag, november 05, 2012

Mariusluer og en merkelig strikkeidè.

 Mariusboken er fremdeles i bruk. Siden både mannen og minstemann ønsket seg Mariusluer i orginalfarger, så ble det slik. Minstemann sin lue er allerede gjenglemt på skolen, men kommer nok hjem igjen en dag *krysser pinnene for det ja*. 
Etter de to blå luene var strikket fant jeg ut at jeg ville også ha en slik. Denne gang ble luen strikket med hvit bunn og rødt/sort som mønsterfarger.
 Også denne gang klarte jeg å glemme mønsterborden etter den nederste røde borden (Slik som på minstemann sin lue i et annet innlegg). Det oppdaget jeg ikke før jeg skulle igang med siste bord. Orket ikke rekke opp igjen, så den får være slik den ble. Synes det er mye finere slik det egentlig skal være, men det får så være.
 Jeg manglet modeller da jeg tok bildene så her er det Zita som noe ufrivillig måtte stille opp. Og et hundehode er slett ikke egnet som luemodell, det var gjerne det hun prøvde å fortelle...
Da luene var ferdig ble denne jakken funnet frem igjen. Dette skal bli en jakke med en lastebil på ryggen. Det er minstemann som har bestillt jakken, og tegnet bilen. Det er litt av et pirk å strikke en slik detaljert bil, så jeg fikk en merkelig idè om å strikke ryggen rundt. Når mønsteret er ferdigstrikket så klipper jeg den opp i siden. Sikkert ikke så lett å se det her, men jeg tror det skal gå greit. Med såpass mye mønster i mange farger så er det greit å slippe å strikke frem og tilbake.

Holder også på med noe hemmelig, men det kan ikke vises på bloggen enda.

8 kommentarer:

Eva Petronella sa...

Flotte luer, og spennende potensiale i genseren m lastebil på ryggen. Syns hunden din ser herlig ut i truse - Må man så må man... :-)

Anonym sa...

Kjempefine luer :) det er gjerne bare en selv som legger merke til avvik i mønstre, så det går sikkert bare bra ;)

Solfrid sa...

Mariusmønsteret er flott. . Det finnes så mange variasjoner av mønsteret og som forrige
"skribent" sier så er det bare du selv som vet hvorfor mønsteret ble slik.

Ruth sa...

Flotte luer!

LivM sa...

Luene dine ble jo fine og et gjør da ikke noe at du misset den ene borden. Håper det står bra til med deg !

Full av Ull sa...

For noen kjempefine luer :) Fikk litt retrofølelse av dem, utrolig stilige!

Bodil sa...

Kjempefine huer. Og gensaren ser veldig spennande ut :)

Hilde sa...

Flotte luer. Jeg har enda ikke kastet meg på Marius bølgen....men den kommer vel :))