tirsdag, november 27, 2012

Skattejakt i garnkisten.

 Minstemann og jeg er en tur på hytten denne uken. Vi har planer om å bare slappe av og kose oss. I dag fant jeg ut at jeg skulle rydde i garnkisten min som står her. Kisten fikk jeg av min far for veldig mange år siden nettopp for å ha alle håndarbeidene mine i.
 Og kisten er stappfull. Her ligger nok arbeider fra mange år siden..
 Et eller annet heklet. Mon tro om det skulle bli en topp? Kan ikke huske når jeg heklet dette, men mønsteret er fint. Dette blir rekket opp etter jeg har funnet ut hvordan jeg heklet det, for mønsteret ser ut til å passe til lyslykter muligens.
 Pt2. Visste ikke at jeg hadde det. Tror det var luer det gikk i da jeg kjøpte garnet for veldig mange år siden. Godt garn som sikkert blir votter med tiden.
 Dette er Hifa2. Dette er rester fra diverse gensre.
 Hm, dette kan det bli en utfordring å få brukt opp...
 Denne jakken begynte jeg på da eldstejenta var ca 4 år (nå er hun 20...). Men det gikk seint å strikke, og plutselig ble den glemt... Det er litt vanskelig å rekke den opp for den er egentlig ganske fin, men ingen trenger en jakke i str 5 - 6 år nå. Den får bare ligge litt til, kanskje jeg rekker den opp en annen gang.
 Ups, lå det broderier her også? Dette skal bli en løper. Ganske fin den også, så en vakker dag blir den nok ferdig.
 Hardangersøm. Aner ikke hva jeg har tenkt her, men dette kan jeg nok fortsette på en gang.
 Hm... maskinstrikket. Strikkemaskinen står godt gjemt på loftet så dette er strikket for ca 20 år siden. Klarte ikke å finne ut hva det skulle brukes til en gang. Det ser ut som et forstykke og to bakstykker eller noe slikt. Mulig jeg kan sy noe av stykkene så de lar jeg ligge.
 Husker du Pinguin-garnet? Veldig vanlig da eldstejenta var baby. Pinguin hadde flotte bøker/tykke hefter med mengdevis av mønstre på herlig babytøy. Ulempen med garnet var at det var 100% akryl *grøss*. Men jeg strikket mange av mønstrene. Noen med Pinguingarnet, og noe i babyull. Bøkene/heftene har jeg fremdeles for mønstrene er flotte.
 Dette mønsteret har jeg brukt mange ganger. Mønsteret er ganske fin i all sin enkelhet.
 Dette skulle bli en genser til meg. Det er strikket flere land bakpå ryggen og navnene på landene rett over bråtet. Både bol og ermer er fryktelig vide, slik de skulle være den gang (-80-tallet). Denne kommer jeg aldri til å bruke, men fant ut at jeg kanskje kan lage den om til en pute for jeg husker jeg pludret veldig med alle landene. Ermene rekket jeg opp.
 Her er diverse uferdige ting. Den lille vesten mangler bare å få festet tråder, så den skal jeg gjøre ferdig. Det mørke skulle bli en hanske, men den ble så stor så den gikk i søppelet i dag. Det samme gjorde de tre sokkene. Jeg aner ikke hvor garnet til disse er, så da blir de ikke ferdig.
 Dette tror jeg er en påbegynt lue i bomull. Dvs garnet inneholder også diverse kunststoffer, er ekkelt å strikke med og blir ujevnt og lite fint når det er strikket. Rekker opp og finner bedre nytte for garnet på annen måte.
 Dette har ikke jeg strikket. Jeg fikk flere kasser med påbegynte arbeider av en dame for mange år siden. Aner ikke hva garnet heter, men det er utrolig lett og mykt. Ermene rekker jeg opp igjen for garnet skal jeg bruke sammen med et annet tynt garn til et sjal.
 Dette er to gensre som bare mangler montering. Men det tok sin tid med monteringen så jentene vokste fra de før symaskinen fikk hilse på bolene. I dag har jeg rekket opp den blå genseren.
 Garnet er fryktelig å rekke opp. Det er mange små biter av sytråd i forskjellige farger inni garnet. Og endatil glitter er det jammen meg puttet innimellom. Garnet er lett og virker veldig varmt og godt. Tenker jeg vil prøve å blande det med en annen tynn ulltråd og så strikke votter. Tror det kan bli brukende tiltross for sytråder og glitter..
 Denne babydressen mangler bare knapper og å feste tråder. Den blir med hjem så er sjangsen større for at den blir ferdig.
Da jeg hadde gått gjennom hele kisten og sortert det, ryddet jeg i strikkekurven. Der lå det for det meste garnrester og en haug med metallstrikkepinner. Nå er de sortert i par. Jeg fant også to poser med garn som er sortert og lagt i kisten.
Så nå er jeg svært fornøyd med dagens jobb her på hytten og har planer om en omgang med spill med minstemann. Noe godt å spise skal også fikses. Det er lov å kose seg litt ekstra når man har ferie.

7 kommentarer:

Therese sa...

Så mye spennende! :-) Må ha vært ganske gøy.

Håper dere har hatt en fin hyttetur!

Berit S sa...

Dette var jo rene skattkisten. :)

Kos dere på hytten.

2ne sa...

Ja her hadde du mange skatter av forskjellig....... Utrolig hva som samler seg opp gjennom årene. Du har vært flink som har tatt denne jobben. Kos deg på hytta og nyt dagene.
KLEM

mimouna sa...

Det var ikke lite! Mye med høy mimrefaktor da, både posene fra Garnhuset og Pinguin-garnet fikk meg til å smile litt her. Og det bomullsgarnet har jeg også slitt med. Strikket flere plagg i det, men de så jo slitte ut med en gang fordi det flusset seg sånn opp. Mye rart vi har strikket med og av opp gjennom årene!

Den hekletoppen din kan kanskje bli en luftig hals? Det ser ut som et pent mønster.

Tesha sa...

For en nostalgisk "reise" du har hatt der! Så fint at mye bli "reddet" frem fra glemselen. Nyt dagene.

Wenche/chawo sa...

Så mange flotte skatter ,du hadde i garnkisten din.Den garnkisten var foresten veldig fin også.Ha en flott dag

StrikkePia sa...

Så mye fint du har funnet. Må være artig å se disse tingene igjen, selv om du på langt nær gjør alt ferdig. :-)

Dette er en av de tingene jeg beundrer deg for, din evne til å se nytteverdi i alt dette. At det som ikke gjøres ferdig eller kastes kan brukes til andre ting. Enten ved å rekke det opp eller sy noe av det. :-)