tirsdag, mai 14, 2013

Nærkontakt med to gamle kjenninger, den ene morsom, den andre slitsom...

"Gammel kjenning" nr 1 er Mysteriesokkene til Bittami. Disse ble påbegynt i september i fjor, så det er vel på høy tid å få de ferdig.
Sokkene strikkes med diverse rester av sokkegarn, men jeg er ikke overbevist om at jeg har nok garn til begge sokkene her. Det er mulig jeg må blande inn enda en farge.
 Disse var med meg da jeg var i nærkontakt med "gammel kjenning" nr 2....

Den andre gamle kjenningen jeg har vært i kontakt med i det siste, er av en helt annen art. Jeg har nemlig hatt mye væske på lungene. Det hadde jeg også for to år siden.

Denne gangen var det ekstra ille, men jeg trodde det hadde med forkjølelsen/influensaen vi har vært plaget med de siste ukene. Men på fredag var det så ille at jeg bare så vidt hadde luft nok til å bevege meg i sakte fart over flate gulvet. Dermed måtte jeg ta en tur innom sykehuset for å få det sjekket.
Der ble det raskt konstatert mistanke om væske på høyre lunge.

Etter endel venting ble det tatt røntgen av lungene og jeg fikk beskjed om å vente på avdelingen igjen til de var klar til tapping av lungen, for det var det absolutt behov for.. Jeg ble forberedt på lang ventetid siden de allerede hadde mye å gjøre der, men jeg var ikke før kommet på avdelingen før jeg ble kallt ned til tapping.

Selve inngrepet til tappingen er helt smertefritt siden en er godt bedøvet.
 Forrige gang ble lungen tappet direkte etterpå, men denne gang ble det lagt inn et dren slik at det kom ut av seg selv i en pose. Innen jeg var tilbake på avdelingen var posen full og jeg hadde åndenød... Det var fryktelig ubehagelig å bli tappet denne gangen fordi det var så mye væske. Tappingen måtte stoppes flere ganger for at jeg skulle få pusten igjen. En periode måtte jeg sitte med oksygen også.

Søndag formiddag ble det konstatert at det ikke kom mer væske gjennom drenet så jeg kunne kobles fra. Herlig. Da var det tappet over 2 liter væske fra høyre lunge!!!

 Etter nytt røntgen kunne de se at det fremdeles var endel væske igjen, men det forsvinner muligens av seg selv etterhvert.

Så nå er jeg hjemme igjen og nyter å kunne puste mye lettere. Fremdeles har jeg lett for å hoste når jeg puster, men det vil roe seg etterhvert. Etter noen dager der jeg skal være forsiktig med bevegelse (for at lungen skal kunne få tilbake sin opprinnelige form) regner jeg med å være tilbake i vanlig gjenge. Og da er vel "gammel kjenning" nr 1 ferdig også. Aldri så galt at det ikke er godt for noe som det heter.


8 kommentarer:

Vibbedille sa...

Jammen skal du lsite med mye, ikkje bare vann i lunga, men også noen sokker! hehe Regner med at de er ferdig nå og at formen er tilbake? Håper du har det godt og at du får koset deg ;) Ønsker deg alt godt ;)

Masse Goe klemmer fra Vibbedille ,)

hobbyvenn sa...

Hehe, innlegget er skrevet i dag, så formen er nok ikke tilbake på enda noen dager. Men med strikketøy og Radio/tv så klager jeg absolutt ikke.

Tesha sa...

Så kjekt å lese kommentaren i bloggen min!
Jeg sender deg mine inderligste, varme tanker og oppmuntringer, du har litt av hvert å slite med, du. Men det har aldri gått på beskostning av stå-på-vilje og humør. Kjempeklem!

hobbyvenn sa...

Tusen takk. Nei humør og kampviljen min er ikke borte. Og etter en slik tapping blir jo formen bedre også og det er jo deilig.

Elin sa...

Huff, da! Så uheldig du er da. Ønsker deg masse god bedring. Må du ta det med ro og la andre springe for deg:-)

Ann Elisabeth sa...

Ja, noe skal det da være hele tiden. Fint at du fikk god hjelp på sykehuset, og at du er smart og tar det med ro nå, slik at du kommer deg tilbake raskt. Viktig å kjenne på kroppen, og leve deretter. Det har jeg funnet ut etter 2.5 år.... Å lytte til kroppen er SÅ viktig. Det er jo kun du selv som kjenner og kan si hvordan du har det.
Håper sokkene ikke byr på for mye problemer, de ser ut til å bli lekre, og fargerike strikkeplagg er jo flott! Her tar det helt av for tiden .. .haha...
Ha ei flott mai-uke, med masse god bedring og alle gode tanker sendt til deg :)
Klem!!!

Linda sa...

jammen skal du få gjennomgå. Det å omtrent ikkje få puste må vere heilt forferdeleg. Godt du har fått fiksa det no. Så vert nok sokkane ferdige i løpet av kort tid, då du ikkej kan styra med så mykje anna. Ha ei fin helg.

mimouna sa...

Huffda, det var mye vann også da. Håper du føler deg bedre og at det ikke fylles opp igjen.

Sokker med mange farger er gøy det, og så blir de jo helt unike også. ;)