onsdag, juli 03, 2013

Lue med fin topp.

 Jeg strikker fremdeles i Uvenngarn. Her har jeg prøvd å få bukt på det ene påbegynte rosa nøstet i akryl. Jeg orket ikke strikke en lue i 100% akryl, så jeg blandet inn en tråd Baby Merino ull fra lageret. Da ble det både mykt og godt. Dessverre er det mer igjen av nøstet så jeg får bruke de små grå og finne en anvendelse for resten også..
Luen er helt enkel. 70 masker, 3omg vrangbord og resten rettstrikk til felling. Da delte jeg luen inn i felter med 10 masker: 1vr, 2r, 1vr, 6r. På neste omgang flettet jeg de to rettmaskene og strikket de andre som forrige omgang. Så en omgang der jeg strikket sammen de to første maskene i feltene med 6r. Neste omgang strikkes rett over rett og vrangt over vrangt. Så starter en med fletteomg igjen og fortsetter slik med disse tre omgangene til feltet med 6 rettmasker er blitt til 1maske. Klipp tråden og tre maskene inn på tråden og snurp igjen. Fest evt en dusk i toppen. Enkelt og greit, men ganske fin effekt på toppen selv om det ikke kommer så godt frem siden det er to farger blandet.

Luen er strikket på pinne 5mm.

4 kommentarer:

Bodil sa...

Flotte ting du lagar av uvenngarnet. Spennande å sjå kva meir du finn på :)

Tesha sa...

Åh, den ble jo sååå fin! Du og det uvenngarnet, altså... Alt du får til!!!

Bitt@mi sa...

Hei på deg, og takk for sist:) Nå har jeg lest og koset meg ei lang stund, og jeg ser at du strikker og hekler. Da tolker jeg det dithen at formen er bra og at du har det fint:) Og det er koselig å tenke :)
Alt du får til av uvenngarn, jeg er råimponert. Jeg har masse uvenngarn, kanskje jeg skulle sende noe over til deg? Eller kanskje jeg selv skulle tenke hva det kunne brukes til.
Teppet du hekler blir kjempefint, selv om hunden rotet litt med lappene :) Søte hunder du har.
Nå skal jeg legge meg under dyna etter ei lang, men fin, nattevakt. Det blir deilig det:)
Kos deg med klutestrikking og annet spennende!
Klemmer fra meg:)

ANNEPÅLANDET sa...

Jeg tar av meg hatten for alt du får ut av uvenngarnet ditt. FINT blir det også! Veldig inspirerende.
Ha en riktig god helg!