tirsdag, oktober 22, 2013

Ull i bruk.

 Monstermønster oppfordret til å legge ut "Ull i bruk" på bloggen, og det er det mange som har gjort. Det er så inspirerende og kjekt å titte innom de forskjellige bloggene og se hva folk har strikket opp gjennom årene. På bloggen til Monstermønster finnes en liste over en del av de som har fulgt oppfordringen.

Mitt bidrag er heller kjedelig er jeg redd. Jeg er ikke flink til å strikke til meg selv. Opp gjennom årene har jeg strikket mye til barna siden de stadig var i vekst og likte strikkeplagg. Nå er det bare minstemann som nyter godt av ullplaggene, så kanskje jeg skulle velge å strikke litt mer til meg selv etter hvert...
 Vel, vi får ta en gjennomgang av de strikkeplaggene jeg har liggende i skapet som er mine.
Dette er Sinnasaujakken som så mange strikket.
En herlig jakke strikket i Wollmeise. Den er akkurat passe varm, passer fint og har holdt seg veldig godt. Det er ikke lett å se at den har vært både brukt og vasket. Jeg måtte fikse halsen da den var ferdig strikket for jeg likte ikke at halsen ble så vid.
 En annen favoritt er denne genseren. Den strikket jeg så tidlig som i 1985 mener jeg. Mønsteret var utgitt i et ukeblad og jeg falt pladask. Mønsteret hadde en del feil så det ble en del frem-og-tilbakestrikk før den ble ferdig.
 Denne genseren har jeg fått mange kommentarer på. Nå er den litt for vid og kort, men hadde jeg somlet meg til å strikke et bråt nede så hadde den vært helt ok fremdeles.
Genseren er strikket i Heilo og har holdt seg utrolig godt selv om den er noe tovet under ermene.
 Fanakoften. Dette er også et årgangsarbeid. Denne jakken inneholder masse historie.
Da jeg skulle på min første date med min kjære så var koften akkurat ferdigstrikket. Gjett hvem som satt og festet tråder i vill fart før jeg skulle gå... Og koften fikk være med på mange treff med meg og den unge herren. Og både koften og kjærligheten har holdt i alle disse årene!
Etter en del år ble koften lagt i en kasse på loftet sammen med koften til min kjære (som jeg strikket til han til jul det første året vi var sammen), og glemt.
Noen år senere fant eldstejenta koften og ville bruke den. Men den var for stor så hun fikk sin egen.

Siden koften likevel var kommet frem i lyset igjen tok jeg den i bruk, og det er den fremdeles. Nå henger den på hytten og er herlig varm og god å krype inn i mens peisen varmer opp stuen.
Koften er strikket i Heilo og har holdt seg fantastisk godt. Ingen nupper eller toving.
 Dorthegenseren var det også veldig mange som strikket. Denne har jeg ikke brukt så mye. Den loer og er fryktelig varm. Nå er den også blitt alt for stor (det er jeg som har krympet, genseren har holdt fint på fasongen), så denne har Fretex fått. Halsen er også veldig vid, noe jeg egentlig ikke liker.
Genseren er strikket i Lanett og et mohairgarn fra Stof 2000.
Denne genseren har jeg vist på bloggen før. Den er også en årgangsgenser som ble strikket på 80- eller 90-tallet. Den ligger fremdeles i skapet, men er lite i bruk nå. Her var det også tanken å få strikket på et bråt nede, men ting tar tid...
Genseren er strikket i Per Gynt mener jeg å huske.

Så da må konklusjonen være at det er på høy tid at jeg strikker meg noen nye plagg. Og etter å ha sett alle de inspirerende innleggene til dere andre så er fristelsene store...

19 kommentarer:

Vibbedille sa...

Den der Sinnasauen din ble knallflott og den under der (Rød/hvit) var råflott!!!

Du har helt riktig ang de mailen eg har fått, eg bryr meg egentlig MIDT i ræ...... hehe, men syns det er greit å fortelle for alt er nemligen ikkje rosarødt hele tiden og det finnes faktisk mennesker som er det me sier "Sykelig sjalu", selv om eg finner ingenting ved det å være syk å misunne, merkelige greier!

Er jammen glad eg tok en LANG tur i går hehe for her er det skikkelig UVÆR! Det braker og knaker og regner helt forferdelig, ja eg tror ikkje det hadde hjulpet med caps i dag hehe VERNEUTSTYR er mer på sin plass hehe

Men du?
KOS deg og nyt denne flotte dagen :)

Go`klem Vibbedille ,)

mimouna sa...

Artig å se hva andre har i skapet. Må kanskje gå gjennom mine strikkeplagg jeg også. Der er det nok både favoritter og hyllevarmere.

Heidi sa...

Mye fint - men forstår godt at du vil strikke noe nytt. Sånn har jeg det også, bruker mest jakker men strikker mest gensere. Er også med i utfordingen :)

Hanne sa...

Digger disse innleggene der folk skriver om ullplaggene sine i bruk. Har hengt meg på bølgen og skrevet et jeg også. Du hadde mange fine plagg, men jeg forelsket meg helt i Fanaen din og historien bak. Så romlemantisk :D

Vibekes lille ullne sa...

Flotte strikketing! Du er en dyktig strikker, så jeg synes også det er på tide med litt egostrikk! Sinnasauen er en god begynnelse, den var lekker. Gleder meg til å se flere plagg til deg selv på bloggen etter hvert ;)

Monstermønster sa...

Oioioi så utrolig lekker den genseren i Heilo! Råfin! For en tålmodighet du har!

Synes du absolutt ikke skal være flau over genserbeholdningen, mine er mye mindre kompliserte og ensfargede...

STEINKJERRINGA sa...

Takk for hyggelig kommentar på bloggen min. Jeg har nok ikke sett din blogg før heller, så jeg får bruke litt tid på den.

torirot sa...

Takk for titten! mye fin mønsterstrikk :-)

Hannesol sa...

Det var en solid samling syns nå jeg, småstrikker som jeg er :0) Og sinnasaujakka di er bare nydelig!

Sylvia sa...

Heisann
Takk for en koselig hilsen i bloggen min :)
Du har strikket flotte plagg, synes jeg. Og det er jo ikke mengden det kommer an på, men bruken av det som er strikket. Men ego-strikking er kanskje på tide, så du får deg noe nytt.
Vi sees. :)

Hobbymegher/ITH sa...

Så fine strikkeplagg du viser frem!
Det er så moro å tenke på minner ift plagg man lager. :-D

Bodil sa...

Så mange flotte plagg du har strikka. Og Fanatrøya er såå flott :)

Bodil sa...

Så mange flotte plagg du har strikka. Og Fanatrøya er såå flott :)

Sigrid sa...

Mønsteret på den nederste der var jo kjempefint! Det er ikke ofte jeg ser gensere på min egen alder som jeg liker, men den der var et unntak. Er det en mulighet for å få se et nærbilde med mønsterutsnitt?

jeamomentsinlife sa...

Så utrolig mye fint!Tusen takk for titten, der var det virkelig mye inspirasjon! :) Ligger nok mange timer arbeid bak alle disse flotte plaggene!

ANNEPÅLANDET sa...

Hei! Så morsomt å se dine kreasjoner - og så koselig historie om Fana-kofta di! Jeg strikket også en Fana i ungdommens vår, i Peer Gynt. Tror garn var solidere før, det ble jo aldri slitt.
Ha en fin dag!

Randi sa...

Så mye fint i ull! Tror nesten jeg må ta opprydding i skuffer og skap og se hva som finnes der.
Skulle hatt blogg fra jeg begynte å strikke (var 8 år da jeg lærte det) så hadde jeg hatt en oversikt over alt jeg har laget i løpet av årene.

hobbyvenn sa...

Tusen takk for alle koselige kommentarer! Det er så herlig å titte innom bloggen og se at dere har tatt dere tid til å kommentere.
Joda Sigrid, jeg skal få tatt et nærbilde av mønsteret og legge det ut på bloggen i løpet av dagen eller senest i morgen.
Og ja, det er mange minner i et strikkeplagg. Bare tenk på den tiden en bruker på å få ferdig et slikt plagg...

Sommertid sa...

Mye fint strikka klær og herlige historier. Syns man skal ha litt nye ego strikk innimellom , det fortjener man. Så du skal se du finner noe du vil ha selv og strikker det også

God helg !