torsdag, desember 06, 2007

Såpeproduksjon.

Alle tre barna har vært hjemme noen dager nå med sykdom. På tirsdag fant vi ut at vi måtte sysselsette oss med noe... Valget falt på såpe-produksjon. Her er det minstemann som kutter såpebasen i mindre biter. Det å koke såpe med base er utrolig enkelt og greit. Passer ypperlig for barn og gir raskt resultater..Etter mange timers arbeid er dette noe av resultatet. Ca 5,5 kg såpe laget vi totalt. Mange skal pakkes pent inn i celofan eller søte, sydde poser og gies bort i gave.
Såpene med hvite figurer på toppen er støpt i to omganger. Først de hvite, og så de store som de er festet på. Barna velger farge og lukt selv, og koker hver sine omganger slik at de har helt egne gaver å gi bort.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Så flotte såper. Det ergøy å lage såpe med barna. Det gjorde vi i vår tid også. Gøy for ungene å bruke dem etterpå også.

Petunia sa...

Alt du kan og alt du klarer å få tid til!

hobbyvenn sa...

Tusen takk. Såpeproduksjon er enkelt og kjapt når du har en god base. Og de lukter jo så godt!!

Anonym sa...

Så flotte gaver å gi bort da,
og så morsomt for ungene å lage egne såper. :)

Anonym sa...

det var noen skikkelig fine såper dere hadde laget! koselig:) men lurte på hvor du kjøper alt det du trenger til å lage såper? Er det ikke fryktelig dyrt?

hobbyvenn sa...

Takk for at dere titter innom. Joda det er stas å lage egne såper for barna, og veldig populære gaver. Såpene er drøye i bruk, og lukter herlig. Såpebasen kan kjøpes f.eks på panduro eller andre hobbybutikker, men er nok noe dyr ja. Det blir billigere om en kjøper i større kvanta selvsagt, men en må regne med en kilopris på mellom 60 og 100kr alt etter mengden en skal ha...

hobbyvenn sa...

Kom på en ting til. En trenger ikke så mye annet enn såpebasen. Lukt kan en kjøpe om en vil, men det går også an å tilsette parfyme. Farge er det jo kjekt å ha, men den er ganske billig og veldig drøy. Former kan en bruke alt mulig. Her bruker vi alt fra plastbokser fra kjeks, melkekartonger, plastbokser...