torsdag, mars 03, 2011

Ute av drift...

Beklager at det ikke har kommet noen nye innlegg her på lenge. Vet ikke om jeg har hatt så lange opphold mellom nye innlegg noen gang (utenom ferier da..), men denne gang var det ikke mulig å få det til før i dag. Forstår veldig godt at det er kjedelig å gå inn på bloggen når det er det samme innlegget som ligger der, men nå blir det gjerne noen nye oppdateringer etterhvert.

Den nye typen cellegift tok virkelig tak kan en si. Jeg ble utrolig slapp og sliten. Egentlig er der ikke så mange vonde bivirkninger med den foreløpig, men den suger all kraft ut av kroppen. Jeg kunne sove hele døgnet de første dagene etter at den begynte å virke. Dvs den første uken gikk ganske greit, men så kom en uke helt uten krefter. Jeg stod opp hver morgen for det tror jeg er det beste (selv om hele kroppen strittet imot og ville helst bli liggende), men ble stort sett sittende i en stol hele dagen. Det var mer enn nok å bruke kreftene på å se tv. Jeg orket ikke hverken å lese eller å strikke. I tillegg har væskemengden i kroppen økt så nå er det ikke lengen teknisk mulig å holde rundt strikkepinnene. Men dette retter seg med tiden så det går nok greit.

Nå er det en uke til neste kur. I denne uken pleier kroppen å komme litt på plass igjen, så det satser jeg på denne gang også. Heldigvis har jeg ikke fått noen infeksjoner eller slikt og det er jeg glad for. Jeg lå kritisk lavt på kaliumnivået så legene ville ha meg innlagt, men jeg klarte å argumentere meg fri fra det. Fikk økt kaliumdosen i tabelettform 3 dobbelt, og i dag er den kommet opp på lavt, men akseptabelt nivå igjen. Hurra.

Så nå er det bare å ruste til ny kamp og satse på at neste kur blir litt lettere. Uansett så vet jeg hvertfall hva jeg går til denne gangen...Oppi all slappheten så fikk jeg pakke fra hemmelig Projo-venn i går. Flott sokkegarn, kaffe, te, sjokolade og jordbærstang. Tusen takk!!

10 kommentarer:

Vibbedille sa...

Uff av meg da Sølvi! Men jammen er du tøff!! Man skal ikkje spøke med lavt kalium nivå, så godt det har steget litt!

Hadde selv en periode med lavt, og måtte få det i form av ren shoots.

HÅPER av hele mitt hjerte at du snart er bedre, ikkje minst at du får strikke evnen tilbake, det har en del å si for å få dagene til å gå, det vet eg ganske mye om

Sender deg en MEGA klem og gode Vibber for bedre dager.

Go`klem fra Vibbedille ;))

MayM sa...

Ja, det er ikke greit når behandligen setter en så ut av spill. Du er sterk og flink så du kommer deg nok ovenpå igjen :-) Masse klemmer og god bedring Sølvi.

2ne sa...

Trist å høre at du har en slik slitsom periode. Ønsker deg lykke til videre og håper det går greiere etter hvert.
En stor hjerteklem fra meg :-)

Smarie sa...

Ikke noe hyggelig å høre at du er satt ut av "spill" en periode. Håper du kommer deg snart og kan ta tak i strikkepinnen igjen. Sender klemmer , og god bedringshilsen herfra.

lise sa...

Jeg krysser fingrene og åpner hjertet - og det sier meg at dette kommer til å gå bra. At du klarer å være så positiv er helt utrolig, du har jammen noe å lære oss som jamrer for "ingen ting".

Kanskje jeg kan ringe på døren din og overlevere "haiposen" jeg lovet deg for en evighet siden i morgen? Om det er noen hjemme? Ellers kan jeg selvsagt henge den på døren.

Min yngste skal på overnattingsbesøk rett over veien for deg i morgen, så da bør jeg i alle fall klare å somle meg opp. Jeg skjønner godt om ikke du er i form til å åpne døren, altså.

*stor klem*

Annepålandet sa...

Du er sannelig en tøff dame! Må bare beundre din alltid like positive innstilling. Krysser fingre og tær for deg, og håper behandlingene blir lettere etter hvert. Ønsker deg en fin helg!!!

trinemamma sa...

Høres tøft ut, ikke lett når energien bare blir bort. Håper både energien oh strikke-evnen kommer rakst tilbake :-)

hobbyvenn sa...

Tusen takk for gode ord og omtanken dere gir. Så snille dere er alle sammen!
Og Lise: selvsagt kan du bare stikke oppom. Her er nok noen hjemme og kan åpne døren i allefall. Hadde jeg vært i bedre form måtte du selvsagt kommet inn og fått en kopp kaffe, men det får vi ta igjen en annen dag.
Og Vibbedillen: Du er også syk og kjemper din egen kamp. Snakk om positiv holdning til livet, der er du en inspirasjon...

LivM sa...

Jeg har jo savnet deg og var redd du var dårlig. Godt å lese at du føler deg bedre nå. Strikkingen kan jo alltids vente. Lykke til med neste kur. Dette går bra :-)

StrikkePia sa...

Føler med deg, kjenner meg så godt igjen i det du skriver. Her var det også stor nok jobb bare å komme seg opp og stavre seg til sofaen og dette ned der. Man er helt tom, totalt uten krefter til selv de enkleste ting. Håper du kommer deg og at det blir lettere for deg fremover, og at du vil klare å strikke litt. Godt at kalium nivået har steget litt. Håper det fortsetter slik. Tenker masse på deg!!! Klem ;-)