søndag, juni 26, 2011

Stakkers lille vovsen...


Hunden vår var så merkelig på torsdag. Hun gikk så sakte og rart og med kryl rygg. Vi lurte fælt på hva det kunne være, men ville se det litt an utover dagen. Det ble liksom ikke hverken værre eller bedre. Men om ettermiddagen ringte vi dyrlegevakten og fikk beskjed om å se det an til neste dag siden hun spiste og drakk som vanlig.

Fredag var hun om mulig enda værre. Da var det bare å komme seg til veterinæren.
Der ble det tilbragt flere timer med mange undersøkelser. Hun ble dopet ned ganske raskt før det ble tatt 3 forskjellige blodprøver, ultralyd, røntgen og diverse "trykkinger" både her og der.
De lurte på om hun kunne ha en vridning i magesekken eller tarmene, eller om det kunne være et fremmedlegeme i tarmene. For å være helt sikker ville de åpne henne i buken for å sjekke. Heldigvis ombestemte de seg og ville se det an enda et døgn.
Så hun ble sendt hjem med en smertestillende sprøyte, temmelig omtåket og med veneflon i foten. Ikke noe kjekt å være hund da...

Lørdag var det å stille hos veterinæren igjen. Da virket det som den smertestillende sprøyten endelig virket litt bedre, så da gikk hun hvertfall noe bedre. Fremdeles vegret hun seg for å gå i trapper og hoppe opp/ned fra noe, men likevel litt bedre enn dagene før (den smertestillende sprøyten skulle virke i et døgn).

Veneflonen ble tatt ut og erstattet med en fin bandage i rosa, med røde hjerter...
Det ble etter enda flere undersøkelser konkludert med at hun mest sannsynlig har fått et hekseskudd i ryggen.
Dermed blir det smertestillende i 5 døgn, for så å håpe på at det hele vil gå over. Fremdeles hyler hun høyt når hun prøver å riste seg, men ellers virker hun nokså bra så lenge hun bruker smertestillende.

3 kommentarer:

cille sa...

Uff stakkars lita, ikke greit å være voffsen da når en ikke helt finner ut hva det er som plager henne. Og vondt er det for oss to beinte også når dyrene ikke er i form og vi ikke riktig vet hva vi skal fore ta oss. Håper virkelig hun frisk og rask snart, nydelig voffs du har! God bedring!

Klem Cille

Lisbeth sa...

Stakkars vofsen! Er ikke så greit å være eier heller når man ikke vet hva dyret feiler. Man blir så hjelpesløs :-(

Jeg har hørt om en annen hund som også fikk hekseskudd i ryggen, men de fikk hjelp av en kiropraktor som jobber på dyreklinikken.

Håper hunden din kommer seg raskt! God bedring!

Wenche/chawo sa...

Uff dette var ikke bra.Håper det retter segfor vofsen snart.